Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Oва е за КК Вардар од Втората лига, тој оригиналниот... или не
Во секој случај глупа одлука според мене, исто како и идејата за менување име на ЖРК Вардар
„Ќе се обидам идејата за нов грб во кој би доминирал волкот да им ја пренесам на останатите членки на СД Вардар каде што сум претседател. Мислам дека станува збор за интересна промена“, изјави претседателот на црвено-црните кошаркари, Владо Воиновски.
Вардар нема да биде првиот клуб што го искористил волкот како заштитен знак односно референца за своите кошаркари. Хрватскиот гигант одамна го има ова животно во својот амблем, а играчите на овој тим се познати како „волците од Тушкањц“.

Логото со волкот (лево) ќе го замени доскорешниот амблем на КК Вардар
Ова е животно е избрано за заштитен знак на црвено-црниот тим, кој годинава настапува во Втората лига, поради што во иднина кошаркарите на оваа екипа ќе бидат познати како „волците“ од Кале. Постои сериозна шанса новиот грб со волкот на него да биде прифатен и од другите спортски колективи што се дел од спортското друштво (СД)„Вардар“.„Ќе се обидам идејата за нов грб во кој би доминирал волкот да им ја пренесам на останатите членки на СД Вардар каде што сум претседател. Мислам дека станува збор за интересна промена“, изјави претседателот на црвено-црните кошаркари, Владо Воиновски.
Вардар нема да биде првиот клуб што го искористил волкот како заштитен знак односно референца за своите кошаркари. Хрватскиот гигант одамна го има ова животно во својот амблем, а играчите на овој тим се познати како „волците од Тушкањц“.
И.К.