Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
И Линч не го можам. Ама не се плашам дека џимеј ќе ми се појави во тесна уличка со моторна пила и ќе ми ја откине главата.

Не ми се свиѓа оваа колегијалност. :D Па и лајк си добил, what is up with that? Кјубрик не го можат.. звучи нешто нормално? :D
Не еден филм, не два.. филмографијата на Кјубрик! :D

Се балансира вагата кога од другата страна ги ставате сите работи што ви се заеднички (ги обожавате), како Lost и слично, па продолжувате со љубовта, ништо страшно. :D
lol
Туку...може да е до расположение, или периоди. Сега периодот/расположението останато ми е на one room-set филмови и драми кај шо се замараат за животот, љубовта, проблемите, семејството и слични лигави срања (Вуди)
Оние лесните манјдфак филмови од калибарот на Мементо ги можам у секое време, а филмови ко Линч у погодено расположение.

Да ти пуштам еден предлог од Вуди чим си во таков период, http://www.imdb.com/title/tt0097123/?ref_=nv_sr_1. Зошто само го спомна во лигави срања чоекот :(. Гледај го филмов, под влијание на Бергман бил кога го правел, полн погодок е.
И Линч не го можам. Ама не се плашам дека џимеј ќе ми се појави во тесна уличка со моторна пила и ќе ми ја откине главата.

Кога веќе си се отвараме :D јас Trainspotting и Fear and loathing in Las Vegas нон стоп лажам дека ги имам гледано, мислам дека и рецензија имам напишано за филмовиве, а благе везе немам од нив, ни пак ќе ги гледам. #YOLO :rolleyes:

Која љубов... ја него сум го прифатил и покрај тоа што баба ми од мал ме учеше: внучко, со фанови на Барса немој да се дружиш! А он тука... море гони го. :cautious:

Го гледав Gravity. Убав филм. Се палам многу на вакви извонредни визуелни парчиња(читај The Fountain). Побрзо гледајте го дур е на кино, пошо сум сигурен дека ќе го изгубите сиот доживљај ако го гледате дома колку и да е добра снимката од торентот и колку убав монитор да имате.

Го гледав The Way Way Back, бидејќи сакав да гледам комедија, многу се разочарав, има само еден забавен лик и тоа не Стив Карел, туку (првиот и седмиот) психопатот :D, а инаку добра драма, мислам дека добро е прикажен животот на едно дете чиј родители се разведени и на сила пробуват да го вклопат во ново семејство. 6/10

бтв денес конечно го изгледав и Vertigo, иако сметам дека постарите филмови се подобри, тешко се одлучувам да гледам филм стар како Vertigo, ама после Rear Window ми требаше само мало потсетување дека треба да изгледам уште некој филм на Алфред Хичкок и Џејмс Стјуарт, уште еден одличен филм, дури и подобар од Rear Window, на ред се и останатите нивни филмови. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Gi hejtase 2001 i eyes wide shut.

Mislenje nekoj za Ain't them bodies saints?

Ме бендиса мене ептен, не знам колку е твој стил. Руни Мара беше одлична, а и самата атмосфера на филмот ептен потсеќа на Теренс Малик филмовите. Try it.

Патем, Prince Avalanche последен гледан. Доста несекојдневно филмче. Се на се тројца улоги во филмот. Двајца пријатели, едниот брат на другиот женска му. Одат во дивината далеку од метежот, кај шо се запознават повеќе еден со друг кој и како е. Музиката беше топ, едно седмиче од мене. (y)

2001 e dobar film kolku da se piknes u nekoe drustvo... primer - ej mene mi se dopagja 2001, deep shit se desava, a-u. a vsustnost filmot e dolg i dosaden i napraen za ligusi koi poentata na zivotot go barat vo filmovi, po moznost crno-beli i ne tolku popularni.

Џими ја излегов од клозетот со Fear and Loathing.. :D јавно пишав дека не ми се допаѓа и беспредметно е култен.

Ио :pos: Сега си ми јасен.. Барса, комплекси.. кои беа другите keywords..
Театар, лопови...

Ти и за Кум излезе од клозетот па испадна подобро да си седеше таму. Сега знам зошто Џејкоб не го пушташе Смоуки да си замине. :coffee:

Театар, лопови...

Ти и за Кум излезе од клозетот па испадна подобро да си седеше таму. Сега знам зошто Џејкоб не го пушташе Смоуки да си замине. :coffee:

^^ Сакаш пак?

Можеме пак, ако сакаш... :cautious:

Ме бендиса мене ептен, не знам колку е твој стил. Руни Мара беше одлична, а и самата атмосфера на филмот ептен потсеќа на Теренс Малик филмовите. Try it.

Патем, Prince Avalanche последен гледан. Доста несекојдневно филмче. Се на се тројца улоги во филмот. Двајца пријатели, едниот брат на другиот женска му. Одат во дивината далеку од метежот, кај шо се запознават повеќе еден со друг кој и како е. Музиката беше топ, едно седмиче од мене. (y)

Kај се наоѓаш Мајло? Во кино ги гледаш филмовите? Кај го начека Prince Avalanche, за годинава овој се смета или го сакаш или го мразиш најмногу.
И зошто ми го спомна Теренс, цело време како негов филм да е осеќав. Фина атмосфера, камера.. имаше уметност филмот а и доста сладок ми беше. А и ме погоди искрено.

Се мислам меѓу слаба 7ка или јака. Sorry Ice, го испуштив минатиот пат возот, aли морав да се качам кога тогаш. :D

2001 e dobar film kolku da se piknes u nekoe drustvo... primer - ej mene mi se dopagja 2001, deep shit se desava, a-u. a vsustnost filmot e dolg i dosaden i napraen za ligusi koi poentata na zivotot go barat vo filmovi, po moznost crno-beli i ne tolku popularni.

ke te ebam :-D

Kај се наоѓаш Мајло? Во кино ги гледаш филмовите? Кај го начека Prince Avalanche, за годинава овој се смета или го сакаш или го мразиш најмногу.
Очигледно не пратиш торенти редовно :LOL: Уште пред два месеци имало блу реј снимка ниту јас не видов... ќе ти пратам во ПП.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 12:41 ---

Ајде, ти веруем! Пуштам торент....

wot повеќе кака, него ли што каса. И јас мислев дека Another Earth не е за мене (бидејќи друштвото знае какви филмови гледам, притоа и какви sci-fi филмови гледам, а филмот дека немал благе везе во ниеден елемент да е sci-fi, така рекоа). Дај му шанса, дефинитивно нема да биде најлош филм што си гo гледал, тоа гарантирам. Сега дали ќе те импресионира, тоа е повеќе субјективно. Јас од кога излезе, го имам гледано 4 пати па сеа ти види.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 15:49 ---
Riddick (n)
Многу очекував и oд него, ама за жал ништо. Џабе трошев време.

Новиот Ридик?

wot повеќе кака, него ли што каса. И јас мислев дека Another Earth не е за мене (бидејќи друштвото знае какви филмови гледам, притоа и какви sci-fi филмови гледам, а филмот дека немал благе везе во ниеден елемент да е sci-fi). Дај му шанса, дефинитивно нема да биде најлош филм што си гл гледал, тоа гарантирам. Сега дали ќе те импресионира, тоа е повеќе субјективно. Јас од кога излезе, го имам гледано 4 пати па сеа ти види.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 15:49 ---

Новиот Ридик?

Да, новиот 2013 што е. 4/10 од мене.

Да, новиот 2013 што е. 4/10 од мене.

Затоа гледам да не се лажам по трејлери. Јакo изгледаше како на трејлер (истото ми се случи со After Earth). Ќе го чекам на торент и тоа кога нема да има поинтересна акција за гледање да го гледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom