Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
abe jovan ne e mnogu baran, nitu bil nekogas. deckoto e fighter i ok kako fudbaler, ama nema predizpozicii za nekoja pokvalitetna liga. se nadevam deka sega vo letonija lapnal soliden dogovor, gledam nacalno potpisal za 4 godini, pa valjda togas i platata e ok. sportski gledano transferot ne mu nosi mnogu bidejki baltiskite ligi ne se nisto pokvalitetni od 1. MFL, realno nasata e podobra da ne go imase padot poslednite godina dve. samo sto kaj niv e ponasminkano so toa sto imaat posredena infrastruktura.

vo sekoj slucaj ova e losa vest za vardar bidejki kako sto kaza on bese eden od najdobrite poslednite meseci. sega uste micevski i cvetanoski da zaminat i timot bez zasiluvanja ke bide najmizeren posle belasica zaedno so toj na pelister (ako ne se smeni nesto). edino sto vardar ima bodovna razlika, pa tuka lezi malku nadez ako pelister ne se zasili (a izgleda toa nema da se sluci, barem ne na golemo).
Добро де, можеше да заврши во Ѓорче или Работнички у најлош случај, али сепак се реши да остане. Ја не викам дека којзнае каде ќе отидеше.
Сеа коа ми спласнаа информацииве за "катарциве" сакам да пишам еден искрен пост.

На кој бе му текна да пушти муабет дека ни помалце, ни повеќе Qatar Airways ќе го спонзорира Вардар?! :D
Од тоа што разгуглав за Qatar Airways нигде не прочитав дека поседуваат аеродроми, а ТАВ има уште цели 10 години од договорот за концесија на скопскиов аеродром.
И сега од толку клубови низ Европа, ќе дојдат катарциве у Скопје и ќе преговараат за Вардар бе.

Не дека немаат пракса да спонзорираат спортски колективи, ама пак ќе нагласам, после Бока, Баерн Минхен, Рома и ПСЖ, следен клуб што ќе го финансираат ќе биде Вардар?
-Ајде у Скопје има што да видат, стадион за мерак, тренинг-камп на завидно ниво... ама ако им текне да прашаат у што лига ни игра клубов? :D
Ќе им ја покажат тињана у Кратово, кокошарникон у Џорче или минсконо поле у Битола?

Ја мислам си истеравме бајрам со паметот неколку дена дека ќе има тектонски промени, ама реалноста е дека најверојатно некој сака муабетов да циркулира уште некое време, за после да имаат алиби, јебига пробавме ете и катарци донесовме ама копиљот руски ја кочи цела работа.(што е целосно точно).

Колку само Датуми дочекавме, ајде и овој за 10 дена (м.з.) да видиме што ќе ни донесе, ама јас лично не сум некој оптимист, како и голем дел од вас :) .
Може и ќе ви звучи банално следново, ама најверојатно ако клубов иде у стечај или целосно згаснување, тоа за мене ќе биде и последната причина да заминам од Вукојебинава, пошо и така со едната нога сум на излезна врата од Нивната Земја.
Хиени блиски на актуелнава власт, друже. Не дека им е битен толку Вардар, како што се покажа дека не им беше ни на претходниве и го донесоа до распад буквално, туку едноставно си чекаат прилика и тие да зграпчат нешто за нив. Колку и да звучи жалосно, на тоа се сведе клубот во моментов.
Тоа со концесиијата за аеродромите и самата авиокомпанија си го лиферува Екипа, што и не мора да е веродостојно. Како и да е, кругот им се стеснува, 10 или 15ти јануар ене ги каде се, ќе немаат повеќе простор за алиби. Џа или Бу...

Добро интервју

Приказни за мали деца:

Pak li "ako ne vo vtornik, sledniot petok" :aplauz::kezec:

И значи ќе му турив катанац? Штом си поднеле оставку ништо арно не може да се очекуе.

abe jovan ne e mnogu baran, nitu bil nekogas. deckoto e fighter i ok kako fudbaler, ama nema predizpozicii za nekoja pokvalitetna liga. se nadevam deka sega vo letonija lapnal soliden dogovor, gledam nacalno potpisal za 4 godini, pa valjda togas i platata e ok. sportski gledano transferot ne mu nosi mnogu bidejki baltiskite ligi ne se nisto pokvalitetni od 1. MFL, realno nasata e podobra da ne go imase padot poslednite godina dve. samo sto kaj niv e ponasminkano so toa sto imaat posredena infrastruktura.
Ќе оди негде каде што ќе го плаќаат. Сите тие што си одат, си одат кај што ќе имаат и раат колку толку дека ќе земаат плата, а не да се стегнати и да чекаат што и како ќе биде.

Јас не разбирам ова ќе исплатам ќе исплатам ќе исплатам, па ако сакаш да исплатиш исплати денес или уште подобро што не си исплатил вчера или пред еден месец или пред една година...
Демек нема пари Самсоненко, па на 30.01 ќе му легнат пари на сметка па после он ќе исплати? По 100 пат “ќе исплатам„!!! Нели на 20.01, сега на 31.01, ете и тој ден ќе дојдет и???
Играчки си играат, не гледам некоја надеж јас тука некоја...

И у РК "ќе" исплати, па им гарантираше, потпишуваа на нотар, па како што знам има играчи кои сеуште немаат земено пари.
Па последно ЕХФ нели сега на ново формираниот субјет со наставка 1961, не сакаше да им ги признава титулите во ЛШ, затоа што овој субјект не ги прифаќа долговите на играчите кои не се исплатени во тоа време.

Сега у ФК си купуваат време, а за тоа време си се пеглаат работите кои на крај им одговараат скоро на сите кои се дел од оваа шпанска сапуница.
Па кога ќе прочитам срцепарателни објави на спонзоруши како Симев.. ми се иде да му влетам со една молерска шлаканица, недела дена да му зујаат ушите.

Гомнари сите до еден, од ова, она, сегашана, претходна, од опзиција, позиција, власт итн.
Сите до еден, без исклучок, затоа што кога ќутиш, а знаеш што се прави не си исклучок, туку подеднакво учесник во тоа.

И ние сме, затоа што сме народ со синдром на самоуништување, што сме лигуши и што дозволивме уште на време да го силуваат клубот кој како ќе стигне, од држава(која му го зеде домот на клубот и се попратно) до тапкарошии кои трииеа раце од страна да падне нешто и за нив..

Јебига, така заслуживме, криво ми е што го губиме оној моментум, на припадност, на традиција, родољубие(кое сега е владољубиие) што живееш со клубот, знаеш дека таму ти е местото, Вардар беше начин на живот, собирање во мала, анализи за нареден противник, за претходниот натпревар, за играчи, за дешавки.. па идење на натпревар, кога пееш и не мислиш на ништо друго, пцуееш, викаш, се радуваш, нема ништо поважно во тој момент од Вардар.. забораваш на кратко на се.
Па и некој како мене кога сака да биде на јужна, да анализира со некој стар чичко кој веќе пола век иде на Вардар...
Вардар е дел од култура, традиција, дел од секојдневни рутини, дел од секојдневен живот.. а некој тоа ни го зема, сега ќе дремеме по обложувалници и ќе зборуваме за клубови кои никогаш ги немаме видено во живот.. а малце подалеку од нас, она што е дел од нашиот днк, се гаси, умира како и деж од нас..
Затоа и се губиме ко луѓе, ко стари скопјани.. ко стари мангупи и фраери..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom