ФИФА клубско светско првенство 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои клубското првенство?

• Баерн Минхен(Европа)

Гласови: 50 53,8%
  • Атлетико Минеиро(Јужна Америка)

Гласови: 18 19,4%
  • Гуангзу Евергранде(Азија)

Гласови: 9 9,7%
  • Ал-Али(Африка)

Гласови: 4 4,3%
  • Монтереј(Северна и средна Америка)

Гласови: 1 1,1%
  • Окланд Сити(Океанија)

Гласови: 7 7,5%
  • Раја Казабланска(Домаќин, Африка)

Гласови: 4 4,3%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Затоа јас реков...:pipi:

Мака ќе ми биде што Гвардиола и Липи ќе неможат подеднакво да ги одмерат силите на терен. Пеп го има Баерн и неговите играчи, а Липи некои си издишани самураи од Кина....
Верувам да имаше за нијанса подобар тим Липи, тоа ќе беше убавина за очи. Ќе им направеше катанаџо, па 119 минути ќе кружеа овие од Баерн околу шеснаесетник, да во 120 минута им тури 3 напаѓачи, и да ги испоплеска :icon_lol:

Бујтен е ЏИН према овие... Секој дуел е фаул за противникот.
--- надополнето: 17 декември 2013 во 22:00 ---
Коментаторов на FOX Sports почна да им ги брои пасовите на кинезиве. :pos:

Добри бразилциве, појма си немаат...

Роналдињо :drk:

Иначе полош тим од овие Атлетико Минеиро мислам дека немам гледано во скоро време.

2-1

Да не потценувам, ама како играат и двете екипи, ако запнат Баерн пошто вчера играа на 60%, не бега петарда кој и да победи денес

Е па значи лесен противник ќе имаат во финале. Со среќа нека им е титулата, дефинитивно заслужено ќе ја однесат титулата во Мароко :icon_mrgr:

Роналдињо играчиште.Дури се согласи да му ги земат копачките.Полудеа играчите од Раја Казабланка по него.
Роналдињо убедливо nr.1 ферплеј играч.
Каков играч ќе изгуби фудбалот.:place::(

Рибери нека ги спрема шорцевите или кособраните.:pos:

8y6h.png

На крај гол ќе останел за малце, све ќе му земеле, гакици, долен веш ова она... :D Иначе океј де, не е прв пат јужноамериканската екипа да не игра финале...Интер против Мазембе играа во финале, Пандев даде гол тогаш ми се чини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom