Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
@Hm_Hm Не ме свати убаво, значи не ми беше збор Комити да добијат ороцент и глас во Вардар. Туку секој Вардарец ако има воља да може да си купи одреден број акции со што би се добил на право на глас на изборни собранија коа ќе има клубот и т.н и т.н. значи пак ќе може да има критична маса пошо секој ќе делува самостојно сеа не знам не сум запознаен до детаљ како е уредено тоа во Барса, меѓутоа некој што се поушатени и што се разбираат повеќе може да образложат и да изготват план ископиран од тој систем и да си тераме така. Рачунај тогаш ќе мора да се дава финасиски извештај ќе биде се јавно и многу други работи.
Друже ние до сега со еден газда, па не се знаеше кој пие кој плаќа па камо ли со таков принцип. Може тоа функционира во Барса ама во оваа вукојебина никад.

@Hm_Hm Не ме свати убаво, значи не ми беше збор Комити да добијат ороцент и глас во Вардар. Туку секој Вардарец ако има воља да може да си купи одреден број акции со што би се добил на право на глас на изборни собранија коа ќе има клубот и т.н и т.н. значи пак ќе може да има критична маса пошо секој ќе делува самостојно сеа не знам не сум запознаен до детаљ како е уредено тоа во Барса, меѓутоа некој што се поушатени и што се разбираат повеќе може да образложат и да изготват план ископиран од тој систем и да си тераме така. Рачунај тогаш ќе мора да се дава финасиски извештај ќе биде се јавно и многу други работи.

Те разбрав добро, но мислам дека повторно ќе дојде до групирање, а поради финансиите, ако не друго, повторно ќе се профилира една изразито моќна група, која ќе успева својата воља да ја наметне на другите. Нешто како нашиот парламентаризам, само дури и побрутално.

Е, сега, таа група може да биде и успешна... Иако и во овој случај клучни се финансиите. Избраното раководство мора да обезбеди капитал, а капиталот во Македонија е во најголем дел е зависен од разни структури. На тој начин ке се врши притисок, а и контрола.

Моделот е интересен, ако го применат јас би бил дел од него, но не верувам дека може да функционира кај нас.

Кога би можеле сите што имаат право на глас, а тоа право го добиваат со одреден финансиски надомест, а тој финансиски надомест да биде доволен за 51% од потребните средства за функционирање на клубот можеби и би успеал тој план до некаде.

Но во реалност ке добиеш од 3-5 илјади членови, па и 10 илјади нека се, а од нив во годишниот буџет не можат да влезат ни 100 илјади евра...

Јас не знам дали луѓево што пишуваат по ФБ дека Вардар после Самс ќе испаднел од лига, ќе го пунел кој стигне и др. разни небулози, се паднати од Марс или следат фудбал 2-3 години. Па пред Самсоненко Вардар беше седумкратен шампион во фудбал и осумкратен во ракомет. Дебилите мислат дека клубов не постоел, дека е некоја креација од нигде никаде ко Металург во ракометот или Шкендија, Ренова, Работнички во фудбалот. Вардар со Самс или без него пак ќе остане институција за сите маалски и селски клубови во државава.

Иначе, јужна е пуштена во продажба.. И сега, ќе се иде на утакмица или ?

https://www.youtube.com/watch?v=WhALFvI99Jw Сета оваа усрана ситуација, сета оваа проклетија, играње курташак со Вардар, со Скопје, продавање ЈУЖНА на странци, играње со името Вардар, плукање по Комити, назначување на пациенти за директори и управа на Вардар, и целокупното срање, ме потсети на песнава која е едно и единствено добро нешо на трупов Влатко Илиевски( до душа со Морал, али има јачина и многу реална, секако за оној кој сака реално да гледа на работите).

Јас не знам дали луѓево што пишуваат по ФБ дека Вардар после Самс ќе испаднел од лига, ќе го пунел кој стигне и др. разни небулози, се паднати од Марс или следат фудбал 2-3 години. Па пред Самсоненко Вардар беше седумкратен шампион во фудбал и осумкратен во ракомет. Дебилите мислат дека клубов не постоел, дека е некоја креација од нигде никаде ко Металург во ракометот или Шкендија, Ренова, Работнички во фудбалот. Вардар со Самс или без него пак ќе остане институција за сите маалски и селски клубови во државава.
Vardar bez Samsonenko, Shkendija so Destani ke ni zemi titula slobodno vo prvenstvo, FFM standard ke e nastranata na toj sho ima najvekje budzhet.. taka da vo dogovorov so Bugarija se nadevam deka imaat vmetnato i nekoj investitor za Vardar.:D

Последно уредено:
Vardar bez Samsonenko, Shkendija so Destani ke ni zemi titula slobodno vo prvenstvo, FFM standard ke e nastranata na toj sho ima najvekje budzhet.. taka da vo dogovorov so Bugarija se nadevam deka imaat vmetnato i nekoj investitor za Vardar.
Е добро де, не може Вардар вечно да е шампион ама далеку од тоа дека станал клуб со доаѓањето на Самс како што е претставено по ФБ. Демек до вчера играл во скопски регион па сега со заминувањето на русот ќе се врати таму.

Е добро де, не може Вардар вечно да е шампион ама далеку од тоа дека станал клуб со доаѓањето на Самс како што е претставено по ФБ. Демек до вчера играл во скопски регион па сега со заминувањето на русот ќе се врати таму.

Луѓето се склони да одат во крајности, затоа такви коментари за иднината на Вардар. Исто и доминираат тие со крајно фалење и лигавење или со крајно плукање по Самосенко.

Сеа наредни години кога Шкендија ќе биде шампион и ќе го наполни градски со 30 000 во еврокуповите со вадење на големи албании и слично,членовите како Зарнивуп и Алмеида ќе го дрват курот како тоа се случувало и во време на вмро во 2011год.После тога кога ова ќе стане пракса и 3-4 години со ред ќе се случува, изговорот од истите ќе биде дека во времето на Вмро во вардар се работело многу криминално и затоа неможе нанозе уште да застане клубот.
Ептен јака правна држава станавме, се познава стегнато каде е и каде нема криминал.Сеа кога ќе дојде нов спонзор мед и млеко ќе тече.
Абе секој обичен македонец прави криминал, секое ебано дуќанче фискални непушта данок крија овие ми се ситат оти некој што перел пари морало да замине.

Факт е дека станавте партиски клуб од моментот со фузијата па се повеќе со тек на време. Незнам дали имал некој нормален што верувал дека со промена на власта Самс ќе продолжи да седи.
Вас ве финансираше партијата преку дотичниот, едноставно сами си дозволивте да се политизирате до гуша

Сеа наредни години кога Шкендија ќе биде шампион и ќе го наполни градски со 30 000 во еврокуповите со вадење на големи албании и слично,членовите како Зарнивуп и Алмеида ќе го дрват курот како тоа се случувало и во време на вмро во 2011год.После тога кога ова ќе стане пракса и 3-4 години со ред ќе се случува, изговорот од истите ќе биде дека во времето на Вмро во вардар се работело многу криминално и затоа неможе нанозе уште да застане клубот.
Ептен јака правна држава станавме, се познава стегнато каде е и каде нема криминал.Сеа кога ќе дојде нов спонзор мед и млеко ќе тече.
Абе секој обичен македонец прави криминал, секое ебано дуќанче фискални непушта данок крија овие ми се ситат оти некој што перел пари морало да замине.
Ова е најлошо размислување. Самсоненко не го брка никој, си оди сам затоа што државата е амерички проориентирана во моментов. Не е будала да вложува во таква држава.
Никој не е крив што Шкендија има најдобри услови после Вардар. Шкендија беше шампион и во време на вмро.

Штета што ова ќе го искористат шљајмовите за билдање политички поени, веќе гледам како се активираа штабските пиуни (и во темава) да шират пропаганда.
Да му знаеч Вардар на Самсоненко ќе останел по секоја цена. Демек не можел да направи дил со новата власт? Па кој не сака да си има таков човек што ќе фрла пари во бунар (читај во мак спортот), за после да се кити со неговите успеси?
Успесите на Вардар ни најмалку не се успеси на вмро, слободно нека си го препишат распадот на цела тифо сцена на свое конто.

Самс инвестираше брдо пари во колективите на Вардар, се исповработија еден куп битни фаци од партијата, за возврат си добиваше бизниси во државава. Да се паметни од новата власт, треба да изиграат исто со некој нов човек, ама да не бидат толку глупи да му се мешаат на инвеститорот во водењето на клубот и истиот да нема врска што му се случува во истиот. А, особено да не бидат глупави да се обидуваат да ги контролираат навивачките групи со сила. Ако клубот има успех и пред се ако се работи поштено, публиката вечно ќе го обожава оној кој вложува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom