Феноменот гастербајтер/ка

• Креатор на темата Креатор на темата Nostalgia
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би се омажиле со гастербајтер

• Да, за пари или за да емигрирам и јас

Гласови: 21 23,9%
  • Да, од љубов, убајни...

Гласови: 30 34,1%
  • Не

Гласови: 30 34,1%
  • Друго, ќе елаборирам во темата

Гласови: 7 8,0%

• Вкупно гласачи
    88
Гостинот после некое време со оди, овие не си одат туку се одомаќинуваат :icon_mrgr:
Eпа добро чим е така. Ќе ја преправев темава во ,,живот со одомаќинет печалбар,, или ,,женачка со одомаќинета печалбарка,, но по се изгледа од темава во секој случај нема ништо да има па нека стои гастербајтер.

Гласав за последното, демек, ќе елаборирам во темата..
@Del Boy даде доста пластичен и реален пример... тоа е...
Но, да се вратам на темата без да забегувам многу, околу феноменот гастарбајтер/ка:
Во многу нешта во животот се водам од разумот, но љубовта е една од оние работи во кои ме води срцето.
Животот ме водел по својот пат, онака како сам сум одлучил, но и како требало да биде, па така, не сум оженет со гастарбајтерка. :)
Ако сепак правам некоја анализа, или, подобро кажано, ако овде сега правам некои есапи што би било кога би било, тогаш, хммм.... ајде да се отворам...
Пред се, како и секој човек, имам доблести, но и мани.
Една од тие мани, т.е. мана во случајот, е тоа што јас подалеку од Струмица не ни помислувам да живеам. Во таква врска тоа би можело да претставува проблем, голем проблем.
Никогаш не ни помислував онаа со која сум во врска дали има пари, богата е или не... Моите сметки сам си ги плаќам, сум имал да обезбедам пристоен живот за себе и за моето семејство.
Доколку ми се погодеше во животот да ми тргне со гастарбајтерка, зошто да не?
Еднаш многу оддамна си имав една летна авантура со една наша Швајцарка :) Таа сакаше забава, јас немав ништо против, и на крај си остана на тоа.

Eпа добро чим е така. Ќе ја преправев темава во ,,живот со одомаќинет печалбар,, или ,,женачка со одомаќинета печалбарка,, но по се изгледа од темава во секој случај нема ништо да има па нека стои гастербајтер.
Печалбар е уште по застарен термин од време турско што значи печал = болка, мака. Пошо сеа во родната земја човек ќе види каде каде повеќе печал него ли во туѓина.

Моеш комотно да стаеш одомаќен емигрант :icon_mrgr:

Инаку причината поради која ја отворив темава е што планирам во брзо време да одам до Македонија по жена. Планирам најмногу 3 месеци да потрошам. Сериозно не се зафркавам. Па малку ме интересираше како стојат работите, дали уште е лесно како гастербајтер. Знам дека е форум и дека информацијата на форум не се споредува со риал лајф, но сепак дава малку осет за тоа како стојат работите.
Значи беемве да изнајмам или не? :icon_lol:

Инаку причината поради која ја отворив темава е што планирам во брзо време да одам до Македонија по жена. Планирам најмногу 3 месеци да потрошам. Сериозно не се зафркавам. Па малку ме интересираше како стојат работите, дали уште е лесно како гастербајтер. Знам дека е форум и дека информацијата на форум не се споредува со риал лајф, но сепак дава малку осет за тоа како стојат работите.
Ќе ти ги собере сите пари :icon_lol:

Корвета друже, со беемве ќе се заебеш има доста конкуренција со склопени беемвиња од 6 хаварисани коли на бугарски табли по багателна цена :)

А, зошто не се жениш таму кајшто си?

А, зошто не се жениш таму кајшто си?
Си имам свои причини. Едната е што веројатно во текот на животот ќе треба да сменам повеќе држави, а странкињите не се доволно флексибилни, си имаат фамилии пријатели. Али ништо не е сигурно. Ќе пробам, ќе видам како е ситуацијата, па ќе пишам.

брат искрено со вакво мислење си наебал тотално...................со ваков став и фрлање некоја банка сигурно навлекуваш спонзоруши,па ако си само за провод терај со овај ум.............искрено човек со пари никогаш нема да знае дали се оженил од љубов...............

брат искрено со вакво мислење си наебал тотално...................со ваков став и фрлање некоја банка сигурно навлекуваш спонзоруши,па ако си само за провод терај со овај ум.............искрено човек со пари никогаш нема да знае дали се оженил од љубов...............
Точно. Инаку ако мислеше на тoa со беемвето, тоа беше шала пошо спомнуваа рентани коли погоре. Инаку не сум воопшто богат.

Во врска со сообраќајот од прва рака ти кажувам. Таксист сум и ги гледам како се понашаат низ градот , паркират кај им текне и се понашаат како цел свет да е нивни. Можда ги почитуват сите пишани правила таму , но тука се банда без команда.

.
Со црвеното погоре веќе има некоја логика она што го пишуваш.

Освен ако успее да држи во тајност се за себе доволно долго

Беемве е клише,изнајми нешто по спортско..затегнато.
Иначе пази да не се заебеш,да фрлиш пари па после избраничката да не ти се Ј*бе со пола Немачка.
Еден така се заеба... такса Албанка,продаде чопор офци и механизација па остана со полов орган у рака.

Освен ако успее да држи во тајност се за себе доволно долго
:pos:
Чоекот доаѓа во македонија за да се жени,ќе биде тука на три месеци или колку и да кажа.
За тие 3 месеци кога ќе стигне да излезе да се запознае со некоја да се роди љубов па од сакање некоја да замине со него ?
Мислам мдај

Во која земја си?
Треба шајка во умот да имаш за да идиш по невеста.
Толкав свет огромен, жени со милијарди и ти ќе трчаш да земиш некоја полна предрасуди и стереотипи што гледа газето финансиски да си го обезбеди и да има кој да ја шета секое лето на Мајорка.
Освен, нормално, ако си грд, некомуникативен, интроверт, за тамошни услови сиромашен... па гледаш на таа карта да ќариш жена, што е океј... сите сакаат нешто женско да им се метка низ куќа.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom