Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
На Тарантино не му е гајле да дава поенти во филм него да раскаже некое рандом дејствие/збрка. Дејствието е алтернативната историја за случајот со Менсон фамилија и убиствата.
И ова не е точно. Поентите се суптилни, никогаш очигледни и наџвакани за публиката да ги проголта. Остава на гледачот сам да види дали има поента и која е.
Единствен филм во кој поентата е наџвакана е веројатно Кил Бил. И има многу врска со детето на Невестата и Бил.

На Тарантино не му е гајле да дава поенти во филм него да раскаже некое рандом дејствие/збрка. Дејствието е алтернативната историја за случајот со Менсон фамилија и убиствата.
Па во секој друг филм има некое дејство што ја прави збрката, тука ништо
А за ова со Менсон што да кажам. Вкупно дали 5мин ги има во филмот, додадено без везе. Подобро ќе му било да ја покаже реалната слика што се случило и врз тоа да го гради филмот. Или пак да се имаше насочено само на алтернативата, вака само го имаше убацено без поента како и се останато. Брус ли, хипиците, додадени без поента дејства.

Единствено само ликот на Леонардо имаше некоја приказна од почеток до крај.

Демек во историјата белци не им го пушеле на црнци па да се замарам јас со некој факти.
Јас разбирам woke пропаганда, ама во филмов немаше ништо такво.
Ако е за тоа и Pulp Fiction не е добар зошто Samuel Jackson убива белец. Како смее така?
Ако не можеш да разбереш дека е воук шит во зачеток во 2015 година, не можам јас да ти помогнам. Ти си прифатил зогслоп и џабе е расправање.

И ова не е точно. Поентите се суптилни, никогаш очигледни и наџвакани за публиката да ги проголта. Остава на гледачот сам да види дали има поента и која е.
Единствен филм во кој поентата е наџвакана е веројатно Кил Бил. И има многу врска со детето на Невестата и Бил.
E ајде наброј ги кои се суптилните поенти во Си беше еднаш во Холивуд ?
Автоматски споено мислење:

Брус ли, хипиците, додадени без поента дејства.

Единствено само ликот на Леонардо имаше некоја приказна од почеток до крај.
Тоа болдираното е уствари оригинален Тарантино, ако имаш слушано едно интервју каде збори за неговите омилени филмови или општо за филмови, ќе ти стане јасно дека сака се тоа што опиша, рандом кунг фу филмови, хипи јапонски филмови и б класа акции. Таков е човекот и реално во сушптина тоа е Тарантино, крал на таблоидите и фан на нетипичниот филм.

Стопалата на Маргарет :icon_lol:
Ај да беше првпат или суптилно :icon_lol:, тоа е веќе трејдмарк фетиш .. чоекот и ги лижеше прстите на Селма Хајек у филм кај другар му режисер.

Па еве ти кажи нешто повеќе за филмот, да не е површно.
Филмот го ставив на тапет за дискусија во негова посебна тема каде си извадивме очи, филмот го зборевме во контекст на најдобри филмови декадата каде си вадевме очи, си вадевме очи кога излезе, си вадевме очи во темата за Оскари, си вадевме очи кога зборевме кој е најдобриот Тарантино филм, секоја година на темава. Не мора јас нешто неповршно да напишам бидејќи уште имам трауми кога напишав нешто за филмот и ова ми се деси:
конечно ја и њот да се слагаме за нешто
Знаеш колку е тешко на џубрено @Io Sono Interista да му објасниш што е добар филм за само после да го прочиташ: "Once upon a time in Hollywood... каков фАнСтасТиЧен нЕфИлм!" Ма гони го, и ти со него. Од 2011 си член, да беше нов член или да беше нов филмот или да не беше разглабан до немајкаде ајде да изиграваме расипана плоча за тебе сега. Така да, не мора да напишам ништо јас за филмот за да може да ти забележам дека мислењето ти е површно и контроверзно. Не мора јас да го сега пак анализирам само оти ти кажа дека еден од полошите филмови? Може да не ти се допаднал и по објаснувањето да видеме дека е поради тоа што не си го сфатил, но да напишеш дека е еден од полошите филмови некогаш снимени треба да ти се одземе правото за гледање филмови до Јуни. Полошите?
Стопалата на Маргарет :icon_lol:
@Dumbledore не бараат. Ќе му ги оставам нему, јас сум по зајачки усти.

Уште кога излезе првиов дел на Now You See Me, си мислев интересно би било да има дел 'Сад ме видиш, сад ме не видиш' и би со третиов дел.

Мислам единствен филм од 2025 во кој уживав од почеток до крај и покрај одредени нелогичности.

Бонус македонско знаме во кадар на 18' 26".

20251222_235614.jpg

Филмот го ставив на тапет за дискусија во негова посебна тема каде си извадивме очи, филмот го зборевме во контекст на најдобри филмови декадата каде си вадевме очи, си вадевме очи кога излезе, си вадевме очи во темата за Оскари, си вадевме очи кога зборевме кој е најдобриот Тарантино филм, секоја година на темава. Не мора јас нешто неповршно да напишам бидејќи уште имам трауми кога напишав нешто за филмот и ова ми се деси:

Знаеш колку е тешко на џубрено @Io Sono Interista да му објасниш што е добар филм за само после да го прочиташ: "Once upon a time in Hollywood... каков фАнСтасТиЧен нЕфИлм!" Ма гони го, и ти со него. Од 2011 си член, да беше нов член или да беше нов филмот или да не беше разглабан до немајкаде ајде да изиграваме расипана плоча за тебе сега. Така да, не мора да напишам ништо јас за филмот за да може да ти забележам дека мислењето ти е површно и контроверзно. Не мора јас да го сега пак анализирам само оти ти кажа дека еден од полошите филмови? Може да не ти се допаднал и по објаснувањето да видеме дека е поради тоа што не си го сфатил, но да напишеш дека е еден од полошите филмови некогаш снимени треба да ти се одземе правото за гледање филмови до Јуни. Полошите?

@Dumbledore не бараат. Ќе му ги оставам нему, јас сум по зајачки усти.
Па тоа што сум јас член од тогаш не значи дека сум активен цело време, може баш тој период не сум бил активен или не сум го гледал филмот за да ставам такво мислење или да ја читам темата.

Чим имало повеќе мислења од членови дека филмот е лош тоа значи дека филмот има нешто што голема група на луѓе не можат да го прифатат.

Па тоа што сум јас член од тогаш не значи дека сум активен цело време, може баш тој период не сум бил активен или не сум го гледал филмот за да ставам такво мислење или да ја читам темата.

Чим имало повеќе мислења од членови дека филмот е лош тоа значи дека филмот има нешто што голема група на луѓе не можат да го прифатат.

Тебе значи повеќе ти се свиѓа филм каде некој му го пуши на некој друг и целиот филм е празни муабети. 3 саати филм во една колиба. Вестерн верзија од Резервоар Догс со педерски елементи.

А пак Once Upon a time е филм со 10/10 кинематографија која те носи во некое друго време. И ако си запознаен со историјата ќе уживаш у тој филм од почеток до крај.

Извини вотче, али кога некој филм му се свиѓа на Рон, треба да знаеш колку е саат. :unsure:
Вкусот на рон > вот. Рон би ги исклучил и испцул тие хипи срања што ги гледа вот :D

Moj личен, лаички впечаток е Тарантино филмовите ги базира на нагласени ликови, кои го туркаат дејствието (понекогаш не по хронолошки редослед). Тоа му е финтата - карактери преку кои приказната се развива. Ништо ново, но он е тоа што е, ради начинот на кој ја праи таа работа.

IMO, последниот филм е малку поинаков, бидејќи приказната, плотот, паѓа у втор план, па имаме акцент на карактери, не во приказна, туку во атмосфера. Акцентот наместо на приказна е ставен на атмосфера. Што вика Рон, нешто ко возење низ тоа место у тоа време.

Одличен филм, кој не знам дали му е најдобар или најлош. Секако, најлошиот филм на Тарантино (кој и да ви е тоа) ми е доста бољи од мноштвото други филмови денес.

(кога ќе размислам Џеки Браун му е најлош, сфаќам што сакаат да кажат оние кои, всушност мислат дека му е најдобар, ама нека ми извинат...)

Фактот е дека ако не беше Кил Бил немаше ни да го знајме кој е, ни да го дискутираме во темава. Или Ефтини Приказни, некој од тие два го изгради него, а богами и Турман ко актерка.

За филмовите самиот вели дека е најголемиот копирач на векот. И дека копирачите се често генија.
Кил Бил е инспириран од Лејди Сноублод. Дамата Снежнакрф. Јапонски филм или од 60ти или од 70ти. Глумена од Мејко Каџи - а токму нејзината музика се слуша и во Кил Бил.

Она што го прави интересен е тоа што го кажав претходно не ти ја наџвакува поентата на филмот за ти да ја проголташ. Ова го презира ко лик и има зборувано за ова.

• Хаха
Reactions: Mud

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom