Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Платиле исто ама се само 10% од вкупниот број натпреварувачи
Чиста логика ти е дека повеќе натпреварувачи > поголема конкуренција > поголема атрактивност = повеќе пари

Не ми одговори за примерот со Вимблдон, во ред е што мажите играат (работат) скоро дупло повеќе а зимаат исто како жените ?

Што е битен полот? Сите се учесници во натпреварот, плаќаат исто, према тоа и им следува иста сума на пари како награда.

Некомпетентна сум да зборувам за тоа, ама не, не ми делува како океј.

Помала е конкуренцијата кај жените, плус крсјното време кај жените е помало отколку кај машките. Ако сакате рамноправност, трчајте заедно со машките и се кладам дека ниедно женско нема да има во први пет така да пак не би добиле награда.
Второ, логично е наградниот фонд да е процентуален, објаснија погоре.
Дали ако има натпревар у плетење, и се пријават 100 баби и 4 дедовци, иста награда да добијат првите 3 места кај бабите и првите 3 места кај дедовците (глуп е примеров со плетењето, наведи ти некоја категорија каде жените се доминантно подобри од мажите)

Што е битен полот? Сите се учесници во натпреварот, плаќаат исто, према тоа и им следува иста сума на пари како награда.

Некомпетентна сум да зборувам за тоа, ама не, не ми делува како океј.

Во право си не е битен полот, оти нели рамноправни се сите нека го стават целиот награден фонд за 1-3 место без разлика на полот. Нај фер е така мислам ?

Во право си не е битен полот, оти нели рамноправни се сите нека го стават целиот награден фонд за 1-3 место без разлика на полот. Нај фер е така мислам ?
Ти нема смисла муабетов.[DOUBLEPOST=1501598445][/DOUBLEPOST]
Помала е конкуренцијата кај жените, плус крсјното време кај жените е помало отколку кај машките. Ако сакате рамноправност, трчајте заедно со машките и се кладам дека ниедно женско нема да има во први пет така да пак не би добиле награда.
Второ, логично е наградниот фонд да е процентуален, објаснија погоре.
Дали ако има натпревар у плетење, и се пријават 100 баби и 4 дедовци, иста награда да добијат првите 3 места кај бабите и првите 3 места кај дедовците (глуп е примеров со плетењето, наведи ти некоја категорија каде жените се доминантно подобри од мажите)
Инспирирај ги сите со иста награда и што знаеш, може некој ќе се надмине себеси.

Бужаровска експертот за маратонското трчање се јави :facepalm:
Барем 5% од оние шо коментирале на една трка у живот ак се имаат појавено или сеа нека се пријават еве.
Прогнозирам дека пак нема да има повеќе од 20 жени сите ќе се пријават на трката од 5км и ќе солат памет за џендер икуалити...
А ниедна македонка, па и македонец нема да земе награда од првите 3 главни, тоа е друг муабет. Оавен ако се две без три како лани

Знаеш кога може да бидат еднакви наградите, кога ќе има приближно исто пријавени. Лани у Прилеп беше срамови тројца мажи и две жени имаше на маратон. Една кога дозна дека треба само да истрча релаксирано се префрли од полумаратон да трча маратон и си зема 300-400евра за трето место.

Тогаш никој не се побуни, немаше и зошто, критиките беа насочени кон организаторот пошо настанот беше у ист ден со маратоните во Загреб и Софија.

Последно уредено:
Louie: Jesus, Vinny. You just iced a woman, you know that?
Vinny: You know what you are, Louie? You're a fuckin' male chauvinist pig.
Louie: What do you mean, I'm a male chauvinist pig? You just shot a broad.
Vinny: A cop. I just shot a cop. They wanna be equal? I made her equal.

Се плашат да не бидат наречени расисти.
Aludirav na "feministkite", zaso niv gi nema da gi zastitat vskvite zrtvi sto se prilicno cesti vo muslimanskiot/religiozniot svet.

A eve deckovo sto se grizi za vakvite licnosti e narekuvan rasist I slicno od social justice warriors.

Aludirav na "feministkite", zaso niv gi nema da gi zastitat vskvite zrtvi sto se prilicno cesti vo muslimanskiot/religiozniot svet.

A eve deckovo sto se grizi za vakvite licnosti e narekuvan rasist I slicno od social justice warriors.

Од истата причина и „феминистките“ не го прават тоа.
И мене ме нарекоа расист, милион пати. :icon_lol:

Кој те нарекол, и зошто?
Welcome to the club.

Феминистки од цел свет ми се нафрлија затоа што се противев на терминот „бела феминистка“ и реков дека сум навредена поради тоа што ме ставаат во некаква категорија само поради бојата на кожата. При тоа ми се расфрлаа со дебилниот муабет за white privilege. И покрај тоа што дебатирав најкултурно и пазев да не навредам некој, односно се однесував со респект према останатите, ги слушав и почитував нивните мислења и пробав да се ставам во кожата на другиот за да разберам зошто го има оформено баш тоа мислење, бев извреѓана со секакви зборови и на крај блокирана од групата.

“Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.”

- Friedrich Nietzsche

И во други прилики сум била наречена расист од страна на Швеѓани и Арапи. Јас кога ќе речам дека се противам на секаква неправда и при тоа не гледам боја на кожа, нација или религија, го мислам тоа и не ми е битна етикетата што ќе ми ја залепат некои њу ејџ либерали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom