Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Секако дека има различни сектори со различна застапеност.
во занимањата што ги споменав, градежници и рударство, нема ниеден % жени.
Во занимањата и дејностите каде 8 часа се шминка и се говори за зимници, таму е борбата.
на водечки позиции се само мажи. Тука е и политиката, не е еден сектор, туку се водечки позиции.
по клуч како етничкиот клуч во СФРЈ. Ако лицето не е способно за раководење или нема амбиции, зашто би било на водечка позиција?
Со оглед дека зборуваш за криви и вина, изгледа дека разбираш дека ова е проблем.
Читај убаво. Вината секој треба да ја бара во себе и во своето семејство. Секој сам се бори и одлучува што ќе учи, што ќе работи и со кого ќе живее. Економските и општи состојби во земјава влијаат подеднакво на сите, мажи и жени, да сме на чисто.
Дека ги мразат жените та не им даваат работа. Дека некој не им дозволува да стигнат до водечки позиции, да членуваат на листи за советници. Дали да се вработат на вилушкар? Кој тоа им го брани, не ми е јасно.

Последно уредено:
по клуч како етничкиот клуч во СФРЈ. Ако лицето не е способно за раководење или нема амбиции, зашто би било на водечка позиција?
има ефективни начини како да се решава тој проблем, примери од западни северни земји.

добро што барем се сложуваме дека има проблем тоа ми е зборот.
на што се должи е второ прашање.

Економските и општи состојби во земјава влијаат подеднакво на сите, мажи и жени, да сме на чисто.
резултатите друго кажуваат, не сум баш сигурен дека е така.[DOUBLEPOST=1506683090][/DOUBLEPOST]
90% ако не и јаче од мажите служат како черги за бришење кондури во врските, буквално по семки ги праќаат ама да, потребен е феминизам :icon_lol:
за тоа криви се мужите што/ако го допуштаат тоа.

има ефективни начини како да се решава тој проблем, примери од западни северни земји.
.
добро што барем се сложуваме дека има проблем тоа ми е зборот.
на што се должи е второ прашање.
чекај сега ти се заебаваш или озбилно вакви муабети? Да ти нацртам дека само ти гледаш дека има проблем, дека жената бара оправдание за својот "неуспех" во измислена родова нееднаквост? Можеби тогаш ќе сфатиш дека проблем нема.
резултатите друго кажуваат, не сум баш сигурен дека е така.
што кажуваат резултатите. И кои резултати?
за тоа криви се мужите што/ако го допуштаат тоа.
типична женска фраза. вакво нешто би пишала само жена/девојка.

Последно уредено:
само ти гледаш дека има проблем. проблем нема.
кој е крив за ова. Вината

мислам прво да си расчистиш сам, дали сметаш дека има или нема никаков проблем.
еднаш зборуваш за кривици и вини, еднаш дека проблем немало..

дека жената бара оправдание за својата неспособност
како тоа статистички жените да биле “далеку по неспособна од мажот“?
можеш тоа да го објасниш?
ако/кога ќе имаш ќерка така ќе ја учиш? дека е понеспособна од мажите, дека е жена?

до кога со вакви затуцани балкански размислувања од среден век бе луѓе?

Последно уредено:
мислам прво да си расчистиш сам, дали сметаш дека има или нема никаков проблем.
еднаш зборуваш за кривици и вини, еднаш дека проблем немало..
хахаа. Момче или девојче-ова по четвртпат ти го повторувам. Вината лежи во тебе. Во твојата способност и адекватност за тоа работно место и од односите во семејството. За кои повторно си одговорен/на ти. Тоа можеш да го видиш и од % по вработеност по дејности и занимања.

И вторпат те прашувам-кој и брани на жената да се занимава со раководни позиции? Кој и брани да се занимава со виљушкар или да работи со арматура?
како тоа статистички жените да биле “далеку по неспособна од мажот“?
можеш тоа да го објасниш?
ако/кога ќе имаш ќерка така ќе ја учиш? дека е понеспособна од мажите, дека е жена?
:confused:. Она што си го цитирал/а нема допирни точки со она што си напишал/а. За објаснување погледни она погоре. Како децана кога бараат оправдание за слаба оценка. Ај малце концентрација да не морам све едно исто по 5-6 пати.
до кога со вакви затуцани балкански размислувања од среден век бе луѓе?
што значи за тебе поимот затуцани балкански размислувања? И на што се однесува? Чисто да знам зошто се расфрлаш со вакви поими. И зошто баш балкански од среден век.

Последно уредено:
Не е ако. Он е објективно спречен да забремени и раѓа. Биолошки/Физиолошки е ограничен. Тебе што те спречува да служиш војска? Биди малку поамбициозна и вложи напор за да фатиш чекор со еднаквоста. Види ја Рада на сликана. Ем во политика ем прва пушка во државата!
...капацитетот на дотичната што ми ја посочуваш е да вергла исти реченици што ги научила од 15 години од кога се бори за различни фотељи како член на СДСМ,чисто се сомневам дека воопшто е свесна што зборува!
...врв на наведеното е примерот кога во трагичната ситуација кога жената од поплавените подрачја се пожалила од целосно оштетена куќа и рекла дека ,, да стане сега нејзиниот домаќинот да ја види куќата поплавена (меѓуредови дека е починат), а таа толку и е плафонот ,,немојте да станувате нека седи !!! држејќи едно најлонче ,, :facepalm:
...леле и таа сега е министер за одбрана ! :yid:

...капацитетот на дотичната што ми ја посочуваш е да вергла исти реченици што ги научила од 15 години од кога се бори за различни фотељи како член на СДСМ,чисто се сомневам дека воопшто е свесна што зборува!
...врв на наведеното е примерот кога во трагичната ситуација кога жената од поплавените подрачја се пожалила од целосно оштетена куќа и рекла дека ,, да стане сега нејзиниот домаќинот да ја види куќата поплавена (меѓуредови дека е починат), а таа толку и е плафонот ,,немојте да станувате нека седи !!! држејќи едно најлонче ,, :facepalm:

Батали муабетење, фати се за пушка! Инаку нема рамноправност.

Еххх, ти да беше место Рада и во Г8 ќе бевме досега примени, не само во ЕУ. Која Рада бе...Рангелова, Качулска и ти сте капацитети!

Ни се разбира што збори расплаканата ни Шекерчето сватила, уште помалку знае за починат маж.. и од она недоразбирање ти најде да вадиш заклучоци?
Не дека нешто ја бранам али ова се глупости.
Буквално празна пропаганда на ниво на курир, фаќање за сламка, ова е сламката.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Ни се разбира што збори расплаканата ни Шекерчето сватила, уште помалку знае за починат маж.. и од она недоразбирање ти најде да вадиш заклучоци?
Не дека нешто ја бранам али ова се глупости.
Буквално празна пропаганда на ниво на курир, фаќање за сламка, ова е сламката.
... нема врска пропаганда, јас лично ја знам од многу одамна, можноста на запазување и логичко реагирање од дадениот момент и се слаба точка, малтене како робот си е :sramezliv: и ми се ску_рчи да кажувам дека не сум во ниедна партија, кажувам тоа што мислам! ( како овој погоре членов, Рангелова ова она, многу знам кои се и што се), ако пишувам за другата страна ќе бидам ваша страна? баш смешки :facepalm:

... нема врска пропаганда, јас лично ја знам од многу одамна, можноста на запазување и логичко реагирање од дадениот момент и се слаба точка, малтене како робот си е :sramezliv: и ми се ску_рчи да кажувам дека не сум во ниедна партија, кажувам тоа што мислам! ( како овој погоре членов, Рангелова ова она, многу знам кои се и што се), ако пишувам за другата страна ќе бидам ваша страна? баш смешки :facepalm:
Не те обвинувам дека си од партија. Само велам тоа што го цитираше е пропаганда на тие.
А за друго не знам.

И да имаш желба да се префрлиш кај нас, џабе ти е, не те сакаме :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Ете му занимација на движењево да не остане бесполез
https://www.rt.com/news/405057-saudi-man-arrested-women-drivers/

Што не смее жената во Саудиска Арабија
https://off.net.mk/vesti/razno/shto-se-ushte-ne-mozhat-da-pravat-zhenite-vo-saudiska-arabija
или полесно е да се наброи што смее
http://www.businessinsider.com/saud...e-guardianship-2017-9/#marriage-and-divorce-1
за брак и развод, прием и операција во болница, работа во фирми и отворање бизнис, жената мора да добие дозвола од маж или старател.
Не смее да се облекува по сопствена волја, не смее да се меша во простории со мажи, скоро невозможно е да добие старателство над децата, сведочењето на суд и вреди петпари. При наследување добива сало 50% од братот.

Ова последново барем жените се во подобра ситуација од кај нас. 50% > 0%

Последно уредено:
Ова е еден од оние случаи, кај што на блиската околина и е срам да му каже на субјектот: - еј, прекини да се брукаш, сите те заебаваат. Наместо тоа, му викаат - супер си, терај така, а позади грб и они му се смејат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom