Фазли Велиу: Македонија е премала за делба!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Misirkov напиша:
yin yang напиша:
Misirkov напиша:
"PROUD TO BE Albanec"

Moze li nekoj da go simne ovoj albanski rap???

http://dl4.rapidshare.de/files/3377009/64495529/Etno_Engjujt_-_Albania.asf

Treba da se otvori stranickata, da se odbere "free" najdolu i na slednata stranica da se simne (okolu 8 mb).

Каква врска има ова со темата?

Simni go de, pa kje vidis samiot. Taka i na forum istorija morame da upotrebime graficki pomagala zosto nekoi kasno zagrevaat. Samo da ne bide "slep pri oci, gluv pri ushi"?

Ти не знаеш да кажеш со зборови, па треба да даунлодирам сега 8МБ ?

yin yang напиша:
АБЦ е виновен затоа што наметнува мислења, а уште повиновни се што другите слепо го прифаќаат неговото толкување на изјавата на Велиу.

Не знам кој дел не ти е јасен?

Кој чиво мислење прифатил?

Убаво ти реков, ако немаш шо да одговориш, преќути си...

gerard напиша:
yin yang напиша:
АБЦ е виновен затоа што наметнува мислења, а уште повиновни се што другите слепо го прифаќаат неговото толкување на изјавата на Велиу.

Не знам кој дел не ти е јасен?

Кој чиво мислење прифатил?

Убаво ти реков, ако немаш шо да одговориш, преќути си...

Иамам што да одговорам и одговарам, тоа што тебе не ти се допаѓаат моите одговори не сум ти ја крива.

Прочитај ги сите постови и ке најдеш доволно слепо следење на инсуинацијата од уводниот пост.

yin yang напиша:
ке најдеш доволно слепо следење

:aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz:
Ако ти кажам дека ти така функционираш?

И тебе толку голем проблем ти нанесе погрешното наведување од страна на АБЦ да се огорчи и просто се зачуди како сите ние се навлековме на неговата теза?

Друго. Се слагаш со се што рековме за Фазли, за соживотот... само не ти се свиѓа начинот на кој АБЦ ги заведува форумџииве??

И по трет пат - ако немаш што да одговориш не одговарај!

Стварно ти е глупа констатацијата :
Иамам што да одговорам и одговарам, тоа што тебе не ти се допаѓаат моите одговори не сум ти ја крива

Ај ти постави ми прашање од било која област, какво сакаш, што ти падне на памет, да видиш дали јас нема да ти одговорам!
Ќе ти отговорам и ќе ти го пастирам тоа што е болдирано
Бар тоа е лесно

gerard напиша:
Друго. Се слагаш со се што рековме за Фазли, за соживотот... само не ти се свиѓа начинот на кој АБЦ ги заведува форумџииве??

Не се, не се слагам дека со .... сакал да каже....

Vo edna prilika vi rekov deka ABC e vinoven za se!Site problemi shto nekoj gi "zasral",za sekoja izjava shto nekoj ja dal pa potoa ja povlekol, bukvalno za "SE" e vinoven ABC.Treba Karla da se pozanimava so nego oti e mnogu vinoven.Toj so toa shto ve informira shto pishuva po vesnicite i gi "komentira" so svoi zborovi izjavite na nekoi dovcerashni teroristi e vinoven za shirenje na sopstveno mislenje shto e demokratsko pravo na sekoj graganin vo bilo koja normalna drzava osven vo Makedonija,kade ne se pocituva pravoto na izrazuvanje sopstveno mislenje po odnos na izjavi od odredeni poraneshni teroristi.

ABC напиша:
Vo edna prilika vi rekov deka ABC e vinoven za se!Site problemi shto nekoj gi "zasral",za sekoja izjava shto nekoj ja dal pa potoa ja povlekol, bukvalno za "SE" e vinoven ABC.Treba Karla da se pozanimava so nego oti e mnogu vinoven.Toj so toa shto ve informira shto pishuva po vesnicite i gi "komentira" so svoi zborovi izjavite na nekoi dovcerashni teroristi e vinoven za shirenje na sopstveno mislenje shto e demokratsko pravo na sekoj graganin vo bilo koja normalna drzava osven vo Makedonija,kade ne se pocituva pravoto na izrazuvanje sopstveno mislenje po odnos na izjavi od odredeni poraneshni teroristi.

Ако сметаш дека е во ред да „палиш фитли“ продолжи.

Не може никој да те спречи.

Da,dodeka nekoj krade 300 kilogrami exploziv i detonatorski kapisli,ABC e kriv za "fitiljot" shto mozebi ke go zapali dokolku go ima.Treba li da nastapuvam so "moronski" izjavi kako e explozivot zastaren i ke se koristi samo za "ribolov" po "matnite vodi" na Makedonija?
Najbitno od se e toa shto se vrtat ocite na javnosta za 1000 detonatorski kapisli kako da ne se nishto iako toa e glavniot problem.Tie ne "zastaruvaat" i Albancite mnogu dobro znaat da gi koristat vo kombinacija so mobilni telefoni na "blentaviot" Kosmofon koj prodava mobilni broevi bez da se znae identitetot na potencijalniot terorist.Slicen problem imashe so bombite vo Kumanovo,a vreme e da se ocekuvaat ushte 1000 "potencijalni" mobilni bombi shto mozat ednostavno da se aktiviraat i od "severniot pol".Nikoj ne mora da ja prevzema odgovornosta bidejki se znae deka ABC e "vinovnikot".
ABC e vinoven shto i gi "otvora ocite" na javnosta od "potencijalni" problemi zatoa shto toj toa go pravi malku predvreme.

ABC напиша:

Овде конкретно во ТЕМАВА станува збор за што сакал Велиу да каже.

Ти не знаеш што сакал да каже. Шпекулираш.

На тоа се однесува „палење фитли“. Јасно ти е или не?

yin yang напиша:
ABC напиша:

Овде конкретно во ТЕМАВА станува збор за што сакал Велиу да каже.

Ти не знаеш што сакал да каже. Шпекулираш.

На тоа се однесува „палење фитли“. Јасно ти е или не?

Toa shto sakal Veliu da kaze go kazal vo svojata kniga za koja potoa i samiot "shpekulira" deka sakal da ne "odebi" otkako predhodno malku podolgo ne "ebel".Zoshto togash ja izdaval svojata kniga,izgleda deka i nemu ne mu e bash jasno.Ako ti referirash so odredeni stavovi i izdadesh kniga za svoite stavovi,ne moze po izdavanjenjeto na taa kniga da kazesh ednostavno deka ona za shto si ja izdaval knigata nema da vazi samo zatoa shto ke ja otkrie vistinata,tuku ke vazi ona shto e vo sprega so "dnevno-politickite" interesi na tvojata partija.Znaci do vcera si se borel za podelba na Makedonija a od denes otkako si ja "podelil" kazuvash deka ja sakash cela i nepodelena.Edinstveno shto ne napomenuvash dali cela Makedonija ja sakash samo za sebe ili samo za svojot narod,no nikako za narodot shto socinuva 80% od naselenieto i shto nema druga drzava osven ovaa shto si sakal da ja podelish pa sega ja sakash cela.
Jas mislam deka ovde nekoj drug "go pali fitiljot" a toj nekoj toa go pravi so pishuvanje knigi shto mislam deka i ti ke se slozish deka e polosho otkolku "marginalizirano" pishuvanje po forumi.

На оваа негова изјава:

ABC напиша:
izleze so izjava deka sega taa ideja bila minato i deka Makedonija bila premala za da se deli.

Ти даваш ваква предпоставка:

ABC напиша:
-Najverojatno e deka ovoj pat toj razmisluva da ja zeme cela Makedonija,ili barem vo deneshnite granici.Koga moze cela zoshto bi ja baral polovina?Toa e logicki zarem ne?

Човекот вели таа идеја е минато.

И ти си мислиш: „Аха... штом вели Македонија е мала за делење, мора да ја сака цела“.

Предпоставуваш, шпекулираш, ставаш во уста зборови на некој кој не го рекол тоа.

Како може да не ти е јасно за што зборувам?

Не е можно да не можеш да разбереш откако повторив 100 пати.. мора нешто да не е во ред.

Проблемот Јинг е што ти едно исто пишуваш сто пати, флодираш бејб. Велиш сто поста, не се двесте за два-три дена?? Одмори, ваљда не те плаќаат по пост во тоа партијата од каде си испратене.

Јас сум по форумиве одамна, симптоматично е што власта започнува со флод и пропаганда уште отсега. Знак дека се преплашени! Порано почнуваа околу 6 мсеци пред изборите, сега цела година,освен ако не се свесни дека кај и да е, за пола година че мора да има предвремени.

Garfield напиша:
Проблемот Јинг е што ти едно исто пишуваш сто пати, флодираш бејб. Велиш сто поста, не се двесте за два-три дена?? Одмори, ваљда не те плаќаат по пост во тоа партијата од каде си испратене.

Јас сум по форумиве одамна, симптоматично е што власта започнува со флод и пропаганда уште отсега. Знак дека се преплашени! Порано почнуваа околу 6 мсеци пред изборите, сега цела година,освен ако не се свесни дека кај и да е, за пола година че мора да има предвремени.

Не ме пратил никој господине.

Ти одговорив и на другиот топик. Не знам зошто сакате да лепите етикети на луѓето. Зарем е толку чудно некој да не се согласува со вас.

Форум би требало да биде место за размена на мислења, а не место на истомисленици.

И како што кажав и на другиот топик. И некои од вас ме подсеќаат на начинот на пристап на Ѕинго, на Груевски, на Љубчо, на Љубе, на Латас...... Па ниту еднаш ниеден не обвинив дека опозицијата е очајна и се бори како лав да ја симне власта од сегашната позиција.

А баш така изгледате, очајни за промена на власта.

Znaci sakal da ja deli ama se popishmanil oti bila mala.Sepak ne se izrazil do kraj za da kaze dali sega ja saka cela oti e mala.

A slobodno pishuvaj i izrazuvaj gi svoite stavovi,na koj nie ke barame kontrargumenti vo slucaj da se tendeciozni ili ednostrani,zatoa shto ovde na ovoj forum ima dosta i politicki neopredeleni licnosti koj odvreme-navreme gi usoglasuvaat svoite stavovi so nekoja politicka partija,shto ne znaci deka se nejzini simpatizeri ili clenovi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom