Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Филм шо би можел да биде 7мица, ама крајот, глумата, камера, фактор забава или нешто друго не го однел до таму.
Само да се исконтрало нешо бе...

Филм шо би можел да биде 7мица, ама крајот, глумата, камера, фактор забава или нешто друго не го однел до таму.
Само да се исконтрало нешо бе...
Не мора да значи. Што ако е филм кој е реално просечна шестка ама заради глумата на дел од актерите турнал до јака шестка онака преку сила... Хммм...? :cautious:

Не мора да значи. Што ако е филм кој е реално просечна шестка ама заради глумата на дел од актерите турнал до јака шестка онака преку сила... Хммм...? :cautious:

Затоа оценувањево е објективно секој како си го доживеал (Real Steel, remember?).
Можда баш поради некој актер и поради тоа што знаеш дека добро ќе одглуми го гледаш, па и да е слаб глумата на еден или неколку индивидуалци го извадила. За разлика од ова The East е контра ова. Добра замисла, супер сценарио, одлично скоцкано ама само Скарсгард се трудеше, на другиве им беше сеедно (океј и Патриша Кларксон ама она и немаше којзнае колку голема улога во филмов).

gravity_2013_movie-1366x768.jpg

Gravity (2013)

Првата 10-ка за 2013. Ме одушеви филмов, доживување плус соживување. Сандра Булок според мене растури, чувствата што ги имаше нејзиниот лик ги имав и јас, а за тоа дефинитивно допринесе и неверојатната реалност, ја мислев стварно во вселена го снимале, 2-3 пати паника ме фати:D. Да не зборам за кадрите... мераци.
Филмов обавезно во кино или на ХД снимка... believe the hype...

Дечки, ако не ме мрзи ќе го рецензирам, ама голема препорака, не го пропуштајте:

The Grandmaster

Paradise: Love
Paradise: Faith
Paradise: Hope

Искрено сега првпат слушам за триологијава... Него се мислев за The Grandmaster дали да го глеам зашо веќе го иам глеано Ip Man и прејак беше... Ти си го глеал ли овој? Или нека пише некој што ги глеал и двата, ме интересира дали приказната им е слична.

Искрено сега првпат слушам за триологијава... Него се мислев за The Grandmaster дали да го глеам зашо веќе го иам глеано Ip Man и прејак беше... Ти си го глеал ли овој? Или нека пише некој што ги глеал и двата, ме интересира дали приказната им е слична.

Не ми e гледан, повеќе делови е нели? Одувек го сметам еквивалент на.. Бојка филмовите или како беа, само исфорсирано низ поинаква култура.
Башка мразам криви очи. Ради предрасуди не ми е. Ама после Grandmaster, во план ми се.

Ретко гледам вакви, а уште поретко да ми се допаднат.. едино hidden dragon crouching tiger исклучок. Најверојатно немаше ни да го изгледав овој, ама брат ми е виновен, плус ѕирнав и уште опенингот ме освои. Не му ја мисли, па и да не е толку добар како Ip Man, пак вреди за времето. :)

А оваа другата триологија ме сопка со месеци, ама конечно ќе биде деновиве..

Не ми e гледан, повеќе делови е нели?

Да, јас само првиот би го препорачал ко фикс, вториот послаб(похоливудски) ми беше, сега трет дел ќе има ама без главниот што беше од претходните, а и сегде слаби оцени има и не планирам да го гледам...

Иначе да, тие малкумина што уште не го глеале Crouching Tiger, Hidden Dragon, не се мислите, поезија во движење :)

http://www.imdb.com/title/tt1311071/?ref_=nm_flmg_act_5

Декстер и Хари Потер :D

Баш ме интересира што ќе излези од чудово.

Ова е еден од филмовите кои едвај чекам да ги гледам. Даниел Редклиф стана актериште. Доволно е да го видите покрај Џон Хем во A Young Doctor's Notebook. Талент ипол.

Само што го изгледав FF6, интересен беше. Друго не коментирам, освен....

Добро бе, да му e'ам мајката, на крај коа се кичмеа на пистата, пистата пола Македонија долга а? :eek:

Што се фаќаш за таков детал во филм. Филм е :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom