Посебната тактика е да го извадат голот?
За ,,модерниот стадион во англиски стил" мене најмногу ме иритира, а на никој очигледно не му смета што никој не ги прашува фановите на Вардар дали се сложуваат со идејата. Комити никој не ги прашува дали им пречи што ќе треба да навиваат најверојанто на север/југ. Партијата си го гради и пак со МВР и ФФМ што ќе си решат тоа ќе си прават, ако сакаат и ќе не преселат на Градски за една утакмица, ако ВМРО си закаже митинг, ама ние сме во тежок филм дека некој бизнисмен од Русија со спортски дух решил Вардар да го прави европски...

Ако се работеше за некој што стварно не знае што да им прави на парите и стварно сака да вложи во Вардар ок, ама на човек што е вплеткан со партија, што сакаше ЖРК Вардар да се преименува во РК Аеродром / РК Македонија и што сакаше боите на клубот да ги смени, мене ми е крајно сомнително...Лесно заборавивте, зошто во РК донесе играчишта ли?

Кој ни гарантира дека стадионот навистина ќе биде на Вардар?

Исто како што за 10, 20 години може да се вратиме со РК на Кале, ни салата во Аеродорм не е на Вардар...

Градски е најголем клуб и треба на најголемиот стадион да игра, а не на стадион со капацитет од просечна сала. Градски не бил тоа што бил, па не е затоа што и Вардар не е тоа што бил, не е Градски како на времето кога се полнел и крцал, ама и Вардар не е како на времето, сега не игра со големата четворка од Југославија и другите интересни клубови, дури не игра ни со македонските клубови кои се симбол на мак фудбалот, Победа, Беласица, одамна не се во првата лига, минатата сезона испаднаа Пелистер и Тетекс, Струмица, Прилеп, Битола, Велес, Куманово, Охрид, немаат клубови во првата лига, Шкендија игра од Тетово, Зајас ќе го смени Напредок, ете и Кичево остана и ќе остане без прволигаш...Селски екипи влегоа во прва лига, а следната сезона уште едно село веројатно ќе игра во прва лига, селата немаат стадиони, овие и што имаат немаат услови да играат на нив, па оваа сезона пола екипи не играат на матичните стадиони, кој сакаш да ти дојде на Вардар - Царев Двор во Ѓорче човече? Камп Ноу нека му изградат на Вардар нема никој да ти дојде селски фудбал да ти гледа. Нека ви послужи за пример измамата што им ја направија на Аеродормците за салата на МЗТ, од нова модерна сала каде што ќе им игра клубот, со сиви столчиња, добија 100% сала за Вардар, цела црвено - црна, а од МЗТ добија само едно мало амблемче поставено на столб во дупка 10 метри под салата. Па вие уште верувајте на човек кој е најблизок со власта = ФФМ и МВР. Многу лесно заборавате дека истите луѓе плукаат по нас, дека ние сме штета на клубот, еднаш не излегоа со соопштение каде што клубот ќе застанеше позади своите навивачи. Од европски Вардар, можеме само европски навивачи да видиме и наместо англиски и модерен стадион, модерно навивање...

Јас на Градски израснав и целиот дел покрај стадионот, паркот, езерцето, кафаните, луѓето кои одат накај стадион во недела се симбол дека Вардар игра на Градски. Градски му припаѓа на Вардар, а тие што не гледаат како Вардар да привлече повеќе публика, и сакаат мало стадионче во некоја скопска населба која ќе им го изгради ВМРО слободно живејте во филмот ,,Мајка Русија, за скопски Вардар"