Fantasy Premier League 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Да го сменам Заха со Јанузај а?

Т.е глеам сеа овој Тејлор од Њукасл 4.0 вреди а игра (прво мислев дека не игра, затоа Лајун го одбрав) за на клупа таман, и со тие 0.5 што ќе ми останат плус 5.5 од Заха да го купам Монтеро да му ебам све.

Да ти ебам играта.[DOUBLEPOST=1440511474][/DOUBLEPOST]
Gomis protiv trite klin shita na Mancester,ne ti e dobra idejava :)
Не мењам напаѓач ова коло сепак.

Јaнузaј ќе биде рoтирaн сo Јaнг... вaљдa

Мислам дека на сите сега за сега нападот им е непостоечки, се чека да се распуца некој. Се мислам таму која промена да ја направам, Берахињо го иам у тим ќе лета сигурно, не знам дали Гомис, Лукаку, Рондон или Вилсон .. ее што убаво беше пред 2 сезони, Суарез капитен и секое коло над 100ка.
Иначе @Џонтра Волта и ја се мислам со Заха што да правам, а и у одбрана сакам бар една измена да направам.. Ај уште едно коло ќе почекам па вајлд-карта лупам

Абе ја лупнав вајлд карта и ништо посебно не напраив освен што сериозно го засилив нападот ама затоа везниот ред ми е тиња.
Не знам дали да изгубам 4 поени да ги сменам Лајун и Заха за Тејлор и Монтеро и да си цепам така или да остаам вака уште едно коло. :Ѕ

По едно коло на втората позиција, ова коло со 60 бода повторно сум прв, сеа и на двете Кајгана лиги, а што ми е најчудно после толку години имам најлош старт, 50 и нешто прво коло, 40 и нешто второ коло и 60 трето коло и сум башка 16 во Македонија, години наназад имам многу јак почеток и никогаш не сум бил оволку високо, нешто се дешава.
Веројатно:
Првичниот тим што го направив у јули месец, кој требаше да биде само колку да се видат цените, како што правам веќе 7-8 години наназад, за првпат го оставив, не направив никаква замена пред да почне сезоната, па изгледа, секогаш кога сум мењавал сум е јебел.
Потоа: 10. Не купувај играчи од Јунајтед! оваа година го практикувам, само ќе видиме до кога.
Иначе, секоја година бркам тим кој ќе прими најмалку голови во сезона, и до сега не сум промашил, до сеа овие три кола сум уште толку успешен, бидејќи целам на Ливерпул, кои ако претходната го јаделе со голови, наредната играат добро одбрамбено.
Идејата ми беше да играм со голман и дефанзивец, двајца од Пул, бидејќи цела сезона ќе ја играат дефанзивно, колку што приметив, дома играат со двајца дефанзивни за врска, а во гости со тројца, што значи Пул, сезонава примање гол РИКС, и плус Бентеке, како единствен напаѓач на момциве. Од нив засега имам 1/3 поени, нек је зив Пул.

Да го сменам Заха со Јанузај а?

Т.е глеам сеа овој Тејлор од Њукасл 4.0 вреди а игра (прво мислев дека не игра, затоа Лајун го одбрав) за на клупа таман, и со тие 0.5 што ќе ми останат плус 5.5 од Заха да го купам Монтеро да му ебам све.

Да ти ебам играта.[DOUBLEPOST=1440511474][/DOUBLEPOST]
Не мењам напаѓач ова коло сепак.
Taylor igrase radi suspenzijata na Janmaat,,Mbemba otide na desen bek a Taylor na mestoto na Mbemba kako stoper,,ne veruvam deka Taylor sledna ke igra(mada bi trebalo),,Mbemba ke si dojde na svoe mesto a Janmaat na svoe...

1. Не кради! Ок.
2. Не лажи! Ок
3. Не слушај други играчи! Да ти ебе Лукаку стомајке, копиле знаеш кој си.
4. Не купувај деструктивци! У реду е, не сум Пеџа со Мерцезакер и Ванијама ебате, и Стејо со Сендерос.
5. Не прави трансфери во понеделник за сабота! Праам.
6. Не менувај капитен во 5 до 12! (или боље кажано 5 до 12ипол) Мењам у понеделник.
7. Не менувај одлуки! (не мисли дека има подобар избор од првичниот) Доста бе, се потам секој понеделник.
8. Нека поените ти бидат поважни од парите! Нормално.
9. Нека клупата ти биде еднаква важна како и стартната постава! Може.
10. Не купувај играчи од Јунајтед! Кур да бричи Рики.[DOUBLEPOST=1440512730][/DOUBLEPOST]
Taylor igrase radi suspenzijata na Janmaat,,Mbemba otide na desen bek a Taylor na mestoto na Mbemba kako stoper,,ne veruvam deka Taylor sledna ke igra(mada bi trebalo),,Mbemba ke si dojde na svoe mesto a Janmaat na svoe...
Отпаѓа Тејлор. Исто и ништо од Заха-Монтеро, и двајцата играат против тешки противници, ќе остаам вака сеа за сеа.
Се мислам дали да го искористам фри трансферот и да го сменам Лајун за некој од Ниом или Мартин од Норич или па да остаам вака а следното коло да напраам 2 трансфера маме му ебам.

Последно уредено од модератор:
59 со непостоечки напад и ретко мртов Заха. Последна шанса за Кутињо, Заха и Лукаку следно коло.

Добар сум бе, со ваква одбрана, ваков класа голман, и сеуште непостоечки напад добро се држам на 10то место и 4то на хетухет кај што иам 3 од 3.

Не знам дали да мењам нешто у пизду матер. Неам пари да го сменам Заха со Монтеро, 0.5 мил ми фалат, аххх Стефан све ти ебам за Лукаку, златен Гомис.

Се мислам дали Флечер да го стаам у прва постава на сметка на Заха кој ќе игра со Челзи. Или да рокнам 2 измени сеа Заха-Монтеро Лукаку-Гомис?

Дани што мислиш? :Д И ти Манчестер стручњаку?
Meне не ми е јасно што ќе ти е Флечер во тим? Флечер бе да ти ебам, Ред Џон да не те лажеше? :D Менувај го таму кога ќе имаш слободен трансфер, немаш теорија за поени од него. Заха не е лош, ама Боласи и Панчон ти се поарни опции од него кои доаѓаат од Палас. Или еве Монтеро треба да ти е таман, ама планирај си некои кола да го оставаш на клупа, неможе редовно да носи поени.

Јас иначе Гомис колово го оставам на клупа. Иам 5 играчи од Свонси и Јунајтед, голманот на Свонси, Шо, Ају, Мата и Гомис. Последниот ќе го остаам на клупа, за да ми играат и Марез и Вилсон. (кои играат меѓу себе, очекувам многу отворен меч) Намерно го оставив Ају, оти освен гол може и да асистира, од Гомис асистенција тешко да се очекува. :)

Ќе треба да навивам за 1-2 да тепа Јунајтед, Фабиански да фати пенал, Ajу да даде гол за Свонски, Шо да асистира на едниот, Мата да го даде другиот. :D Ти ебам мечот глуп. :D

Го сменив Рондон со Лукаку, пошо Евертон гостуваат кај Тотенхем, а ВБА оди кај Стоук а Рондон е одличен играч и мислам дека може да бутне некој гол. Против Челзи беше топ али немаше среќа да даде гол. Џенкинсон ми има црвен па место него го ставив овој Вилан од Стоук, а пошо дегенот Сендерос ми беше измена морав место него да земам некој али имав само 4.3 милиони и ми текна дека овој Браунинг влезе сега против Сити откако им се повреди еден играч на Евертон па се надева дека ќе игра викендов прва постава. Тапа пошто Џонес е неизвесен иначе него ќе го ставев се да му ебам. :D

ulcNoqJ.png

Последна шанса за Заха и Фабрегас од мене колово.

Гомиш да го оставам на клупа и да го земам Вилсон место Ламберт и прва да игра?

Последна шанса за Заха и Фабрегас од мене колово.

Гомиш да го оставам на клупа и да го земам Вилсон место Ламберт и прва да игра?
Па нека теј Вилсон место Ламберт уф секој случај. :) Е сеа за дали и кога да играе прва ќе си проценавиш од противниците... Ама мисљум оти Борнмут има дома лесни утакмици уф Септември... :) МОТД мисљум оти може да биде ептен од корист за ваа игра. :D

Исто и Борнмут играе ного поотвроано од ВБА, имат млад тренер шо најверојатно ќе саке да играе модеран фудбал, па затоа има повеќе шанси Вилсон да даде повеќе голаве. :D[DOUBLEPOST=1440517375][/DOUBLEPOST]
Го сменив Рондон со Лукаку, пошо Евертон гостуваат кај Тотенхем, а ВБА оди кај Стоук а Рондон е одличен играч и мислам дека може да бутне некој гол. Против Челзи беше топ али немаше среќа да даде гол. Џенкинсон ми има црвен па место него го ставив овој Вилан од Стоук, а пошо дегенот Сендерос ми беше измена морав место него да земам некој али имав само 4.3 милиони и ми текна дека овој Браунинг влезе сега против Сити откако им се повреди еден играч на Евертон па се надева дека ќе игра викендов прва постава. Тапа пошто Џонес е неизвесен иначе него ќе го ставев се да му ебам. :D

ulcNoqJ.png
Па стави си го Џонс, ако не игра Браунинг секако ќе влезе во игра. :P

Дoстa лaфиш бе.

Ќе ми ги избaксузирaте Мaхрез и Вилсoн, 0-0 ќе зaврши тaa :mad:

Бaш зaтУa. Сите бaксузи нa игрaвa ги прибрaле вo тим.

4 пoенa дaдoв зa нив. Тoлку и ќе ми дoнесaт кoлoвo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom