Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Не тоа е твое мислење. Ниту еден пример не ми даде. Ниту еден. Каде општеството ги условува. Дај примери човек не само да верглаш.
Ок, еве тоа е мое мислење, не мора да е точно. Други примери не знам да ти дадам.

Ме интересира твое мислење дали постојат привилегирани/дискриминирани групи во општеството?
Многу едноставно прашање, се одговара со да или не, не знам зошто бегаш.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Пошто не е така. Никој не останува на работа ради глупостите што ги пиша. Имаш работено некад во животот? Остануваат ради поголема плата да земат, да дозавршат што имаа работи или поради газдата што им рекол така. Ама никој не останува ради пиво да пие, да јаде , да седи со колегите и да манијачи колешките.
...точно! пишуваш за мажите кои се обичните работници во најтешките услови на работа, јас заборувам за другите на повисоко ниво, за нив кои остануваат :
„алооооо, драга мора да го довршам извештајот, ќе закаснам, ти ручај без мене“ , мсн --- ми испадна неодложна операција, не ме чекај после тоа ќе дежурам цела ноќ“ , алооо мила , враќајќи се од работниот состанок колата наеднаш се угасна, не знам што и е, моментално сум кај автомеханичар во Лисиче тука заглавивме, ти оди кај мајка ти, бркај работа се гледаме вечер морам да седам да не притреба некој дел,, --- алоооо маче мое, се сретнав со Пецко, да да тој што бевме заедно на факс ќе седнеме на едно пиво, не ме чекај може ќе се задржиме знаеш одамна се немаме видено...,, прашај го тато ако не ми веруваш :cool:

...точно! пишуваш за мажите кои се обичните работници во најтешките услови на работа, јас заборувам за другите на повисоко ниво, за нив кои остануваат :
„алооооо, драга мора да го довршам извештајот, ќе закаснам, ти ручај без мене“ , мсн --- ми испадна неодложна операција, не ме чекај после тоа ќе дежурам цела ноќ“ , алооо мила , враќајќи се од работниот состанок колата наеднаш се угасна, не знам што и е, моментално сум кај автомеханичар во Лисиче тука заглавивме, ти оди кај мајка ти, бркај работа се гледаме вечер морам да седам да не притреба некој дел,, --- алоооо маче мое, се сретнав со Пецко, да да тој што бевме заедно на факс ќе седнеме на едно пиво, не ме чекај може ќе се задржиме знаеш одамна се немаме видено...,, прашај го тато ако не веруваш :cool:
Пошто жените не го прават истото и истите фори. Тоа е швалерај што го опиша нема никаква врска со феминизам.[DOUBLEPOST=1505854621][/DOUBLEPOST]
Ок, еве тоа е мое мислење, не мора да е точно. Други примери не знам да ти дадам.

Ме интересира твое мислење дали постојат привилегирани/дискриминирани групи во општеството?
Многу едноставно прашање, се одговара со да или не, не знам зошто бегаш.
Ја можам да ти одговорам за општеството во кое живеам. Да има привилигирани луѓе. Сите што се блиски до власта се привилигирани. Или па тие што имаат врски со моќни луѓе. Без разлика на пол, боја на кожа или национална припадност.

Ја можам да ти одговорам за општеството во кое живеам. Да има привилигирани луѓе. Сите што се блиски до власта се привилигирани. Или па тие што имаат врски со моќни луѓе. Без разлика на пол, боја на кожа или национална припадност.
Дали во општеството во кое што живееш, или општо во други општества, мислиш дека има привилегирање(или дискриминирање) на некои групи по основ на пол, боја на кожа, националност, религија, итн.? Да или Не, многу едноставно прашање, зошто го избегнуваш не знам.

Пошто жените не го прават истото и истите фори. Тоа е швалерај што го опиша нема никаква врска со феминизам..
каде спомнав тука туѓа жена или љубовница, па да биде швалерај? јас дадов само примери на разговор на мажот и жената кои се во брачна идила, мажот може да си дозволи сето ова што го приложив било вистина или не тоа што го објаснуваат, а жената ? никогаш ама никогаш не може да си го дозволи истото или како го рече и ТИ „жените не го прават истото“ ! каде е рамноправноста? да жената се јави на мажот „ алоооо мили, се сретнав на улица со Перса од Волково, знаеш таа што бевме заедно на одмор, па ќе одиме на едно пиво во Пивница, ти не ме чекај снајди се со ручекот и со децата, ајт здраво !! “ :sramezliv:

каде спомнав тука туѓа жена или љубовница, па да биде швалерај? јас дадов само примери на разговор на мажот и жената кои се во брачна идила, мажот може да си дозволи сето ова што го приложив било вистина или не тоа што го објаснуваат, а жената ? никогаш ама никогаш не може да си го дозволи истото или како го рече и ТИ „жените не го прават истото“ ! каде е рамноправноста? да жената се јави на мажот „ алоооо мили, се сретнав на улица со Перса од Волково, знаеш таа што бевме заедно на одмор, па ќе одиме на едно пиво во Пивница, ти не ме чекај снајди се со ручекот и со децата, ајт здраво !! “ :sramezliv:
Тоа што ти го спомна мажите го прават 90% во случаи за швалерај. Нема никаква врска со рамноправност. Истото и жените го праат освен ако не живееш во некое заостанато село па не смеат така да кажат. Да жената може да се јави ако се сретнала со другарка познаничка да испијат кафе или пиво без проблем после работа. На пример ако не знаеш има скоро на секој чекор афтерворк забави обично во петок. И на тие заебава ниту жени доминираат ниту мажи. Ист број се. И да има и мажени жени што идат на тие забави.

98% политичари, раководни позиции на приватни и државни институции повеќето се мажи.
СТЕМ (инжинерство, математика, информатика итн) полињата мнозинството се мажи.

ќе речеш дека тоа е до жените, на пример, кој ги тера да не се запишуваат за инжинери.
но кога статистички има редовно поголема разлика, а знаеме дека жените ги бива исто колку и мажите (ако не и повеќе), може да се заклучи дека општеството ги индирекно ги условува жените во клишеа, многу под нивните можности.
пример: она кога уште од мала гледа на телевизија, сите и зборат, (претерувам да ја сватиш поентата) дека на пример жените не се толку интелигентни колку мажите, или дека тие професии не се за жени итн.
Тоа ги условува.

За да разбереш поубаво, размисли дека утре може да имаш керка, во какво општество сакаш да расте таа ќерка?
тоа е феминизмот, и од тоа имаат сите бенефит, жени, мажи и целата економија.

Го имам постирано и порано на темава, ако не си го гледал издвој 40 минути нема да зажалиш. Уствари ќе зажалиш зошто ти ги побива сите аргументи што ги имаш напишано на последниве страни од темава.
TL;DR Колку поголема родова еднаквост, толку поголема разлика меѓу половите. Мажите и жените не се исти од самото раѓање.

Мажите се многу многу повеќе застапени на сите позиции што ги набројав, и тука нема дилема, тоа е неспорен факт.

Зошто се поспособни... криминалци.
Имавме и министерки, слушнавме како се однесуваа - исто.

Нема врска пол мол гол Макартни, криминал си е криминал.
SJW филмови у Америка.

Го имам постирано и порано на темава, ако не си го гледал издвој 40 минути нема да зажалиш. Уствари ќе зажалиш зошто ти ги побива сите аргументи што ги имаш напишано на последниве страни од темава.
TL;DR Колку поголема родова еднаквост, толку поголема разлика меѓу половите. Мажите и жените не се исти од самото раѓање.
Ако баш ќе го гледам, ме интересира, не сум тука слепо да “навивам на моја страна“. Баш да чуеме што и како ќе побие.

Во меѓувреме, ми текна на една статија, ако те интересира ќе ја побарам:
Жена научник, истражувач на постдипломски, направи тест, се кандидираше со истите документи и истото истражување на десетивци факултети, еднаш со женско име и еднаш под машко име. Како маж успеа да влезе на значително повеќе места.

Науката ти вели дека ги бива исто како мажите.

Која наука?

Мажите се многу многу повеќе застапени на сите позиции што ги набројав, и тука нема дилема, тоа е неспорен факт.

Па веројатно се поамбициозни, повеќе работат за разлика од некој кој троши пола саат пред огледало само за да види како и стојат фармерките. За горен дел и останто рачунај плус пола саат миниМун.

Башка има огрооооомна разлика кога на некој му е сјебана една недела од месецот (минимун) наспроти на некој кој што не му е. :pos:

Се заебавам.

Феминизмот е рак.

Последно уредено:
Која наука?

Па веројатно се поамбициозни, повеќе работат за разлика од некој кој троши пола саат пред огледало само за да види како и стојат фармерките. За горен дел и останто рачунај плус пола саат миниМун.

Башка има огрооооомна разлика кога на некој му е сјебана една недела од месецот (минимун) наспроти на некој кој што не му е. :pos:

https://data.oecd.org/education.htm#profile-International student assessment (PISA)
Во математика скоро ист резултати а во читање и разбирање многу повисок резултат од момчињата.

Некаде имав прочитано и дека многу повеќе девојки завршуваат факултет и општо имаат подобри оцени од момчињата, ако сакаш можам и тоа да побарам да ти најдам, да си читнеш научни податоци.

• Ми се допаѓа
https://data.oecd.org/education.htm#profile-International student assessment (PISA)
Во математика скоро ист резултати а во читање и разбирање многу повисок резултат од момчињата.

Некаде имав прочитано и дека многу повеќе девојки завршуваат факултет и општо имаат подобри оцени од момчињата, ако сакаш можам и тоа да побарам да ти најдам, да си читнеш научни податоци.

ЛоЛ
Не ми давај вакви глупости кадешто се споредуваат Бразил и Норвешка.

Ајде, што вели OECD Average ?

Ти не си ни свесен кој подвиг (научен) треба да постои за да докаже некое си вакво, банално прашаење.

Тесла ќе го гледам како Тесла не како машко или геј, Ајнштајн како Ајнштајн не како машко и Евреј, Кири како Кири не како жена итн. делата, способноста се гледаат.

Ме чуе такото кој бил попаметен, не гледам машко - женско, гледам паметен и глуп.
Феменистите се глупи, на пример.

Последно уредено:

Супер го гледав, фала за ова видео.
Различни научници до крај се со различни мислења, што е тоа што одредува, биолошките разлики или културните (она што јас викам општествени норми). Општо мислење колку што гледам, е дека и двете, биологија и општествени норми ги одредуваат. Јас дефинитивно се сложувам со ова.
Не може да се оправдува дискриминација директна или преку општествени норми, со “жените не се биолошки предодредени за тоа“. Норвешка е далеку, да ја стигнеме во еднаквост, па после ќе правиме муабет. До тогаш, да има многу од биологија, но дискриминација/привилегија на одредени групи е нешто многу реално.[DOUBLEPOST=1505859606][/DOUBLEPOST]
ЛоЛ
Не ми давај вакви глупости кадешто се споредуваат Бразил и Норвешка.
Слободно пиши им еден мејл до OECD дека нивните статистки се глупости, да не си трошат пари да прават пак, еве ти ќе им кажеш.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Слободно пиши им еден мејл до OECD дека нивните статистки се глупости, да не си трошат пари да прават пак, еве ти ќе им кажеш.
Што вели OECD Average ?

Што вели OECD Average ?
Не знам, отвори, барај статистики и види сам. Ако е нешто интересно повели сподели тука. ;)
И не заборавај да им пишеш дека тоа другите нивни статистики се глупости, да не трошат паре! :D

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom