Фарови

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ubavi se onie prozirni farovi za Yugoto i za Golf gi ima sekako a so minimalni prepravki pasuvaat i na Fico.
И, на што личи целината на крајот?
Модерни работи на стари коли не одговараат. Изгледа невкусно.
барем за мене.
Ќе бапнам ксенон на нешто од 1971 и фраер сум...шознам...

Vo pravo si na Fico i ne izgledaat bas nesto no na Yugoto dobro mu stojat. Edinstveno sto stakloto nema lekja da go nasocuva snopot svetlina pa malku ja rasfrluva i kade ne treba

ај дај казете каде мозе да најдам ксенон фарови, за голф 4 и 5 ми треба???

,

Ме интерсира во врска со Xenon светла (за долго и кратко) За скутер 50цц.Гледам по интернет во македонија бесплатна достава до дома цените се движат од 2900 до 4000денари.Е сега ги купувам Хенон светлата дали имам слушнато дека треба занив посебна инсталација некоја си колку ќе ме кошта таа инсталација и дали е потребна ?
*Значи не сум сигурен за тоа не ме фаќајте одма за збор :D

Ќе ти го празни брзо акумулаторот, мора да се на акумулатор врзани несмее да варира струјата. Ако остаиш пуштени светла со угаснат мотор за 5 минути отиде акумулаторот. Не е баш среќно решение ксенонот за 50ццм

Друго мислење некоа решение има ли за тоа или едноставно за 50цц не бива ксенон ?

јас имам ксенон ама на колата, и засега сум многу задоволен, инаку да си имаат посебна инсталација и да знаеш дека реглерот има скратен живот со ксенон ::)

shop koj e dobar so kvalitet i montaza na istite?
preporaka koj brend se nudi na pazarov,od licno iskustvo?
dali 6000k ke izvadi kristalno bela boja ili bela obicna-sto smeta na okolinata?
najdobroto na pazarov sto se nudi ili isplatlivo da se poraca?

Друго мислење некоа решение има ли за тоа или едноставно за 50цц не бива ксенон ?

Комплет преработка на намотките и магнетот кај палењето, друг реглер, појак акумулатор и мнооогу среќа. Ова ниеден мајстор не се нафаќа да го прави, а и не верувам дека има многу материјали по интернет за како да ги преработиш намотките. Прво да ја средам фазата на палење кај мене на веспата, па после ќе пробам да наместам ксенон со овие преработки и ќе постирам слики (здравје боже да пукне еднаш пролет).

Инаку, кај некои веспи ксенонот ќе „работи“, но нема многу добро или брзо ќе го празни акумулаторот заради што неможе да го наполни колку што ксенонот го празни. Значи шансата ти е 70:30 :)

Наместо ксенон, да поставиш ЛЕД диоди. Тоа е алтернативата.

Евентуално да си купиш нормален мотор, и да не отвараш тема за секое прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom