Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Има јасна дефиниција за тоа што е фашизам, нема јас што да дефинирам.
Еве да те упатам.
Што сакаш да кажеш, дека жената сака мажи со фашистички размислувања?

wDtoAkJ.jpg
Ми се свиѓа како новорусинкава најдесно, стручно ја држи пушката. Одма се глеа дека е борец, а не кукла што ја земале за сликање.
(а ако е стварно борец, тешко нив)
Исто така слободен сум да приметам дека другите две воинки, ги држат пушките по НАТО стандарен начин при движење (иако со многу пробематични моменти, што ме наведува да помислам дека ниедна од овие не е вистински воин).
Источниот блок, ЈНА, па и нашата армија до неодамна, при маршевско движење (борбено) пушката ја држеа за дрвениот дел под цевка, со свиткан каиш, во една рака, а другата е слободна (за залегнување и др.)

Последно уредено:
Ми се свиѓа како новорусинкава најдесно, стручно ја држи пушката. Одма се глеа дека е борец, а не кукла што ја земале за сликање.
(а ако е стварно борец, тешко нив)
marines-sailors-with-bravo-company-conduct-security-patrol-in-helmand-province-afghanistan-c6feafc2e5eb24d8.jpg

Во оваа положба најлесно се држи пушка, а ти би требало да го знаеш тоа :)

Во оваа положба најлесно се држи пушка, а ти би требало да го знаеш тоа :)
Да, се сложувам дека тој НАТО начин е бољи. Не можам слика да најдам за другиов источно-блоковски начин, ама најблиску е до ова:
soldier-holding-rifle-ak-47-against-desert-F6302W.jpg

Само што, при движење, раката треба да е спуштена (малку поисправена во лактот), а пушката скоро во паралела со земјата.
Како и да е, овие двете лево, феминистки или нефеминистки ги држат пушките, по повеќе основи погрешно, на било кој начин. А на таа десно, ако е борец - Господ да и е напомош, а богами и на тие околу неа.

Некој би рекол, дека ги земале само за сликање.

Како успеа да дојдеш до овој заклучок? :pos:
Епа види вака, феминизмот налага жената да ги отфрли сите работи кои ја прават жена, и да глуми нешто што не е.
Феминистите ги мразат мажите и фашизмот, па од тука заклучокот дека нормалните жени се спротивно од феминистите,
сакаат мажи, по можност да се со фашистички размислувања.
?

И кога ќе видиш, така е.
Јас не сум сретнал жена што сака нејзиниот маж сака да е бета-мажјак,
баш напротив.

Епа види вака, феминизмот налага жената да ги отфрли сите работи кои ја прават жена, и да глуми нешто што не е.
Феминистите ги мразат мажите и фашизмот, па од тука заклучокот дека нормалните жени се спротивно од феминистите,
сакаат мажи, по можност да се со фашистички размислувања.
?

И кога ќе видиш, така е.
Јас не сум сретнал жена што сака нејзиниот маж сака да е бета-мажјак,
баш напротив.

Дефиницијава за феминизам врска ти нема, пробуричкај низ интернетов, срамота е.

Едно е теорија, а друго пракса.

Ќе зборуваме за пракса? Тогаш нема феминизам, или го има во многу мали количини. Во пракса има нов бран на квази феминизам кој ни мене не ми оди во прилог. Дел се платени да шират лудило и омраза, дел се глупи гуски кои слепо ги следат првиве. Во пракса скоро и нема феминизам. Не можеш да го мешаш тоа со вистинската дефиниција.

Без гајле, многу од модерниве "феминистки" се освестуваат за глупостите во кои што учествувале. Лека полека се движат кон центар наместо крајно лево или едноставно ја напуштаат политиката и идеологијата комплетно и се фокусираат на себе си. Мислам дека феноменов прикладно си го носи називот red pilling.

Без гајле, многу од модерниве "феминистки" се освестуваат за глупостите во кои што учествувале. Лека полека се движат кон центар наместо крајно лево или едноставно ја напуштаат политиката и идеологијата комплетно и се фокусираат на себе си. Мислам дека феноменов прикладно си го носи називот red pilling.

Движењето кон центарот е за тебе освестување? :icon_lol:
Не може да е феминистка и да е крајно лево(тоа е веќе анархо феминистка и има разлика). Феминистките, меѓу другото, се борат и за жени во политиката и на високи позиции. Феминистка може и десничар да биде.

Движењето кон центарот е за тебе освестување? :icon_lol:
Не може да е феминистка и да е крајно лево. Феминистките, меѓу другото, се борат и за жени во политиката и на високи позиции. Феминистка може и десничар да биде.

Да образложам - да, баш затоа што имаш феминист(к)и и од лево и од десно, за мене освестување е кога барем во 90% почнале да стануваат отворени кон другата позиција и да најдат удобно место некаде на средина. Со оглед на тоа што е реткост отворен ум денес, ова за мене е баш позитивен феномен. Освестување не дека се нашле во центар, него дека држење на крајни позиции дали лево или десно не е нити прогресивно и напредно за левите нити па продуктивно за десните ако држат затворен ум кон промени во општеството врз кои и немаат сила да влијаат како што мислеле.

Инаку не мислам освестување на феминистки како тебе. Туку за тој плевел феминизам што го тераат либерал-фашистите во глобални рамки. Ти си саглам, они не се. Дур не ја искусат оваа епифанија.

Еве и пренесено од една девојка:

https://www.youtube.com/watch?v=7Oku23A586c

https://www.youtube.com/watch?v=CZPU2ImiY9w

Среќа е речита, и знае да ги долови моментите со зборови. Наидов на неа пред две недели и не ми се веруваше колку идентично искуство имавме. Потоа сфатив дека повеќето минуваат идентично кои што ја доживуваат оваа епифанија и дека јас и она не сме исклучок.

Зборам за патот од хардкор либерал анархист > краен десничар > центрист. Дали работите ќе останат така не знам, знам дека во идеолошки рамки не сум се осеќал поудобно од таму каде што сум сега. Во двете претходни етапи секогаш бев удавен од стрес, барав луѓе за карање и вреѓање од чист инает, животот цело време го минував ко да одам на игли а тоа буткаше да правам и сите околу мене да се осеќаат ко да одат на игли исто така (освен ако не се дел од мојот echo-chamber). Сето тоа што го правев го гледам рефлектирано во постапките и однесувањето на другиве лица кои денес ги критикувам. Што значи минуваат низ истото, и им треба момент на освестување кој може ќе дојде, може не, ама дека се таму на едно безвезно место каде што бев и јас, за мене е повеќе од очигледно, бидејќи веќе го искусив.

Мултикултурен феминизам со интересен проект за деградирање на жената :
20139746_1960678284169884_1717093052669586287_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom