Филм кој никогаш нема да ми стане досаден

• Креатор на темата Креатор на темата Dumbledore
  • Време на започнување Време на започнување
1. Shawshank Redemption

Preku 20 god znam za filmov, i vo tekot na godinata sigurno 3-4 pati go gledam i nikogas ne mi e dosaden..

2. Balkankan

Nikogas ne mi e dosaden, sekogas me nasmejuva filmov, mislam deka e najgenijalen makedonski film so site zaebancii i predrasudi na balkanskive narodi..

3. Wolf of Wall Street

Filmov si go gledam poradi glumata na Di Kaprio... Kako tuka ne osvoi oskar, samo gospod znae..

Dark Knight трилогијата, Interstellar, Inception (уствари скоро секој филм на Кристофер Нолан :icon_lol: ), The Martian, Shutter Island, исто би додал некој филм од Џим Кери, еден од моите омилени актери за комедија, Liar Liar, Truman Show, Yes Man.

Умри машки, Пила, Тексашки масакр со моторна пила, Смртоносно оружје, Добри момци, Терминатор, Теорија на заговор, Егзорцистот, Кошмар на улицата на брестовите, Маглата, Нештото, ЏФК, Блиски средби од трет вид, Кристина, Матрикс, Патот Арлингтон, Невозможните мисии, Ајкула, Повикувач на пеколот, Од самрак до зори, Рамбо, Сјаење, Национално богатство, легендарните вестерни да не ги редам, од нашите Републиката во пламен, Мис Стон, Викенд на мртовци, Најдолгиот пат, Македонскиот дел од пеколот, Среќна нова 49та, Тетовирање, Солунските атентатори.

Воопшто не сум фан на репризирање филмови, освен ако не го имам целосно заборавено или пак има некоја причина зошто би го гледал пак (пример сакам да го коментирам со некоја драга личност која прв пат го гледа).

Е сега вака први што ми текнуваат за “нема да стане досаден“, веројатно ќе е некој филм кој може да го гледам “со други очи“ како сум повозрасен и позрел, да го доживеам на поразличен начин, како Memento или Mulholland Drive. Или пак некој филм што ми бил многу драг порано, па би сакал носталгично да се присетам на филмот, на спомените од времето кога сум го гледал, но и на влијанието што филмот го имало тогаш на мене, пример Carlito's Way или A Bronx Tale, иако знаејќи дека впечатокот може нема да биде толку добар како тогаш што бил, сепак ќе ми биде многу убаво искуство.

In Bruges - сто пати го имам гледано и уште сто пати би го гледал, хуморот е врв.

The Big Lebowski - најдоброто од Коеновци, врвен хумор, секоја сцена е посебно ремек-дело, на сцената со пепелта ко луд се имам смеено, тука од нив би го додал и Fargo, исто така луд филм со црн хумор.

Pulp Fiction и Reservoir Dogs - најдоброто од Тарантино, овие два филма се есенцијата на неговата филмографија, неговиот стил и storytelling.

The Shawshank Redemption - кога и да го начекам некоја телевизија, обавезно го догледувам, и со секое репризирање се добива катарза.

The Godfather 1 и 2 - исто како и Шошенк, не може да му одолеам кога и да го начекам на телевизија.

Snatch и Lock, Stock and Two Smoking Barrels - Гај Ричи at its finest.

After Hours - еден од најпотценетите филмови на Скорсезе, многу добар филм со хумористичен надреализам.

Home Alone - најfeel good филмче.

Гол Пиштол - никогаш нема да ми здосадат филмовиве и Лесли Нилсен.

1. Focus, all time fave
2. Harry Potter сите делови
3. Batman сите делови
4. LOTR овој период ми е за магија.

Имам и други ама овие ми се вака најнај.

П.С, гледам од 3 страни, пола сме фанови на Прстените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom