Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Еве, да не биде само трици јадење, што мислите за иницијативата за собирање потписи за референдум за продолжување на породилното отсуство на мајките од 9 на 18 месеци?

Држи ова со оково. Само што ли е тоа окцето внатре:unsure:
породилното отсуство на мајките од 9 на 18
Ако некој мисли ќе постигне нешто добро со тоа, се лаже. Ова ќе важи само за буџетските. За сите други или ќе мора да го прекинат отсуството или ќе се бараат се повеќе мажи работници.
Или ај ако не, нека отсуствуваат до прво оделење пошто детето е мало.

Што се однесува до рамноправност маж жена, таков однос треба да се гради во семејството од најрана возраст.

Последно уредено:
Еве, да не биде само трици јадење, што мислите за иницијативата за собирање потписи за референдум за продолжување на породилното отсуство на мајките од 9 на 18 месеци?

Мислам дека е ОК да се продолжи породилното.

Мислам дека ова само ќе ги мотивира работодавачите уште поретко да ангажираат жени. Реално постои ваков проблем, на жените им се нудат пократки договори, со клаузули на или под маса да не останат бремени во тој период. Или едноставно ќе вработат маж па мирна глава. Продолжување на породилното за мајките нема да го реши овој проблем, само ќе го продлабочи.

Единствено решение е породилно отсуство за двата родитела, па нека биде и пократко и помалку платено ако треба. Вака на газдите ќе им се фати исто дали ќе вработат маж или жена затоа што и двајцата можат да станат родители и ќе им се стави крај на двојните стандарди.

Но изгледа полесно е да се биде жртва.

Во меѓувреме, ми текна на една статија, ако те интересира ќе ја побарам:
Жена научник, истражувач на постдипломски, направи тест, се кандидираше со истите документи и истото истражување на десетивци факултети, еднаш со женско име и еднаш под машко име. Како маж успеа да влезе на значително повеќе места.

За секоја статија постои анти-статија :icon_lol:

https://www.economist.com/news/scie...way-unfairer?fsrc=scn/tw/te/pe/theunfairersex

Нема ништо потажно од маж феминист. Тие се од најлош вид.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Немаш појма што зборуваш, ниту имаш појма што е феминизам. П.с. не е војна помеѓу половите.

Ако си за жените да имаат право на глас - ти си феминист. (Барањата на феминизмот во историјата)

Ако ти е чудно што во Саудиска Арабија, жените денес не смеат да возат кола, или да излезат сами - ти си исто така феминист..[DOUBLEPOST=1505923958][/DOUBLEPOST]

A criticism of the researchers’ method is that the professors knew they were involved in an experiment (though they did not know its purpose). They may therefore have chosen the female applicant simply because they knew they were being scrutinised and wanted to show their feminist credentials

Знаеле однапред дека се тестирани па се сомневаат дека намерно имале преференции кон женскиот пол да не излезат дискриминатори.
П.с. точно секое нешто има и контра студија, затоа се гледа што потврдуваат мнозинството студии.

Последно уредено:
Немаш појма што зборуваш, ниту имаш појма што е феминизам. П.с. не е војна помеѓу половите.

Ако си за жените да имаат право на глас - ти си феминист. (Барањата на феминизмот во историјата)

Ако ти е чудно што во Саудиска Арабија, жените денес не смеат да возат кола, или да излезат сами - ти си исто така феминист..[DOUBLEPOST=1505923958][/DOUBLEPOST]

A criticism of the researchers’ method is that the professors knew they were involved in an experiment (though they did not know its purpose). They may therefore have chosen the female applicant simply because they knew they were being scrutinised and wanted to show their feminist credentials

Знаеле однапред дека се тестирани па се сомневаат дека намерно имале преференции кон женскиот пол да не излезат дискриминатори.
П.с. точно секое нешто има и контра студија, затоа се гледа што потврдуваат мнозинството студии.
Појма немаш шо збориш. Си гледал премногу SJW на youtube. Од што не знаеш што збориш не знаеш ни примери да дадеш. Нема што да сум за жените да имаат право на глас кога веќе го имаат. Ако ти е толку за С.Арабија слободно оди бори се таму за правата.

Појма немаш шо збориш. Си гледал премногу SJW на youtube. Од што не знаеш што збориш не знаеш ни примери да дадеш. Нема што да сум за жените да имаат право на глас кога веќе го имаат. Ако ти е толку за С.Арабија слободно оди бори се таму за правата.

Многу е просто, ако веруваш дека е правилно жените да имаат право на глас, вчера, денес или утре, ти си на страната на феминистите.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Многу е просто, ако веруваш дека е правилно жените да имаат право на глас, вчера, денес или утре, ти си на страната на феминистите.
Не сум. Ја верувам дека секој човек има право на глас. Зашто ги издвојуваш жените? Не глеј толку SJW видеа.

Не сум. Ја верувам дека секој човек има право на глас. Зашто ги издвојуваш жените?
Браво, секој човек, независно од полот има право на глас, тоа е точно за што се избори тнр. Прво Феминистичко Движење.
И тој твој став, те става на нивна страна, во нивната борба од тоа време, на страната на Феминистите.

Научи дека феминистите се борат за човекови права, и научи нешто од историјата.
Молам, нема на што.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Браво, секој човек, независно од полот има право на глас, тоа е точно за што се избори тнр. Прво Феминистичко Движење.
И тој твој став, те става на нивна страна, во нивната борба од тоа време, на страната на Феминистите.

Научи дека феминистите се борат за човекови права, и научи нешто од историјата.
Молам, нема на што.
Не не е став на феминистите тоа е размисливање на секој нормален човек. Нема никаква врска со феминизам. И не не ме става на страна на феминистите. Не знам што се молиш коа глупости тропаш само. Верглаш у празна цело време вадиш глупи тези и не знаеш конкретни примери да дадеш. Доста гледаш SJW видеа. Немој да станеш ретардиран ко нив.

Кој и да го финансира @Nekojx и да му го пере мозокот, одлично си ја завршил работата. Свака част, првокласен антифа либерал створил.

Кој и да го финансира @Nekojx и да му го пере мозокот, одлично си ја завршил работата. Свака част, првокласен антифа либерал створил.
Уште да знае за што точно се бори за кои права добро ќе беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom