- Член од
- 14 мај 2013
- Мислења
- 1.240
- Поени од реакции
- 507
Östersunds FK,е екипа од Шведска кој лани завршиле на 8мата позиција во првенството,а оваа година се 5ти по 17 кола.Се пласираа во квалификации од лига европа поради тоа што го освоија купот во Шведска.Во 2коло од лига европа го елиминираа Галатасареј кој лани заврши 4ти со исто бодови како фенер но фенер беше пред нив поради подобар меѓусебен дуел.Друго шо сакам да потенцирам.Екипата на Штурм во 2рото коло од лига европа ја поминаа Младост од Подгорица и тоа во црна гора изгубија 1-0 а во Австрија ги добија со 3-0 и стасаа до 3то коло и дуел со Фенербахче.Кога сме кај дуелот Штурм-Фенербахче,поседот на топката во првиот натпревар беше 53/47 за фенер и во вториот малку повеке 59/41 мислам.Шо ми падна најинтересно ударите кон голот! Штурм во првиот дуел имал 18 со 8 во голот а во вториот натпревар 14 со 5 у оквирот
Фенер во првиот имал 8 со 2 во оквир а во вториот 8 со 1 у оквир.Така да во двете утакмици 2 пати го погодиле голот 2 гола имат дадено бидејки одлучувачкиот гол Штурм сами си го дадоа.И двата гола и во Австрија и во Турција ги дадоа по нафрлена топка шо е наша најслаба карика.Од лани и фалат Кјаер и Ленс.Ван Перси се враќа од повреда на колена а Фернандао е сеуште повреден.Тоа е се од мене ја ипак мислам дека со добра подготовка добра тактика и добра анализа може да се мине Фенер.
Фенер во првиот имал 8 со 2 во оквир а во вториот 8 со 1 у оквир.Така да во двете утакмици 2 пати го погодиле голот 2 гола имат дадено бидејки одлучувачкиот гол Штурм сами си го дадоа.И двата гола и во Австрија и во Турција ги дадоа по нафрлена топка шо е наша најслаба карика.Од лани и фалат Кјаер и Ленс.Ван Перси се враќа од повреда на колена а Фернандао е сеуште повреден.Тоа е се од мене ја ипак мислам дека со добра подготовка добра тактика и добра анализа може да се мине Фенер.