Fantasy Premier League 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Па нека теј Вилсон место Ламберт уф секој случај. :) Е сеа за дали и кога да играе прва ќе си проценавиш од противниците... Ама мисљум оти Борнмут има дома лесни утакмици уф Септември... :) МОТД мисљум оти може да биде ептен од корист за ваа игра. :D

Исто и Борнмут играе ного поотвроано од ВБА, имат млад тренер шо најверојатно ќе саке да играе модеран фудбал, па затоа има повеќе шанси Вилсон да даде повеќе голаве. :D[DOUBLEPOST=1440517375][/DOUBLEPOST]
Па стави си го Џонс, ако не игра Браунинг секако ќе влезе во игра. :P

Го избацив Ламберт, Вилсон го кладев у игра, сменив формација од 442 у 433, Заха на Клупа у средина ми останаа Фабре, Кабаје и Mата, а у напад Гомиш, Коста капитен и Вилсон. Одбрана Диер, Мангала, Белерин и Дармиан, голман Харт, е сеа ако евентуално Хендерсон игра Кабаје ќе остане на клупа а Хендо ќе влезе прв состав ;)

Го избацив Ламберт, Вилсон го кладев у игра, сменив формација од 442 у 433, Заха на Клупа у средина ми останаа Фабре, Кабаје и Mата, а у напад Гомиш, Коста капитен и Вилсон. Одбрана Диер, Мангала, Белерин и Дармиан, голман Харт, е сеа ако евентуално Хендерсон игра Кабаје ќе остане на клупа а Хендо ќе влезе прв состав ;)
И неј ГомиШ, Гомис е. Уствари може да е и Гоми, колко шо са сеќавум од францускио од пред 3-4 години. Ти го учиш сеа, ти требе да знајш, теле едно.

И неј ГомиШ, Гомис е. Уствари може да е и Гоми, колко шо са сеќавум од францускио од пред 3-4 години. Ти го учиш сеа, ти требе да знајш, теле едно.

Дa си нaучил ти фрaнцуски, ќе му кaжеше и зa КАБАЈЕ.

Лaфете си дијaлектo.

Meне не ми е јасно што ќе ти е Флечер во тим? Флечер бе да ти ебам, Ред Џон да не те лажеше? :D Менувај го таму кога ќе имаш слободен трансфер, немаш теорија за поени од него. Заха не е лош, ама Боласи и Панчон ти се поарни опции од него кои доаѓаат од Палас. Или еве Монтеро треба да ти е таман, ама планирај си некои кола да го оставаш на клупа, неможе редовно да носи поени.

Јас иначе Гомис колово го оставам на клупа. Иам 5 играчи од Свонси и Јунајтед, голманот на Свонси, Шо, Ају, Мата и Гомис. Последниот ќе го остаам на клупа, за да ми играат и Марез и Вилсон. (кои играат меѓу себе, очекувам многу отворен меч) Намерно го оставив Ају, оти освен гол може и да асистира, од Гомис асистенција тешко да се очекува. :)

Ќе треба да навивам за 1-2 да тепа Јунајтед, Фабиански да фати пенал, Ajу да даде гол за Свонски, Шо да асистира на едниот, Мата да го даде другиот. :D Ти ебам мечот глуп. :D
Пер дај друг везњак за 4.5 милиони бе. Овој е единствен од сите тие што игра. Кој кур.

Чеки да почнум со школто и ќе а ширум

Јас знам старогрчки ама не гледам како тоа помага во ситуацијава.

Пер дај друг везњак за 4.5 милиони бе. Овој е единствен од сите тие што игра. Кој кур.
Сеа ти го видов тимот, сите пари си ги дал на напаѓачи, нормално оти Флечер ќе ти е измена. :D

Шо знам, мојата логика вика оти поарно да имаш 2-3ца понеатрактивни играчи, ама да може да ти донесат (скоро) 100че и да си ги вртиш. На пример сеа на местото на Лукаку да земеше некој од овие шпицевите од послабите екипи кои се главни шпицеви и би требало да носат поени од време на време, ќе си имаше 7м за првотимец од средина како Ају, Тадиќ и сличните, нормално редовен првотимец. И тука си имаш голман, 3ката позади, Хазард, Кутињо, Ају (на пример), Агуеро, Бентеке. Овие ти се 9 редовни играчи во прв тим. Другите си ги менуваш Марез, послабиот шпиц, Заха...во зависност од противниците. Па оти да не и Муниеса или Тејлор од Њукасл (кажа оти планираш да го купува) ако играат дома со полесен противник. Таман склопено тимче, со измени, со сВе. :D

Е сеа тука најбитно е да си среќлија и на пример коа ќе го избереш Марез пред Заха, Марез да даде гол, а не Заха да направи хет трик и да ја отераш играта у пм.

Едит: Во твојот тим исто добра измена ако ти требаат пари е Кутињо - Хендерсон. Кутињо е поатрактивен играч, ама овој ќе изведува прекини, па тука некаде ќе се со поените. :)

Последно уредено:
Сеа ти го видов тимот, сите пари си ги дал на напаѓачи, нормално оти Флечер ќе ти е измена. :D

Шо знам, мојата логика вика оти поарно да имаш 2-3ца понеатрактивни играчи, ама да може да ти донесат (скоро) 100че и да си ги вртиш. На пример сеа на местото на Лукаку да земеше некој од овие шпицевите од послабите екипи кои се главни шпицеви и би требало да носат поени од време на време, ќе си имаше 7м за првотимец од средина како Ају, Тадиќ и сличните, нормално редовен првотимец. И тука си имаш голман, 3ката позади, Хазард, Кутињо, Ају (на пример), Агуеро, Бентеке. Овие ти се 9 редовни играчи во прв тим. Другите си ги менуваш Марез, послабиот шпиц, Заха...во зависност од противниците. Па оти да не и Муниеса или Тејлор од Њукасл (кажа оти планираш да го купува) ако играат дома со полесен противник. Таман склопено тимче, со измени, со сВе. :D

Е сеа тука најбитно е да си среќлија и на пример коа ќе го избереш Марез пред Заха, Марез да даде гол, а не Заха да направи хет трик и да ја отераш играта у пм.

Едит: Во твојот тим исто добра измена ако ти требаат пари е Кутињо - Хендерсон. Кутињо е поатрактивен играч, ама овој ќе изведува прекини, па тука некаде ќе се со поените. :)
Прв пат у живот играм бе, идам ол ин све у напад бајо мој.
Не го зиам Тејлор, може Лајун да го сменам за Мартин од Норич или Нијом од Вотфорд а може и ништо да не чепкам па следната недела 2 трансфери да напраам. Ќе видиме.

Primera División - Liga BBVA 2015/2016 - 14 страни
Fantasy Premier League 2015/16 - 50 страни

:cool:

Прв пат у живот играм бе, идам ол ин све у напад бајо мој.
Не го зиам Тејлор, може Лајун да го сменам за Мартин од Норич или Нијом од Вотфорд а може и ништо да не чепкам па следната недела 2 трансфери да напраам. Ќе видиме.

Пошто си нов.
Трансфери прави кога мораш. Веќе немаш вајлд карта, а трансфер периодот е при крај.
Не знаеш што може да се случи последен ден и кој од тимот ќе ти замине.

Доколку не мораш, не прави трансфер. Зачувај си 2 па закрпи дупка ако се јави по завршување на трансфер периот.

Штопер, бек, везњак... заборави... Не е битно дали ќе имаш 5 бека или 5 штопери, гледај поени да ти носат. Бирај најофанзивни дефанзивци. Бекови што асистираат, централ бекови што знаат да стрелаат при прекин.
И да немаш везњак, тимот пак ќе си функционира тука :D

Стајте си го Диего Коста, ако не е повреден човекот е тенк. :) Иначе и јас прв пат ја играм и не сум лош, слаби ми се резервите а веќе искористив вајлд карт. :facepalm:

Ајб аут,Албрајтон ин.

Untitled.png Dobar prv tim i dobri rezervi,kompletno balansiran...

Според мене Коларов.
Бековите имаат поголеми шанси за асистенции и голови, додека централните само на корнери одат напред.

Според мене Коларов.
Бековите имаат поголеми шанси за асистенции и голови, додека централните само на корнери одат напред.
Тоа и си мислев Коларов повеќе пати се уфрла во напад

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom