Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе, ваљда не сме до толку очајни у пм. А би било убаво до пред тоа да се среди се, и да отидеме на едно гостување во Ниш :)
ОФК убаво не почасти на Градски, а во состав ги имавме Остоја, Пеџа, Јове, Мичка...
Сеа ги имамее Темелков и компанија :D А ко што ги гледам Раднички сеа за сега им дише у врат на београѓани, трети се :)
Кога ќе ми текне дека сакавме да и се спротиставиме на Стeауа со Темелков и Петровиќ :pos:

Не верувам дека работите би се средиле до тогаш, ако се иде за Ниш, би се идело за 8-10 дена, нема време :)

ОФК убаво не почасти на Градски, а во состав ги имавме Остоја, Пеџа, Јове, Мичка...
Сеа ги имамее Темелков и компанија :D А ко што ги гледам Раднички сеа за сега им дише у врат на београѓани, трети се :)
Кога ќе ми текне дека сакавме да и се спротиставиме на Стeауа со Темелков и Петровиќ :pos:

Не верувам дека работите би се средиле до тогаш, ако се иде за Ниш, би се идело за 8-10 дена, нема време :)

Не знам, ќе видиме ако и воопшто се одигра утакмицава, да не исапдне како со Нови пазар да ја откажат.
А чим е брзо може приватно да се отиде да се изгледа фудбал, карта ефтина е за до Ниш авотбуска, дури и со коли би можело да се отиде.

После Чеченија најверојатно ќе се гостува во Ниш, пријателска со Раднички, ќе не здробат :pos:

Абе од кај излегоа они трети у Србија? :D Ја па се си мислев дека се борат за опстанок :eek:
Него ај на здравје прво место, па сеа редно е и да презимиме сами на врвот и од пролет со руски рубљи до Лига Шампиони:P

Абе од кај излегоа они трети у Србија? :D Ја па се си мислев дека се борат за опстанок :eek:
Него ај на здравје прво место, па сеа редно е и да презимиме сами на врвот и од пролет со руски рубљи до Лига Шампиони:P
Самото име Раднички Ниш те тера да мислиш дека се борат за опстанок, ама еве ги се држат :D
Кој ги знае од кај излегоа, ОФК кога не тепаше они беа трети, сеа они доле водат борба за опстанок, а Раднички се трети, хммм :D

За ЛШ шо знам, ја викам боље е да се насочиме на Лига Европа, стигаме до четврто коло ЛШ( ако испаднеш од тоа коло дирелтно си по групи ЛЕ? Ќе рачунам дека е така ) испаѓаме, и си влагаме по групи ЛЕ :cool:
Едноставно на екипите што играат во ЛЕ самите навивачки групи се некако поголеми фанатаици, тоа од ЛШ све е пее дее раа нааа...
Затоа преферирам ЛЕ :P

За тебе Вардаре е цела Македонија а не Скопје, не може да се уништи нешто кој живее во нашите срца македонски а тоа е ФК Вардар, синоним за сила,моќ во поранешна Југославија, имаше огромна посетеност, имаше верни навивачи, со еден збор ги обединуваше сите Македонците, со формирање на Македонската држава, прв за уништување беше Вардар, клуб кој ја обединуваше Македонија, но како што кажав погоре Вардар не може да се уништи, дедо ми и татко ми навивале за ФК Вардар така и јас продолжувам, а ќе продолжи и мојот син/ќерка итн.. Не е до неквалитетниот фудбал, до нас е до нашата култура порано со нетрпение се чекаше викенд главна тема беше Вардар, децата беа заедно на улица а не пред компјутери, технологијата колку добро ни даде, исто така и ни зема.. Но не треба тоа да не исплаши, туку да ни даде мотив да имаме нешто свето, да имаме нешто за што ќе се бориме а и радуваме. Затоа учете ги вашите деца на вистинското нешто поведете ги на вистинскиот пат, да знат да ценат клуб, држава, нација.. Да јас сум Македонец и ќе навивам за Вардар, патриот сум, ќе идам со мојата фамилија Комити. Поздрав до сите и имајте на ум доаѓаат добри времиња!

Вардар во среда, се надеваме како есенски шампион, ќе одигра натпревар против Раднички во Ниш, по повод 90 годишниот јубилеј на нишлиите.

Алармираме дека завршуваат договорите на Стојков и Хименез...

Комшиките, допингувани со ши**арски капитал, веќе испраќаат солени финансиски понуди кон дел од нашите играчи.

Толку засега, се гледаме во недела, во 17 часот на стадион, да видиме како нашите момци ја газат Шкендија и ја слават есенската титула...
:нинџ:

Не ме заебавај :pos:
Без Стојков и Хорхе? :eek:
Кој ќе не спасува? Темелков во нападот? Захов во нападот? :eek:

Ајдее, и од што се повредија па сега овие у пм??? :facepalm:
ЌЕ играме со лажна 9-ка пак излеа :pos::tapp:

Ајдее, и од што се повредија па сега овие у пм??? :facepalm:
ЌЕ играме со лажна 9-ка пак излеа :pos::tapp:

Како нема да се повредат, види на какви ниви играат :)
Стојков истегнат мускул, Хорхе, ни он не знае што му е, тој некако може и ќе стегне заби. А и Релиќ е неизвесен, добро е што е ова последно коло од оваа полусезона, да имаше уште 3-4 кола, ќе останевме со 5-6 играчи.

Чудни ми се повредиве на Стојков и Хорхе. Им завршува договор добиваат понуди ништо чудно лажирање повреда да биде дел од некој договор...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom