Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
И наградата за најчуден филм на годината оди кај Under the Silver Lake. Побизарно нешто немам гледано одамна. Ова е баш на средина на тенката линија меѓу генијалното и глупоста. Уште не можам да сфатам дали е експериментален филм во кој режисерот (некое детиште, режисерот на It Follows) бил баш со намера да ги опфати сите можни жанрови, или пак е филм кој не може да се одлучи што сака да биде. @wot , многу сакам да прочитам твое мислење за филмов, please гледај го што поскоро.

Инаку, иако имаше премиера на еден од големите фестивали, во Кан, мислам, ако не сум грешка, и еве, дури и излезе WEB-DL снимка, сепак, кино премиера во САД ќе има дури на 19 април 2019, со што нема право да се натпреварува на ниту едни награди таму - ни за Оскар, ни за Глобус, ни за ништо. Тоа е па уште почудно и побизарно од самиот филм.

Ова ќе е најголемиот hate it or love it на 2018, се кладам!

Мојата втора 10-ка за филм од 2018. American Animals. Немам коментар. Гледајте го.
Филмов е стабилно добар и ништо повеќе. Пазете да не се хајпнете ко мене од коментаров на Злате.
Десетки вака ако се давале...

Филмов е стабилно добар и ништо повеќе. Пазете да не се хајпнете ко мене од коментаров на Злате.
Десетки вака ако се давале...
Па барем не е Трето полувреме. :kuracc:

Па барем не е Трето полувреме. :kuracc:

Злате не дозволувај хајпот да те води, чекај малце да ти легне па после оценки, ја кога ги оценувам филмовите дури по една недела го правам тоа да размислам трезвено.

Злате не дозволувај хајпот да те води, чекај малце да ти легне па после оценки, ја кога ги оценувам филмовите дури по една недела го правам тоа да размислам трезвено.
Не е до хајпот, уште го мислам истото, еве, недела дена по гледањето. Секој си има различни критериуми за оценување. Мојот критериум, е, на пример, колку филмот влијаел на моите емоции за време на гледањето. Ако успее да ме насмее до солзи, да ме расплаче, да ме наежи од глава до пети, да ме натера да размислувам за него, за мене или за нештата надвор од нас, тогаш неминовна е десетката. А овој се тоа направи, и плус видов некои тешки филозофии во толку простата приказна, што не можев да одолеам. Еве, и од перспектива по недела дена јас уште го имам истиот став за филмот.

А плус, за оценките по една недела, тебе ти е лесно: велиш два филма годишно дека гледаш, нормално дека ќе се сеќаваш на нив недела дена по гледањето. Јас ако чекам една недела за да оценам филм, каша попара се ќе ми стане. Ќе не знам во кој филм што се случи. Еве, последнава недела 05.12-11.12 јас имам 11 филма гледано. :D

Добро е да се знае дека децата од мали се учат да ја почитуваат и следат филмската уметност, и вака страсно да покажуваат што мислат за истата.
Кудос Злате :***
Хахахахахааха, леле, ќе го убијам! :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

First Man колку досаден го направил овој Chazelle. Депресивно влечкање цел филм.

Хенри Кавил треба да добие златна малина за улогата во најновиот Mission Impossible.

Roma убав, ама по толку хајп и по 8.5 оценка на IMDB, очекував да е многу поубав. Ама во секој случај, во дуелот A Star Is Born vs. Roma, овој победува со огромна разлика!

А дека е лоша филмска година, останува впечатокот. Не знам што остана што може да ми смени мислење.

Студената војна го лапна Европскиот Оскар!
Мислам дека ќе триумфира и на Оскарите, сосема заслужено, иако имам уште мнооогу неизгледани.

Hereditary
The Ballad of Buster Scruggs
Avengers: Infinity War
Deadpool 2
BlacKkKlansman
The Death of Stalin

Тоа се филмовите кои ми оставија најголем впечаток, оваа година. Има и доста што не сум ги гледал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom