Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Со Елмас немаше никаков спор нели освен неговите години, па кога за тоа чекаш еден месец одговор, што останува кога има спор од два тима.. Вардар има спор со клубот на Максимов, тука имаш две страни кои ќе се докажуват кој е во право, а кој не е.. Па кога тоа ќе се разреши, највероватно тоа го ќе го разгледуваат лица од Уефа, па ќе донесат одлука дали е правилен трансферот и дали е некој е оштетен или не. Па сега калкулирај колку време е потребно за тоа.
Да ама пак ќе речам, спорот на Емини беше од ист тип - него му истече договорот со Кукси или као и да му се викаше клубот во Албанија и дојде кај Шкендија да потпише ама Албанците не му даваа документи оти тврдеа дека ради некоја клаузула во договорот него автоматски му се продолжил и не смеел да си оди, па он крена тужба против нив ама се вкупно ни месец дена не траеше додека да се реши спорот и штом го доби одма ги доби и документите и веднаш го регистрира кај Шкендија, така да барем според мене би требало да се очекува наскоро да се решава и за Максимов, оти веќе месец дена чека и не верувам да биде кај него 2-3 месеца. Бар тоа е мое мислење врз основа на споредбата со Емини.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Со оглед на тоа колку време чекаше Фенербахче, кога пуштија молба до Уефа за порано регистрирање за наступ на Елмас(немаше полни 18години) ние со случајот на Максимов ќе почекаме едно 2-3 месеци ако не и повише чисто мое скромно мислење. И исто така мислам дека Џигаури не е материјал за Вардар, едноставно не се вклопува у тимот, а зафаќа место на странец(читај може да се донесе подобар странец на негово место)
Potpolno se slagam za Dziguari.. mnogu igra so strav, vo odbrana dupka e, Hof isto opadnat mnogu se plasam deka ke mozhi da se vrati vo dobra forma i fizicka podgotvenost ko sho mu treba na igrach za negova pozicija, iskreno Rosenborg vchera beshe pechen da izgubi, duplo poslaba ekipa vo sporedba so Malme i Kopenhagen, Felipe sam ja drzeshe sredinata protiv nivni 3 ca vezni, prvpat Felipe sum go gledal vo vakvo izdanie, sekoja cest za pruzhenata partija :cuc: Nikolov mora da poraboti na toj pasot, dosta posedi gi gubime radi nego, sho e do mene, koga bi gi imal na raspolagajne Ytalo (vo dobra fizicka podgotvenost) i Maksimov, bi igral 4-4-2 so ovie igrachi na raspolagajne, Spic : Maksimov, Ytalo, Lev krilo: Barsegyan/Blazevski, cent vezni Felipe i Vanja, i desno krilo/right midfield Nikolov koj se pokazha dosta dobar protiv Malme koga Sedlo go igrashe na taa pozicija, vprocem dade i 3 gola, dosta dobar beshe za od vtor plan. I ushte levo krilo koga bi imale nekoj ko toj na Rosenberg crncugata koj si igrashe majtap so Hof i Dziguari 1vs2, tek togash bi bile top ekipa, normalno vo defanziva so Novak, Grne i ushte Popov so 50% od formata vo koja beshe vo WBA to bi bilo ebejne vo bukvalna smisla na zborot, na slednive utakmici se do utakmicata so Rosenborg mora da igrame bunker, dzabe igrame nekoja "igra" koga ne osvojuvame bodovi, (sekako ako sakame do vgodina pak da igrame vo grupi), sledna sezona mozhe i duplo pojak sostav da imame ama ako igrame od mesto na nenositeli da cekame ushte 3 sezoni za vlez vo grupi.. jbg toa e toa, odime jako protiv Sociedad.

Од кај таа информација? За во ПМФЛ да (веројатно), ама за во Европа колку што знам нема шанси веќе да се регистрира и готова и таа прикаска.

За Елмас не знам од кај тоа дека долго чекале, он почеток Август потпиша за нив и одма добија датум на 2 Септември дека ќе решат дали ќе смее да игра за нив и дента на 2ри објавија дека не добиле дозвола, значи за месец дена се донесе одлука. Па тогаш побараа да го регистрираат во младинскиот тим па неделава го официјализираа, значи пак не се чека до толку. Слично беше и со Емини сеа коа чекаше скоро месец дена да може да го регистрираат во Шкендија оти го тужеше претходниот клуб кои слично како Тракаи тврдеа дека уште имал договор со нив. Значи во рок на еден месец ги решаваат случаевиве (без оглед дали се работи за Фенербахче или Шкендија), а кај Максимов уште ни датум воопшто не се знае после месец дена чекање, Турциве одма знаеа дека на 2 Септември ќе се решава и тогаш одма им донесоа одлука.
Citav vo MacedonianFootball I Makedonski sport,stom dva izvora potvrdi ja,mora da e taka ....

Citav vo MacedonianFootball I Makedonski sport,stom dva izvora potvrdi ja,mora da e taka ....
Јас редовно ги пратам али неам прочитано таква информација, бар дефинитивно не кај MacedonianFootball.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Inache za leva bekovska pozicija interesna opcija bi bil Herrera od Rabotnicki, posebno radi to sho imat makedonsko drzavjanstvo, eden od podobrite levi bekoj vo ligava, ako ne i najdobar.
Абе главен проблем е таткиката,да надгласам со големи букви ....Вчера шо беше,Розенборг,со две-три воигравања поклинички беа во напад .....Вардар,цело време се гушеше,фризби играше во подавања,еден играч ќе прими топка,абе цело време летаргично се мести да подаде,намести прими,пас,нека втрча играч,абе не знаат кој каде да се позиционира ,колку пасови во празно беа згрешени,МНОГУ ! ......Има надеж,имам верба во Чеде и белгиецот Хејден,дека ќе ги воиграт играчите,кој каде и како да играат ....

Ниту поразот од Зенит, ниту вчерашниот нема да ги прифатам лошо ниту пак ќе обвинам некого, туку баш напротив цела поддршка имаат играчите од мене, а и љубовта кон клубот станува се поголема, кој мерак е само да го гледам Вардар во едно вакво натпреварување, вистинско доживување барем за мене, а дека вчера можевме далеку подобро да поминеме, можевме ама пресуди искуството кое се надевам дека ние допрва ќе го стекнуваме во наредните сезони.

Факт е дека иднината на Вардар не беше баш најсигурна и целта беше да се носат играчи кои ќе дојдат без да се плати оштета, освен за Максимов ако се потрошија тие 50К евра ако не се лажам не се потроши ништо повеќе, за тој краток период и не беше така лошо, освен за тој што го пратија во Пелистер заборавив и како се вика, за никој друг и ние не се буневме..И претходните засилувања беа сосема солидни, реално Албанците Демири, а поготово Муслиу и Исени сосема солидно се покажаа, сепак Вардар е речиси клуб без буџет за купување на играчи. Светски фудбалски гиганти крпеле состави за ЛШ стопери, бекови, крила, лажни напаѓачи и ред други ги менувале своите природни позиции и играле принудно не пак Вардар кој до вчера со Седло со одење освојуваше првенство и играчите не беа спрмни ни за во домашниот куп да одиграат два натпревари во текот на една седмица...

За мене лично ова е остварување на сонот уште од мали нозе, поголем дел од форумот верувам уште од детството чекаа Вардар да направи чекор повеќе во квалификациите, а денес сме во групна фаза, има многу простор за корекции во тимот, ама Вардар може да биде сосема доволна причина идната младина да навива за Вардар и во европските купови наместо за некои други странски клубови.

Цветановски од Пелистер,веднаш во Вардар !!!!!!!!!!! Нигерот нека им го остават,тотален неквалитет од играч .....Цветановски,млад,ги ниша овие од Шкендија ....

Марковиќ и денеска на клупа..
Гачевски
Хамба Грне Муслиу Глишиќ
Глигоров Исени
Барсегјан Фелипе Џигаури
Блажевски

Дали некој ме читаше, претходно кога спомнав вакава слична поставеност на Вардар, само место Глигоров треба да му се даде шанса на Марковиќ, што го купувавме кога дреме на клупа откако е дојден.. Тоа што го нема Николов да не има некоја повреда, или само го одмара.. нема ништо инфо..

Последно уредено:
Дали некој ме читаше, претходно кога спомнав вакава слична поставеност на Вардар, само место Глигоров треба да му се даде шанса на Марковиќ, што го купувавме кога дреме на клупа откако е дојден.. Тоа што го нема Николов да не има некоја повреда, или само го одмара.. нема ништо инфо..

Не знам дали има повреда, ама во 2 саат вечерта само што влезе во еден клуб, така да којзнае до кога заглавил.
Влегтов на стадион накај 30-та минута и само очоболна игра видов денес. Ама ајде, дури играме толку натпревари, покрај сите пехови барам само да ги освојуваме трите бода, не е важно како. Чеде покажа малку живост и на дуелите од лигата, од такт го извадија неколку фудбалери.
Од 15-те минути на Марковиќ, одново можам само да констатитрам дека или Пољаците ни пратиле некој негов двојник или има некое лажно CV. Нема шанси ваква коњетина да играл толку натпревари во посилната лига на Полска.
Шиле не држи во нападот, Фелипе во средината и среќа Барсегјан знае да погоди понекогаш. Ќе видиме колку ќе издржиме на ваков начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom