Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Cloud Atlas, прекрасностии :love:
И овој и Mr. Nobody ми се меѓу подобрите ама не можам да пишувам рецензии за нив.. пошто едноставно мора да се гледаат, прекрасностии.

На кино снимка гледан???
--- надополнето: 17 ноември 2012 во 16:38 ---
Нема врска, видов...

Нахх, кино снимка неам гледано откога изнајмував (~2002?) и еци пец пец се паѓаа :D
Едвај го чекам на блу реј и на телевизорче да си го гледам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Aбе како бетменов? Слабо реакции.
Ми се допадна како филм, ми се допадна како продолжение, оти секогаш скоро се срање продолженијата, од музички аспект кинеше, исто сценографија, камера.. одличен.
Самошто нема да остане запамтен. Е тоа му фалеше. Актерската екипа е најдоброто што може да се склопи деновиве, али фалеше поединечна глума и добри дијалози.
Како и да е, вредеше чекањето.

Ми се допадна како филм, ми се допадна како продолжение, оти секогаш скоро се срање продолженијата, од музички аспект кинеше, исто сценографија, камера.. одличен.
Самошто нема да остане запамтен. Е тоа му фалеше. Актерската екипа е најдоброто што може да се склопи деновиве, али фалеше поединечна глума и добри дијалози.

You're soоо two thousand late. Кај беше сите на кино ко го гледавме? На кино снимка :icon_lol:

Не, мене најмалку ми се допадна од цела трилогија најмногу поради билдапот кој беше маестрален, но разврската беше безвезно реализирана. Не заврши со бум како шо мислев. Ама ако првите два беа скоро 10ка, овај е 9ка... а за блокбастер то е оценка и пол.

На страна големите пропусти, мене многу ме разочара крајот. Нолан требаше да биде еден од оние иновативни режисери на денешницата и цела оваа трилогија да му биде "dark and creepy" ама со начинот на кој ја заврши испадна дека е апла холивуд. Онаков крај не заслужуваше цела трилогија, со трансформерс елементи и розеви дијалози.
Врв на глупоста
Бетмен со леталото ја зеде бомбата и одлета со неа над океанот за да го спаси Готам.
Пишав рецензија во темата за филмов.

I get it... Toa demek, ne jadenje lajna za nekoj rezhiser, zatoa shto he's worth it, he is good.

Nolan is not good.

Uspea Batman da go pravi ligush. I nemojte zhiti sve da mi vikate deka filmov e taka napraen da e dark and creepy, posho tretiot del beshe tolku mnogu glup, shto da ne bea akterite, epten ke licheshe na film od 1980/90, so Van Dam vo glavna uloga, kako toa go zarobile i on vo ZATVOR TRENIRA I SE VRAKA I GO UBIVA LOSHIOT...

Edni dijalozi tolku mnogu prosti, pogotovo toa "you have my permission to die" i na kraj ovaj mu vraka so isto...

i cela atmosfera e nikakva, napraeno e betmen da ne moze da se tepa, nego kako sakat da se dvizhi, napraeno e cel grad od nekolku milijoni da sedi doma i da gleda TV i da slushat muzika i da odat vo supermarketi, ama da ne se bunat, zatoa shto nekoj gi zarobil, napraele edna ebana drzhava da ne prevzema nishto vo vrska so toa shto imash terorist vo eden grad koj ima atomska, okej chitaj go predhodniot bold pak te molam, (eve ako ti e maka: IMASH TERORIST VO EDEN GRAD KOJ IMA ATOMSKA), i da sedi i da cheka... ednostavno toa e toa, da sedi i da cheka da ekspoldira bombata, znachi pazi ja logikava te molam drag chitatelu, imash terorist vo gradot, so atomska, milijoni zhivoti vo prashanje, i ti nishto ne pravish okolu toa... just because the movie is dark and creepy.

Zarobeni iljadnici policajci vo najglup mozhen nachin, i sedat, i sedat, i jadat tamu vo peshterata i sedat, i jadat, i se tushirat, i sedat, i denovi pominuvaat a ovie sedat, nedeli pominuvaat a ovie sedat, meseci pominuvaat a ovie sedat, i jadat i chekat... mi ide gomna u usta da mu pikam na toj shto ke reche ova e briljantno... Policija zarobena vo grad kade shto ima milijoni gragjani koi sedat doma i nikoj ne pravi bunt, a policijata e zatvorena... eh... :D

Toa borbite megjusebe, vo 97% od filmovite tepachkite se poubavo napraveni, shto e ova be... ko sakati ejj.. takvi glupavi potezi ni vo zhivo ne pravat lugje koga se tepat... ne be, dzabe, znam deka sea ke pishe nekoj filmov e klasika... bla bla, muzikata, umetnosta, tagata vo ochite na betmen, cickite na catwoman, pa i toa krajot be, "you should use it more often, Robin", znachi koj glup razlog... nema poglup nema... i da sakash, eve da gi sobirame bene i wot, i da sakat poglup ne mozhat da najdat...

Istiov nolan i vo superman se mesha, producent pa i writer e... ke go ebat i toj film... shto ne gi kupi Disney pravata na DC comics upm... Ako probuvaat i supermen da go pravat "po chovechki" posho hej, da se bide pichka i mekush i ligush bilo chovechki, jas se otkazhuvam od... .... od cickite na bene.

Она што ви пречи/ни пречи на сите во филмот, освен крајот, е нереалноста.
Не можеш да правиш реални Бетмен филмови, демек без superpower villains, а од друга страна такви пропусти во сценариото да направиш и да очекуваш дека ќе пројде тоа.

Еве ви еден чист пример кој гледам не го спомна никој досега - првиот скок на Бетмен во затворот беше од место. ОД МЕСТО. Па добро бе мајкуму, таа ретарда ли ќе го спасува Готам после?

Искрено не знам дали Нолан немал време или намерно не трола со сите ретардирани работи, за да види дали воопшто мора да се мачи во иднина и да ги размислува своите филмови...

Она што ви пречи/ни пречи на сите во филмот, освен крајот, е нереалноста.
Не можеш да правиш реални Бетмен филмови, демек без superpower villains, а од друга страна такви пропусти во сценариото да направиш и да очекуваш дека ќе пројде тоа.

Еве ви еден чист пример кој гледам не го спомна никој досега - првиот скок на Бетмен во затворот беше од место. ОД МЕСТО. Па добро бе мајкуму, таа ретарда ли ќе го спасува Готам после?

Искрено не знам дали Нолан немал време или намерно не трола со сите ретардирани работи, за да види дали воопшто мора да се мачи во иднина и да ги размислува своите филмови...

И кога успеа беше без залет.

Инаку до сите што следат све ново по торенти, скокнете го The Odd Life of Timothy Green (2012). Просек филм, застарен вид на хумор, без некоја поента онака, класика фамилијарен филм.

И кога успеа беше без залет.
i toa pazi, zborime za batman... batman cant make that jump...

fuckin leonidas can, batman cant...

i dont care if he is hurt, or his "spirit is broken" (ako i voopshto postoi takvo neshto za mashko), he is fuckin batman, i so skrsheni noze treba da go skokne toa... ebati filmot glup...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom