Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Не не е став на феминистите тоа е размисливање на секој нормален човек. Нема никаква врска со феминизам. И не не ме става на страна на феминистите. Не знам што се молиш коа глупости тропаш само. Верглаш у празна цело време вадиш глупи тези и не знаеш конкретни примери да дадеш. Доста гледаш SJW видеа. Немој да станеш ретардиран ко нив.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
ај добро, мисли како сакаш.
од мене толку, ако сакаш повеќе отвори читни нешто, колку да не се резилиш пред луѓе.
поздрав :)

ај добро, мисли како сакаш.
од мене толку, ако сакаш повеќе отвори читни нешто, колку да не се резилиш пред луѓе.
поздрав :)
Дали имаш некоја допирна точка со реалноста или? Појма немаш што збориш да знаеше ќе дадеше примери. Е тоа ти е резил да верглаш глупости и да не можеш со факти да ги поткрепиш. ПРЕКИНИ SJW ВИДЕА ДА ГЛЕДАШ. Те оштетиле многу.

Знаеле однапред дека се тестирани па се сомневаат дека намерно имале преференции кон женскиот пол да не излезат дискриминатори.
П.с. точно секое нешто има и контра студија, затоа се гледа што потврдуваат мнозинството студии.

Phew, фала што преведе :icon_lol:

Сомневаат /= потврдено, ко што постојат сомнежи и за статијата што ти ја напомена и начинот на кој што е спроведена.

Nevertheless, вистина е дека е потребно мнозинство студии, а тие ги има и на едната и на другата страна.

Seeking Women: 70+ Companies That Have Set Gender Diversity Targets
If you’re a female job-seeker, be sure to consider these employers! These companies have basically announced that they are looking for you.
Сума сумарум, ако си машко, помали шанси да бидеш вработен.

Blind recruitment trial to boost gender equality making things worse, study reveals
Blind recruitment means recruiters cannot tell the gender of candidates because those details are removed from applications.
"We found the opposite, that de-identifying candidates reduced the likelihood of women being selected for the shortlist."
The trial found assigning a male name to a candidate made them 3.2 per cent less likely to get a job interview.
Adding a woman's name to a CV made the candidate 2.9 per cent more likely to get a foot in the door.

Кога CVs биле без име и презиме (no gender) и само квалификации со цел да се овозможи рамноправно вработување, испаднало дека машките биле почесто вработувани :icon_lol:
Додека CVs со име и презиме испаднало дека машките имале помали шанси да бидат вработени.

Ти текнува на статијата од првиот пост? There's a pattern here.

Phew, фала што преведе :icon_lol:
Сомневаат /= потврдено,
така де, точно како што пишав се сомневаат - They may therefore..
си пишале и сами, ваљда прочита... идемо даље..
ко што постојат сомнежи и за статијата што ти ја напомена и начинот на кој што е спроведена.
како можеш да знаеш кога не наведов ни точно за која статија станува збор? :pos:
онака рандом ќе си измислуваме работи па шо бе! :)
Nevertheless, вистина е дека е потребно мнозинство студии, а тие ги има и на едната и на другата страна.
опаа уште едно онака од ракав измислено нешо. или повели баш ме интересира од каде ја извади оваа информација? во случај да не си ја измисли во моментот нели.
... идемо даље...
Seeking Women: 70+ Companies That Have Set Gender Diversity Targets
Сума сумарум, ако си машко, помали шанси да бидеш вработен.

мислам разбра дека неможеш со мене онака да постираш рандом статии и да тврдиш дека пише нешто што не пише?
ваљда разбра дека јас ги отварам и фактички читам... нели... како што би требало и ти ваљда.. :)

вер им гоинг?
Тоа што го тврдиш нигде го нема во статијата. нигде.
Сосема спротивно, ти потврдува тоа што јас го зборам.
Сериозни големи приватни компании, онака од сржта на капитализмот ти кажуваат и потврдуваат дека има голем гендер гап!
И пази самата статија напоменува дека тоа е само таргет план, НЕ женски квоти...

To be clear, targets and goals are very different than quota systems (which these are not)..
Blind recruitment trial to boost gender equality making things worse, study reveals
Кога CVs биле без име и презиме (no gender) и само квалификации со цел да се овозможи рамноправно вработување, испаднало дека машките биле почесто вработувани :icon_lol:
Додека CVs со име и презиме испаднало дека машките имале помали шанси да бидат вработени.
Ти текнува на статијата од првиот пост? There's a pattern here.
He was also keen to point out the public service has a long way to go on gender equality, saying attention should now turn to creating more flexible working conditions and training.
Men continue to outnumber women at senior ranks of the public service, despite vastly outnumbering men at the rank-and-file level.

ова е цитат од статијата.

Првичниот проблем што го имаат и сакаат да го решат е дека жените се многу помалку застапени од мажите на водечки позиции.
Твојот линк го потврдува тоа што го зборам, фала.

Се обиделе да го решат на разни начини, што ја заебале работата повеќе.
Ваљда не ја прочита и оваа статија? Или онака свесно вадиш од контекст извртуваш? :)
Ја па мислев со некој што има што да каже дебатирам
ај потрудисе да cherry pick статии подобро, ни ова чери пикинг не ти успева. хахаха

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Ги делите истите ставови и се расправате за семантика. На Кастиел му смета терминот „феминизам", поради етимологијата и фокусот на дискриминацијата кон жената. Он смета дека никој не треба да биде дискриминиран. НекојХ, го мисли истото и зборуе за првиот бран на феминисти кои се залагале за тој муабет. Кастиел мисли на третиот бран на милитантни феминисти у склоп со Феминистичкиот блувотина манифест и у глобала, повеќето тука серат за тие фаци. Не знам зошто се расправате кога суштински, се слагате.

На Кастиел му смета терминот „феминизам", поради етимологијата поради тоа што не знае што е феминизам и веројатно се чувствува загрозен.. и фокусот на дискриминацијата кон жената.
Он смета не знае дека според феминизмот никој не треба да биде дискриминиран.
ете поправено.

секој човек, независно од полот има право на глас, тоа е феминизам.
Не не е став на феминистите. Нема никаква врска со феминизам.
што да се додаде повеќе?

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
ете поправено.

што да се додаде повеќе?
Убаво ти пиша дедалус. Зашто измислуваш глупости? Зашто побогу би се чуствувал загрозен? Да се додаде дека измислуваш глупости и од феминизам пошто појма немаш за што збориш се префрли на теми за општи човекови права и заслугите ги препиша на феминизмот што не си во право. Феминизмот е далеку од првото движење кое се бори за човекови права.

Ги делите истите ставови и се расправате за семантика. На Кастиел му смета терминот „феминизам", поради етимологијата и фокусот на дискриминацијата кон жената. Он смета дека никој не треба да биде дискриминиран. НекојХ, го мисли истото и зборуе за првиот бран на феминисти кои се залагале за тој муабет. Кастиел мисли на третиот бран на милитантни феминисти у склоп со Феминистичкиот блувотина манифест и у глобала, повеќето тука серат за тие фаци. Не знам зошто се расправате кога суштински, се слагате.
И он во тој трет бран на феминисти. Тоа е проблемот.

како можеш да знаеш кога не наведов ни точно за која статија станува збор? :pos:
онака рандом ќе си измислуваме работи па шо бе! :)
98% политичари, раководни позиции на приватни и државни институции повеќето се мажи.

Гатач сум и јас :icon_lol:

опаа уште едно онака од ракав измислено нешо. или повели баш ме интересира од каде ја извади оваа информација? во случај да не си ја измисли во моментот нели.
... идемо даље...

Wat? Зарем негираш дека постојат статии/студии кои велат дека постои неедкавност во однос на мажите при вработување?

мислам разбра дека неможеш со мене онака да постираш рандом статии и да тврдиш дека пише нешто што не пише?
ваљда разбра дека јас ги отварам и фактички читам... нели... како што би требало и ти ваљда.. :)

вер им гоинг?
Тоа што го тврдиш нигде го нема во статијата. нигде.
Сосема спротивно, ти потврдува тоа што јас го зборам.
Сериозни големи приватни компании, онака од сржта на капитализмот ти кажуваат и потврдуваат дека има голем гендер гап!
И пази самата статија напоменува дека тоа е само таргет план, НЕ женски квоти...

To be clear, targets and goals are very different than quota systems (which these are not)..

Errrrr, каде негирам gender gap?
Таргет план било па во ред, ајде компании нека си кажат дека имаат таргет план да вработуваат мажи :icon_lol:

He was also keen to point out the public service has a long way to go on gender equality, saying attention should now turn to creating more flexible working conditions and training.
Men continue to outnumber women at senior ranks of the public service, despite vastly outnumbering men at the rank-and-file level.
Првичниот проблем што го имаат и сакаат да го решат е дека жените се многу помалку застапени од мажите на водечки позиции.
Твојот линк го потврдува тоа што го зборам, фала.
Се обиделе да го решат на разни начини, што ја заебале работата повеќе.
Ваљда не ја прочита и оваа статија? Или онака свесно вадиш од контекст извртуваш? :)
Ја па мислев со некој што има што да каже дебатирам
ај потрудисе да cherry pick статии подобро, ни ова чери пикинг не ти успева. хахаха

Верглаш едно исто за gender gap, а јас никаде не пишав дека не постои gender gap.

Ај вдиши преку нос и издиши со уста неколку пати па прочитај убаво што викав и кој е начинот за да се исполни тој gender gap.

Последно уредено:
Па баш НекојХ е дел од тие милитантни бљувотини од феминисти. Како да не му сереме? Мене ме има и блокнато сигурен сум, пошто не ми одговара на постовите.

Феминизам да барате денес во западниот свет е исто ко да речете ајде ќе правиме крсташки поход во Рим или во Ерусалим.

NekojX more like...

The+average+european+cuck_bed749_5797022.jpg

Мала шала.

Феминизмот е рак.

Браво, секој човек, независно од полот има право на глас, тоа е точно за што се избори тнр. Прво Феминистичко Движење.
И тој твој став, те става на нивна страна, во нивната борба од тоа време, на страната на Феминистите.

Научи дека феминистите се борат за човекови права, и научи нешто од историјата.
Молам, нема на што.

:pos::pos:

Кој и да го финансира @Nekojx и да му го пере мозокот, одлично си ја завршил работата. Свака част, првокласен антифа либерал створил.
Buzzfeed?[DOUBLEPOST=1505960043][/DOUBLEPOST]
Така де како што кажав: ги бива исто како и мажите.
За тоа што многу се бунеше, па пак на моето стигна пиленце ;)

http://www.oecd.org/gender/data/gender-gap-in-education.htm
еве ти авериџ
58% of them were women
58% од студенти он авериџ биле жени. :)
Ај сеа он авериџ кој има покус животен век да чујам? Кој има он авериџ полошо здравје?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom