Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Se slagam potpolno samo na mestoto na Kojasevich bi igral so Jiguari, i mozhda Brda za Demiri radi to sho ostavat pomali dupki vo odbrana.
Брда ќе ни треба у второ за да ја зацврстиме десната страна кога у 70 ќе биде 0-0 или 0-1 :D
А Џагаури, Блажевски и Фелипе џокери за не дај Боже :)

Според мене ова беше најлошата утакмица на Вардар во квалификациите, а го треснавме Фенер 2:0, што ти е институција значи. :D
Ќе мора малку поофанзивно во Стамбол града, иначе го ебавме ежот.

Де
28% посед на топка + 1 гол од подарена топка + 1 автогол = Европа Лига квалитет.

Во Турција вака ќе го чуваат резултатот

Paulo-Dybala-scores-free-kick-against-20-man-wall-in-goalmouth.jpg

mg]
Дечко кај го виде тој посед на топка од 28% кога на сите сајтови е 40%

Лоша игра, ама добра поставеност, дисциплина, плус 1 среќен гол. Секоја чест на сите играчи од ФК Вардар и се разбира на ЧЕДЕ, мислам дека конечно добивме вистински тренер играа машки и со малце среќа и пожртвуваност победивме со 2-0! Единствена замерка кога (не ми текнува кој беше) наш играч беше сам и место да ја смири топката и лагано да гаѓа каде сака ја шутна волеј..
Супер резултат, во Истанбул ќе напаѓаат турците уште 1 минута, така да ќе имаме повеќе можности за контра (како што беше тоа случај вчера).
Стадионот супер исполнет имаше според мене околку 25-27.000 (турци околку 3-4.000 со се овие од тука, од Истанбул како што чув биле ептен малце дојдени). Јужна се покажа чива е, супер атмосфера и таму на неколку пати гремење заедно со Комити.
Комити одлично го одбранија градот, единствено што ме разочара кај нив беше бројката што беа околку 600-700 луѓе. Иначе 4 земени знамиња од навивачите на фенер (за навивачкиот свет тоа е дури и многу). Да се надеваме дека управата на ФКВ ќе ни овозможи организирано гостување во Истанбул па да идеме макар и 50 души.

Неверувам сеа да се опијат после тоа шо ги снајде во Копенхаген.Иначе Велкоски ако е спремен нека игра нели бил талент нели Џеноа го барала ако е толку добар сега треба да го покаже.Најбитно во Турција да не не снајде истото како со Копенхаген 2ра минута 1-0.Иначе нема шо очекував пичкарска игра оно испадна дека со Шкендија не се ни замарале и се чувале за оваа утакмица,шо е за пофалба лигата е долга а овоа е златна шанса.Чедомир Јаневски каков тренер сеа има време да ги спрема за наредниот меч.Во Турција не чека пекол 47 илјади публика притисок ке имаме турците ке изгинат да не тепат треба само да и го бапнеме од контра и изби ја преку стадионо ако треба
Koi crni 47000,Kadikoy na Fener 2 godini ne videl tolkava publika osven na derbi duri ni togas,mn nezadovolstvo ima.Istotaka imase interesna slika deka posleden pat koga igrale UEFA(LS),reklamata bila za playstation 2 pa sega ti vidi :D.Ne ocekuvaj publika mnogu na Kadikoy samo toa ke go kazam,ako userat nasive stvarno se kurtoni :)

Има ли шанси да се придружат навивачи на Бешикташ или Галата да навиват за Вардар во Турција?

Има ли шанси да се придружат навивачи на Бешикташ или Галата да навиват за Вардар во Турција?
Ќе дојдат и Турците со Македонски корени, од Едрене.

Можеа да се земат еден куп реквизти и клупски знамиња од Фенер, ама никој не ги чепкаше, иако проаѓаа до наша трибина. Тоа беа фамилијарни луѓе од Македонија.
Така да 2 од тие 4 трофеи не се трофеи. Ама за двете знамиња на Косоварите, капа доле :D

Сто години гледам натпревари, никогаш не сум видел екипа да победи со 2-0, а да нема ни 3 успешно сврани додавања. Поради тоа што јаките клубови влегуваат некако ревијално во овие квалификации, имавме среќа да одиграат лабава одбрана по што им го натегнавме.
Резултатот не значи ништо, особено што Фенер покажаа дека можат да ја пробијат нашата одбрана кога сакаат. Со притисок од публика (колку и да ги има), ќе биде тешко нас.
Валбуена да скрши нога некако, се ќе биде полесно :)

Сеа прогуглав, Фенер, на домашен терен, од Нова година само 2 пати има остварено победа со која би ги носела натаму, 3-0 на два наврти и тоа два пати во купот.

ЧЕТКА споменик ќе ти напраиме само да влеземе во Лига Европа!

Не верувам дека можеме да ја повториме ова лоша игра, едно е да се браниш дисциплинирано, организирано у одбрана али сосема друго е да се губиш да не можеш да изнесеш топка, и кога имаш добра прилика да ја рогнеш у публика(како што направи Хамба кога беше сам на втора статива) плус Фелипе изигра криминално лошо, ноншалантно, лагано, многу изгубени топки.. верувам дека таму ќе играме по слободно, по организирано у напад, за ова останато време малку да ги консолидира Четка играчите, и да ги спреми за реваншот, кој ќе биде пеколно тежок, но секако можеме, никој искрено не очекуваше ни победа у Скопје али ете затоа го сакаме фудбалот, у која и слабите екипи со мала доза на среќа имаат шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom