Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
11885671_1483326328649927_717901156880529438_o.jpg

11952784_1483327778649782_8896038583830959597_o.jpg

11895141_1483327865316440_9143574469472415488_o.jpg

:kezec::kezec::kezec:

Повеќе е од 7000 и изгледа топ, само зошто позади еден гол нема трибина или ...
Kamo i vakov da go naprat, ama ovaj tesko deka ke se upgradira vo idnina..

Се испод 15000 е спопикување во газ. Градски стварно значи многу за Вардар, но од финансиски аспект нов стадион е неопходен. Преку кур веќе од заебанции од стил ќе играте во Ѓорче, само северна е отворена, во 1 ќе играме зошто поефтин е терминот без рефлектори...

Градски веќе не е градски од кога ги доградија новите трибини. Градски не е градски од кога Јужна е празна. Градски не е градски, затоа што долг период зјае празен. Преку кур од изговори дека на Вардар местото му било у парк, а не во Аеродром. Кај сака нека игра Вардар, ако го сакам клубот ќе го гледам макар играл и во Драчево. Сите сакаме Европски Вардар, а сите Европски клубови стадионите ги градат скоро на излез или пак надвор од градот, а нас ни смета стадион оддалечен + 3км од парк.

Предност е новиот стадион затоа што нема ФФМ или МВР да си игра курташак со нас. Наш стадион, наши правила. Тревата нема да има потреба да ја чуваме за репрезентација, ниту пак да има на секој 2 месеци обнова на теренот. Огромен плус е што ние ќе си ги диктираме термините на одигрување. Единствен проблем гледам само во поставување на трибините. Скоро сите стадиони Север и Југ се поставени зад гол, исклучок е градски каде што зад гол се Исток и Запад. Се надевам управата знае што прави. Стадион од 10/15.000 е сосема доволен за Вардар. Со правилна работа на управата со тек на време може да го наполни стадионот, а ако продолжи вака како до сега џабе е и гратис карти.[DOUBLEPOST=1440244087][/DOUBLEPOST]Според инфото што куржи на фб не знам колку е веродостојно капацитетот ќе биде со 12.500. А, според Спортмедиа:
На новиот стадион Вардар ќе може да ги игра и натпреварите од Европа, затоа што тој ќе биде граден по сите стандарди на УЕФА.

Штета,голема штета.Стадионов изгледа топ,капацитетот скромен.Само незнам што толку многу ќе ги кошташе да ги продужеа трибините уште 3-4 реда и уште една трибина...???А приказните за надоградување ко што гледате од рендерите,не држат вода.Пак ќе кажам штета,толку блиску бевме да добиеме сопствен дом,а добиваме гарсоњера...

12.000 e оптимална бројка за домашно првенство. 7.000 е многу малку иако во моментов и стадион со 3.000 капацитет врши работа за домашно првенство:-)

Незнам оти не го прават барем 17-8000 гледачи да собира.Вака нема убаво да изгледа 10 000 столчина на стадион ќе биде смешно.Борис трајковски собира 7-8000 а замислете си стадион каде што трибината ќе биде долга 100+метри ќе треба да има само по 15 реда столици.А и ако нема трибина од едната страна на ништо нема да личи стадионот.Ко селско стадионче ќе личи.

овој е на Dundee FC и има капацитет од 14.000 не ми е смешен.
Tannadice-Park.jpg

P.S. сега проверив, просек на посета на утакмици на црвена звезда лани 14.000 гледачи.

овој е на Dundee FC и има капацитет од 14.000 не ми е смешен.

мене ми е.Гледај лево трибинчево 10 реда има, плус нема шанси вашиот да биде толку модерен направен.Трибинчено зад гол колку полски нужник е големо.
епа сеа овај од 14000 е за 25% поголем од тој вие што ќе го градите,па удри математика

Bashka i terenov vnatre nekako mi se gleda pomal od na gradski, od aut linija do shesnaesetnik ima odvaj 3 cekori.

Предност е новиот стадион затоа што нема ФФМ или МВР да си игра курташак со нас. Наш стадион, наши правила.
Ова кога би имале некоја управа која не е составена од партиски амеби. Да не се залажуваме, врту сучи пак стадионот ќе е на Вмро.
Bashka i terenov vnatre nekako mi se gleda pomal od na gradski, od aut linija do shesnaesetnik ima odvaj 3 cekori.
Градски ти изгледа поголем поради атлетската патека.

Ова кога би имале некоја управа која не е составена од партиски амеби. Да не се залажуваме, врту сучи пак стадионот ќе е на Вмро.
Па секако нема да можат да не префрлаат на други терени, термините ние ќе ги одредуваме. Единствено што кочи е тоа што нели сме ВеМеРО и ќе лупаат пак забрани, згора на се и 3 трибини.

Градски ти изгледа поголем поради атлетската патека.
Kamo da e taka, ama pak sumlivo mi e mene eve napraj sporedba so na Dunde stadionot i nashiov sega sho se gradi, mn malce prostor ima od aut linijata do sesnaesetnik. Maybe slikite se takvi..

Kamo da e taka, ama pak sumlivo mi e mene eve napraj sporedba so na Dunde stadionot i nashiov sega sho se gradi, mn malce prostor ima od aut linijata do sesnaesetnik. Maybe slikite se takvi..
Сликите што ги гледаш се само 3д верзија како ќе изгледа стадионот. И од центар до шеснаесетник има 5 чекори, ама тоа не значи дека така и ќе биде.

пс. И салата у 3д верзија искочи една верзија, кога ја направија сосема друга.

Па секако нема да можат да не префрлаат на други терени, термините ние ќе ги одредуваме. Единствено што кочи е тоа што нели сме ВеМеРО и ќе лупаат пак забрани, згора на се и 3 трибини.
Термините си ги договараат ФФМ, МВР и управата. И најмалку се прашува управата за термин кога е во прашање утакмица од висок ризик.Исти кур. Мене не ми праи кејф стадионов, Градски си го сакам.[DOUBLEPOST=1440248177][/DOUBLEPOST]
Претпоставувам не си бил на ФФМ комплексот што е, теренот е исти димензии со Градски а изгледа ко да е само една половина од Градски :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom