Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали некој од повредените кај данците ќе се опораи до среда и дали им се првотимци... ако знае некој нека каже.

Момци зашто за следно коло доколку Вардар помине не важи правилото со земање коефициент на појакиот противник?
За второво коло знам дека го добивме коефициентот на Малме.

Момци зашто за следно коло доколку Вардар помине не важи правилото со земање коефициент на појакиот противник?
Pa mislam deka se igra sampion so sampion vo svoite prvenstva i tie sto ne se sampioni takov e sistemot. Poise ni odgovara taka nas

Денес најдобар Балотели, не ради голот туку за безброј дуели, трчање напред-назад, бркање у нивна половина, 2 супер шанси за гол, продорот по кој Дамир не зголеми на 2-0 итн... Дечкото дефинитивно треба да игра крилен напаѓач, така е најубиствен.[DOUBLEPOST=1501020213][/DOUBLEPOST]

Нека ни го дадат Розенборг, со скандинавци да финишираме и онака ни тргна.
Тешко Розенборг да ги мине Селтик,слаби се.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Мене ме чуди што луѓе кои знам дека цел живот пратат фудбал, не знаат дека Вардар во последното квалификациско коло не може да се падне со екипа од најсилните првенства, односно немаа поим дека екипите кои не се шампиони на своите држави, но поради високите коефициенти на нивните лиги играат во квалификациите, си играат во посебен дел и не може да се сретнат со екипите кои биле шампиони. Останале заглавени на стариот квалификациски систем :D

Иначе, нема превземање коефициенти за последната рунда.
Ако го поминеме Копенхаген секако ќе бидеме во групата на неносители.

Според коефициентите на екипите од третата рунда, носителите во последната рунда ќе ги бараме во пет од следниве екипи: Олимпијакос, Селтик, Салцбург, Лудогорец, БАТЕ, Легија, АПОЕЛ, Марибор и Карабах (под претоставка дека барем пет од овие екипи ќе ја минат третата рунда).
Ако поминат првиве пет екипи, тешко дека би се надигрувале со нив, веројатно БАТЕ би ни бил најповолен противник.
Бате Борисов вчера загуби со 1-0 од Славија Прага, така да можно е да си спакува куфери. Ни треба да отпаднат барем 3 од првиве пет екипи, за да имаме шанса да добиеме некој поповолен противник како АПОЕЛ или Марибор.

Последно уредено:
Мене ме чуди што луѓе кои знам дека цел живот пратат фудбал, не знаат дека Вардар во последното квалификациско коло не може да се падне со екипа од најсилните првенства, односно немаа поим дека екипите кои не се шампиони на своите држави, но поради високите коефициенти на нивните лиги играат во квалификациите, си играат во посебен дел и не може да се сретнат со екипите кои биле шампиони. Останале заглавени на стариот квалификациски систем :D

Сигурен си дека има 'неносители', зашто хипотетички ако поминат сите неносители ќе немаат со кој да играат :) Пошто во 4 круг нема нови екипи, да не е проста ждрепка?

Сигурен си дека има 'неносители', зашто хипотетички ако поминат сите неносители ќе немаат со кој да играат :) Пошто во 4 круг нема нови екипи, да не е проста ждрепка?
Не е проста ждребка, десетте екипи што ќе поминат се делат на носители и неносители според коефициентите. Првите пет се носители, другите неносители. И сите неносители од третиот круг да поминат понатаму, пак ќе бидат поделени според коеифициентите. А, ние сме екипата со најмал коефициент меѓу сите, така да секако сме во неносителите.
Сум го заборавил Олимпијакос во претходниот пост, ми треба мал едит :D

Не е проста ждребка, десетте екипи што ќе поминат се делат на носители и неносители според коефициентите. Првите пет се носители, другите неносители. И сите неносители од третиот круг да поминат понатаму, пак ќе бидат поделени според коеифициентите. А, ние сме екипата со најмал коефициент меѓу сите, така да секако сме во неносителите.
Сум го заборавил Олимпијакос во претходниот пост, ми треба мал едит :D
Да, касно ми текна на коефициентите.

Според коефициентите на екипите од третата рунда, носителите во последната рунда ќе ги бараме во пет од следниве екипи: Олимпијакос, Селтик, Салцбург, Лудогорец, БАТЕ, Легија, АПОЕЛ, Марибор и Карабах (под претоставка дека барем пет од овие екипи ќе ја минат третата рунда).
Ако поминат првиве пет екипи, тешко дека би се надигрувале со нив, веројатно БАТЕ би ни бил најповолен противник.
Бате Борисов вчера загуби со 1-0 од Славија Прага, така да можно е да си спакува куфери. Ни треба да отпаднат барем 3 од првиве пет екипи, за да имаме шанса да добиеме некој поповолен противник како АПОЕЛ или Марибор.

Какво БАТЕ бе, најмалку му одговара на Вардар источно-европски тим. Не ги отпишувај Розенберг и Хјавфлајфаиофакур, Марибор не е сјаен, Селтик па ич. Една од тие две екипи би била полн погодок за плејоф, road to групна фаза via Сканинавија. :D

bidejki za play off ima tek zdrepka od koga ke se zavrsat duelite, dodeka za drugite kola imase zdrepka dodeka se uste bea vo tek duelite.

odlicen bese vcera vardar, isto kako i sto bese posebno vo vtoroto poluvreme protiv malmö. samo se nadevam sedlo konecno razbra deka protiv ovie protivnici podobro e da igras ofanzivno, da ne se glupira na revansot i da go stavi gligorov kako starter, ocigledno e deka taka sme poslabi.

inaku ne mi se svigase sto vcera imase svirezi od del od publikata, demek igra barca protiv videoton pa aj napagaj vo sekoj moment so cel tim. mnogu jasno bese deka igracite imaa naredba da ne rizikuvaat previse, mislam deka toa bese i pricinata sto spirovski nekolku pati ja rogna topkata, ne smeese vo tie situacii da bide presecena topkata, pa koga nemase sigurna opcija za napred (ili ne ja primeti) ili ja rogase ili ja vrakase nazad. btw ne go pravese toa samo spirovski. toa i bese pametno bidejki da primevme eden gol mnogu porazlicna ke bese situacijata, a i so 0:0 nema da bea losi sansite pred revansot, taka sto logicno bese da se igra so "kontrolirana" ofanziva.

Севиља, Наполи, Хофенхајм, Ливерпул и Спортинг директно одат во Плеј Оф.
Тие може да ни се паднат?

Ги читам данциве по социјалниве мрежи, зборат нешто као "ќе дојдете вие кај нас на 23 степени, ќе видете убаво" :LOL: Луѓето појма немаат дека во земјава климата е таква такашто една ден е 40 степени, другата ден е 25... Па не живееме во Африка да ги ебам :pos:

Препотентни богати скандинавски створења
:kuracc:
Дефинитивно нас не ни влијае температурата, сабајле 25 степени, истиот ден во 14:00, 41 степен. Не ни може ништо времето, и на Сибир да се игра џабе им е.
Севиља, Наполи, Хофенхајм, Ливерпул и Спортинг директно одат во Плеј Оф.
Тие може да ни се паднат?
Не можат.

не, неможе да ни се падне тим што не бил шампион.

Ама мене ме интересира зашто не се прати истото правило и за последното плеј/оф коло,ич ми нема логика во првите две кола да преземаме коефициент ако го победиме фаворитот а во последното коло не :/

Вака како што стојат работите доколку го поминеме Копенхаген секако налетуваме на доста јак противник под услов да поминат Олимпијакос, Селтик, Лудогорец, Салзбург...[DOUBLEPOST=1501063155][/DOUBLEPOST]
Какво БАТЕ бе, најмалку му одговара на Вардар источно-европски тим. Не ги отпишувај Розенберг и Хјавфлајфаиофакур, Марибор не е сјаен, Селтик па ич. Една од тие две екипи би била полн погодок за плејоф, road to групна фаза via Сканинавија. :D

неможе овие да се паднат, ќе бидат неносители и да поминат.

А во ЛЕ кој би ни биле можни противници доколку не поминеме со Копенхаген? Се знае нешто одприлика, или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom