I
Intex
Гостин
Тоа што е совршен можеби.Што е толку добро во филмов Black Swan?
Прашувам зашто го гледав![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа што е совршен можеби.Што е толку добро во филмов Black Swan?
Види-за кого како.За мене не пример многу впечатлива беше музиката ставена кај што треба.После-доста интересен начин на снимање со камерата.Приказната не е толку лесна за сваќање-не е дадена во тањир,треба малце мозгање.Борба меѓу добро и зло,халуцинации,трипувања.Што е толку добро во филмов Black Swan?
Тоа што е совршен можеби.![]()
Тој од 42-ра да не си го гледал ти? *ironic*Епа тогаш за друг филм праиме муабет![]()
Што е толку добро во филмов Black Swan?
Одамна се мислам дали да напишам, ама ќе биде и тоа. За сите филмови на Аронофски, Pi, Requiem for a Dream, Fountain и Black Swan (Wrestler не до толку) можам да кажам дека сите краеви имаат по нешто заедничко.Меѓу другото, тоа што завршува во моментот кога филмот го достигнува врвот.
Одамна се мислам дали да напишам, ама ќе биде и тоа. За сите филмови на Аронофски, Pi, Requiem for a Dream, Fountain и Black Swan (Wrestler не до толку) можам да кажам дека сите краеви имаат по нешто заедничко.
Кратките ги немам гледано, не можам да ги најдам.
Само што го гледав филмот Сонот на Касандра (Cassandra's Dream - http://www.imdb.com/title/tt0795493/). Фантастичен филм на Вуди Ален. Ако сте го гледале Match Рoint, филмов е многу сличен на него.
Двајца браќа кои се наоѓаат во парични неволји, бараат помош од нивниот богат вујко. Но, тој си има свои проблеми. Кога тој ќе побара помош од нив, дилемата е што доаѓа на прво место: семејната лојалност, личната етика или парите? Откао ќе одлучат, дали ќе можат да живеат со одлуката.
И сеуште не знам што е истото во краевите на филмовите од Аронофски?Одамна се мислам дали да напишам, ама ќе биде и тоа. За сите филмови на Аронофски, Pi, Requiem for a Dream, Fountain и Black Swan (Wrestler не до толку) можам да кажам дека сите краеви имаат по нешто заедничко.
Кратките ги немам гледано, не можам да ги најдам.
И сеуште не знам што е истото во краевите на филмовите од Аронофски?
Само што го гледав филмот Сонот на Касандра (Cassandra's Dream - http://www.imdb.com/title/tt0795493/). Фантастичен филм на Вуди Ален. Ако сте го гледале Match Рoint, филмов е многу сличен на него.
Двајца браќа кои се наоѓаат во парични неволји, бараат помош од нивниот богат вујко. Но, тој си има свои проблеми. Кога тој ќе побара помош од нив, дилемата е што доаѓа на прво место: семејната лојалност, личната етика или парите? Откао ќе одлучат, дали ќе можат да живеат со одлуката.
Што е толку добро во филмов Black Swan?
Diary of a Wimpy Kid 7
![]()
детски тинејџерски филм, добар е за смеење. направен е според истоимената книга која оди во неколку продолженија.
Грег е петтооделенец кој започнува со middle school во филмов, најдобар другар му е раули. Грег сака да стане познат во неговото школо и да го има во годишната книга(кај нас извештај што го викаат) и еден ден да биде познат низ целиот свет, ама работите не му одат баш добро.
Easy A 9
![]()
Исто тинејџерски филм, комедија.
Девојкава е незабележлива, се додека еден викенд не остане сама дома и измисли приказна дека била со некој постар дечко и дека не е веќе девица.
Неколку луѓе ќе дознаат дека лаже, некои ќе ја оговараат дека е тешка курва(замислете од еднашка). Проблемот е што она не го направила тоа ни еднаш, па оние кои дознаваат дека лаже бараат услуга, да лаже дека спиела и со нив, за да добијат репутација кај другите.
Band of brothers 10
![]()
подолго време сакам да го гледам лимитот не ми дозволуваше. Серијал од 10 епизоди, од режисерите на Saving private Ryan.
Филмов е за сите љубители на воени филмови. Се работи за Easy Company, воена ескадрила тренирана специјално за денот д и за инвазијата над германија. Тргаат сите заедно, низ текот на десетте епизоди се прикажува како се гледаат меѓу себе и како успеваат да преживеат, исто така има многу кои загинуваат во текот на војната. секоја епизода започнува со коментар на вистинските војници од easy company, од оние кои преживеале. филмов е нешто што не смеете да го пропуштите, оние кои го имаат гледано знаат за што зборувам.
The social Network
6
![]()
Го гледав поради оценките што му ги давале во препораки за филмови, мене не ме воодушеви до толку, според мене просечен филм.
Марк цукерберг, неговото крадење на идеи и местење на пријатели за да се пикне, сето тоа прикриено со премногу зборување, штета што браќата не беа македонци, инаку марк забите во чаша ќе си ги носеше уште првиот пат кога ја објави нивната идеја.
Despicable Me 7
![]()
Убав филм, ги сакам анимираните, и овој како сите останати е убав за гледање и опуштање.
Лошиот Гру сака да ја украде месечината, како врв на крадењето, во меѓувреме мора да ги посвои трите девојчиња за да го оствари планот. успат ќе се поврзе со нив и ќе ги засака. фамилијарен филм што би рекле американците.
Toy Story 3 6
![]()
мислам дека на сите ни е доста од тој стори. испаднаа многу повеќе анимирани филмови и го избришаа филмов од сцената, нека остане во историјата како еден од најдобрите, немора дополнително да го уништуваат.
Приказната е дека детето порасна(му го забораив името) и сега играчките мораат да се фрлат, и за да не се фрлат, ги носат во дом за деца.
harry potter and the deathly hallows 8
![]()
Ако има слика од книгата, не е тоа битното.
Битно е дека филмот е добар и продолжува таму каде што запра, единствено лошо е што дури во јуни иде продолжението, па мора да се чека за целосен ефект од него.
Во овој дел Хари почнува да ги бара Хоркруксите за да го уништи волдеморт, хермиона и рон му помагаат. Волдеморт го бара најјакото стапче на светот за да го уништи Хари.
Match Point, е доста подобар од Cassandras Dream, не се ни споредуваат би рекол.
Добар е меч поинт можда и омилениот кога се работи за Вуди Ален, иако доста нестандарден филм кога се работи него