Фазли Велиу: Македонија е премала за делба!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
ABC напиша:
Znaci sakal da ja deli ama se popishmanil oti bila mala.Sepak ne se izrazil do kraj za da kaze dali sega ja saka cela oti e mala.

Не знам зошто се попишмани. Сиурно има човекот причини.

Важно повеќе не мисли дека треба да се дели.

А дека ке ја семе цела, утре сабајле, ни он ни кој и да е друг.Не е во мода веќе менување на веќе постоечки граници.

yin yang напиша:
ABC напиша:
Znaci sakal da ja deli ama se popishmanil oti bila mala.Sepak ne se izrazil do kraj za da kaze dali sega ja saka cela oti e mala.

А дека ке ја семе цела, утре сабајле, ни он ни кој и да е друг.Не е во мода веќе менување на веќе постоечки граници.

Ako ne sakal da ja zeme cela trebalo da se izjasni javno deka saka Makedonija da ja ostavi na Makedoncite i na drugite narodi shto ziveat vo nea,no nikako ne smeel da ostavi prostor za "dovrshuvanje" na mislite deka ima aspiracii kon celosno prevzemanje.Tokmu toa beshe povod da ja zapocnam ovaa tema koja se odnesuva tokmu na promenite na granicite kakvi shto ke se slucat vo naredniov period so Kosmet,koj pak e neposreden sosed na Makedonija i koj se stremi da bide celosno odzemen od Srbite i kako samostoen pod imeto Kosovo da bide priklucen kon Albanija shto predstavuva "gruba" promena na granicite.

ABC напиша:
yin yang напиша:
ABC напиша:

Ako ne sakal da ja zeme cela trebalo da se izjasni javno deka saka Makedonija da ja ostavi na Makedoncite i na drugite narodi shto ziveat vo nea,no nikako ne smeel da ostavi prostor za "dovrshuvanje" na mislite deka ima aspiracii kon celosno prevzemanje.Tokmu toa beshe povod da ja zapocnam ovaa tema koja se odnesuva tokmu na promenite na granicite kakvi shto ke se slucat vo naredniov period so Kosmet,koj pak e neposreden sosed na Makedonija i koj se stremi da bide celosno odzemen od Srbite i kako samostoen pod imeto Kosovo da bide priklucen kon Albanija shto predstavuva "gruba" promena na granicite.

Добро. Остави простор за АБЦ, Јин Јанг, Трајко, Петко да си надополнува како сака.

Аман.

Pa shtom izdava kniga toa taka bi doshlo,koga neshto sakash da pushtish vo javnost barem kompletiraj i zavrshi shto si sakal da kazesh za da nema shpekulacii od bilo kakov tip.Vo sprotivno ostavash "dezurniot" ABC da ti ja zavrshi rabotata samo kako shto toj "dobro" znae i umee.Znaci da rezimirame deka Fazli Veliu sega saka da ja lapne cela Makedonija otkako vide deka taa e mala i deka ne se "isplati" da ja deli so Makedoncite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom