Феноменот гастербајтер/ка

• Креатор на темата Креатор на темата Nostalgia
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би се омажиле со гастербајтер

• Да, за пари или за да емигрирам и јас

Гласови: 21 23,9%
  • Да, од љубов, убајни...

Гласови: 30 34,1%
  • Не

Гласови: 30 34,1%
  • Друго, ќе елаборирам во темата

Гласови: 7 8,0%

• Вкупно гласачи
    88
:pos:
Чоекот доаѓа во македонија за да се жени,ќе биде тука на три месеци или колку и да кажа.
За тие 3 месеци кога ќе стигне да излезе да се запознае со некоја да се роди љубов па од сакање некоја да замине со него ?
Мислам мдај
Дај или не дај, 3 месеци се доволни... ако знаеш филм да правиш а за себе ништо да не откриеш

Дај или не дај, 3 месеци се доволни... ако знаеш филм да правиш а за себе ништо да не откриеш
зависи кога последно бил овде,со кого се дружел каде се движел.............

можеби ти си ИЗБРАНИОТ да му бидеш ангел чувар,којзнае...........направи добро дело :)

зависи кога последно бил овде,со кого се дружел каде се движел.............

можеби ти си ИЗБРАНИОТ да му бидеш ангел чувар,којзнае...........направи добро дело :)
Нити сум избран, а уште помалку ангел...[DOUBLEPOST=1408395600][/DOUBLEPOST]
Колку траат тие филмови ?
Толку колку што е потребно

Инаку причината поради која ја отворив темава е што планирам во брзо време да одам до Македонија по жена. Планирам најмногу 3 месеци да потрошам. Сериозно не се зафркавам. Па малку ме интересираше како стојат работите, дали уште е лесно како гастербајтер. Знам дека е форум и дека информацијата на форум не се споредува со риал лајф, но сепак дава малку осет за тоа како стојат работите.
Значи беемве да изнајмам или не? :icon_lol:
Шкорпион сакаше да замини од Македонија, а мислам и дека не е во врска моментално..... види прашај

Тоа ми е јасно како ден , но би се оженил со некоја само заради тоа што зима 4000 евра плата? Остај што ја зимам заради пари , али и ќе ме направи да се осеќам неспособен да правам по 4 илади евра месечно , и автоматски ќе ми го одземе тоа чувство на исполнетост на левата страна кое го добиваш кога не потклекнуваш ни пред најголемите , а камоли пред ѓурбетка на печалба у Немачка. А верувај не постојат тие пари што можат да ти го купат тоа чувство. :)
Па не само 4000 евра плата туку земаат и еу државјанство, а може и стан и кола зависи колку е богата.

Не постојат такви пари што можат да го купат тоа чувство, ништо не може да ги замени среќните моменти со саканата и со децата.
Но денес од таква мизерна држава како Македонија секој сака да избега и да си обезбеди поубав живот.

Повеќето женски се со лесен мозок сакаат да уживаат и да трошат туѓи пари, па не им е важна љубовта и возраста на партнерот.
Тука не можат да најдат богаташ, па жртви им се оние што работат во странство. А тие сироти желни за жена.

https://www.facebook.com/bracno.posreduvanje :pos:

Повеќето женски се со лесен мозок сакаат да уживаат и да трошат туѓи пари, па не им е важна љубовта и возраста на партнерот.
Тука не можат да најдат богаташ, па жртви им се оние што работат во странство. А тие сироти желни за жена.
Aбе едни богаташи што да ти расправам. :icon_lol: Платите се знае колкави се. Јасно е дека за фамилија гледање долгорочно требаат две плати односно двајцата да работат. Единствено што се пружаат повеќе можности за работа, а тоа му значи нешто само на тие што се работливи.

А тоа сироти желни за жена не е ништо лошо, напротив човечко е.

Јас, јас, јас! Мене земи ме!
Нозе ќе ти мијам , раце ќе ти целивам, метании ќе ти чинам, мајка и татко ќе ти гледам, машко дете ќе ти родам и ќе го крстиме по татка и насабајле зелник ќе ти месам.

Комшиине има да пукнат од мака, таа нивната не може ни од тука дечко да фати, а ја со гастербајтер.
А стварно ли таму имало телевизори у боја, така ми кажаа?

Нозе ќе ти мијам , раце ќе ти целивам, метании ќе ти чинам, мајка и татко ќе ти гледам, машко дете ќе ти родам и ќе го крстиме по татка и насабајле зелник ќе ти месам.

Комшиине има да пукнат од мака, таа нивната не може ни од тука дечко да фати, а ја со гастербајтер.
А дворот знаеш да го метиш и теписи да чукаш?
И кажи дедо ти дали има лозје, колку декара и дали тура ракија?

A mandzi znaes da pravish?

Има, има. Јас се готвам да одам во Аустралија кај стрико ми @Тапетарот Петар , ергенлукот да го разбијам да се мавнам од родно Сарамзалино.
Он ми има раскажувано дека Аустралија е прекрасна земја, со поголема слобода од САД и поголем избор од Веро.
Ама те гледам вака, те одминуваат годините чунки стара мома да те оставиме. Греота е немажена да останеш, а шо ти се бели нозите.
Него што викаш јас да продадам од дедо ми седум декара нива што ми остана во аманет па да фатиме правец матично, црква па ајродром?

И од пиле млеко има. Да не ти кажувам да не го расипам изненадувањето, дојди види.

Значи пред едно десетина и малку повеќе год. гастербајтерите беа главни фраери.Не за друго туку тука цените беа ниски и тие со 1000 марки беа главна прича.Сега работите се сменија ,цените и овде се како таму и сега кога дојдат човек не ги ни забележува.Не одат по кафани/кафичи набрзна поправат некој заб и дим да ги нема.И овие некој што глумат уствари зеле кредит што ќе го враќаат цел живот таму и овде глумат космонаути.Но не сакам да ги напаѓам тие луѓе затоа што сите ние имаме блиски од нив и луѓето избегаа од Мк од лошо а не од добро.Дел од нив овде немааше ни за џвака а сега успеаа да купат стан или изградат куќа.

Само ако е милфица и фаќа добра ци.ка нормално за пари не ради љубовта, гледам ДМ саат по цели деној и пишав денеска на една смс уште чекам одговор.
:ROFLMAO:

Едно време викав, жена за пасош и пари не земам. Ама, како поминува времето...море давај ваму, ич не му ја мислам. И вака и така ќе те јаде цел живот, барем малку поубаво да видам. Шала на страна, мора барем малку да има што да ме привлече кон некоја. Се уште не сум на продажба, па да ме купи некоја само со пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom