- Член од
- 29 септември 2017
- Мислења
- 178
- Поени од реакции
- 102
Не сакам да имам предрасуди/стереотипи но женско кое не се бричи под мишка, малку ми е сомнително.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сакам да имам предрасуди/стереотипи но женско кое не се бричи под мишка, малку ми е сомнително.
А и кога веќе збориме за еднаквост ги земам примерите од другиве земји и вести како што беше типкана што лажно обвини таксист дека ја силувал го измалтретираа човекот на крај да се дознае дека е невин и типкава ја осудија на 16 месеци..а што ако машко ги направи тоа ...мислам дека ни во предвид не би го зеле тоа а нит па дека би верувале што значи не сме ние мушка популација кој знае колку привилегирани а не дај боже да станува стварно збор за силување и да ја силувал девојката доживотен не му бега.
Друго семејно насилство нема само врз жени него и мажи колку има напукани мажи и насилни толку има и жени и ќутливи типци ама пак не го сваќаат тоа нешто многу озбилно.
Ред други примери али ај доста се и овие у секој случај не сум против феминизмот али се во своја мера и стварно полова еднаквост а не едните да бидат нешто повеќе од другите
виделе некое глупаво рејџ видео анти “фем“ на јутуб и пишуваат тука
има многу случаи за семејно насилство врз мажи, имам слушнато и случаи пред суд и во Македонија.
па треба да се гледа. колку ќе биде исмеан јас не знам, не е ни битно. важно има социјална стигма и за тоа не пријавуваат.Имам слушнато и јас. Живееме во едно такво општество, што доколку маж пријави во полиција насилство од страна на жена, ќе биде исмејан, сметан за „слабак“ итн. Не се гледа сериозно на овој проблем.
а за тоа измевање, многу слично и бетер е со жените. кога ги силуваат, и во станица и вака општеството ги измева “сами си го барале“ “биле вака така облечени“ итн. и овчарот што се обиде да ја силува Холанѓанката па имаше бајаги луѓе на ФБ што вака ја напаѓаа.
Сакам да кажам, ова што збориш измевање, има и кај жените, ако не и бетер.
Во живо имам видено феменистки кои под дифолт се вегетаријанки, многу неуротични битија.
е од каде знаеш како е во станица?а за тоа измевање, многу слично и бетер е со жените. кога ги силуваат, и во станица .
е од каде знаеш како е во станица?
Све можам да сфатам али мажи феминисти не дефинитивно.
Ај вака едно прашање: дали според тебе правилно е жените да имаат право да гласаат?Све можам да сфатам али мажи феминисти не дефинитивно.
Ај вака едно прашање: дали според тебе правилно е жените да имаат право да гласаат?