- Член од
- 29 јули 2005
- Мислења
- 2.973
- Поени од реакции
- 178
- Локација
- Riga
- Веб-сајт
- kajgana.com
Од каде може да се купи карта?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Салите крцаат до последно место а ?
Плоштад, билетара и Tobaco together. Ако идеш со нас на сама врата или на фонтанаОд каде може да се купи карта?
Според тебе која е дефиницијата за бренд, SBEP_CPB?![]()
Можам да кажам, ама МЗТ далеку е од обичен клуб исто како да споредуваш брендови како Реал со 9 титули во ЛШ и Барселона со 3... Ама сега не е темава за кој колкав бренд е.Ratiofarm Ulm, Porto, Benfica, Real Madrid ваљда нешто значат, 4 пати куп победник на Македонија ваљда нешто значи. Зборот ми беше, ако титулите во домашното првенство се мерило за „бренд“ тогаш Фени, Струмица, Николферт се поголеми брендови од МЗТ. Тоа што се Вардар, Пелистер, Слога па до некаде и Работнички во фудбал, тоа се и Работнички и МЗТ во кошарка. Неможе да ми кажеш дека Вардар е бренд и нешто значи, а МЗТ е обичен клуб.
Ама Филип 2 собира толку, а еве коа ќе играме на други стадиони со капацитет од 2000 ? и Борис собира 9000, а Јане околу 2000 па што е тоа битно, ај ако не да го намалиме капацитетот на градски ?Ама пример ако салите собираат по 1500-2000 души .. минимум на натпреварите по просек сегде низ Македонија има по 500 души тоа е 1/3 од салата... а Филип II Собира сега по ново 30 000 а на стадионов на дерби натпревар нема да има повеќе од 6000 до 7000 луѓе..... 1/5
Најди ја разликата.....![]()
Ама пример ако салите собираат по 1500-2000 души .. минимум на натпреварите по просек сегде низ Македонија има по 500 души тоа е 1/3 од салата... а Филип II Собира сега по ново 30 000 а на стадионов на дерби натпревар нема да има повеќе од 6000 до 7000 луѓе..... 1/5
Најди ја разликата.....![]()
Ама Филип 2 собира толку, а еве коа ќе играме на други стадиони со капацитет од 2000 ? и Борис собира 9000, а Јане околу 2000 па што е тоа битно, ај ако не да го намалиме капацитетот на градски ?
Секаде во светот се знае како идат работите...... Стадионите нормално треба да бидат мн поголеми од салите... и повеќе да собираат..... затоа и треба да има многу повеќе луѓе на Филип II него во Борис.....
Што до сега не е баш практично
--- надополнето: Aug 9, 2011 12:38 PM ---
Не стадионот.. Треба картата да се намали и да се напуни стадионот ... Поздрав![]()
А да беше стадионот на Вардар со капацитет од 1500 гледачи, што ќе правевме тогаш? Или пак ако МЗТ имаше сала од 15 000 гледачи, а не оваа штала од 500 + пластика за стоење? Другар, логикава во најмала рака ти е ГЛУПАВА!
А ова го заклучи од?
Штала која собира 2000 души и е мегу првите 3 во Македонија........ Барем е наша... Кази ми што имате вие ??? Филип II кој е на сите нас... Градот,Државата.....Немате ни сопствени простории.... Да не навлегуваме понатака...... Крај на муабетот мн избегавме од темата.....
Штала која собира 2000 души и е мегу првите 3 во Македонија........ Барем е наша... Кази ми што имате вие ??? Филип II кој е на сите нас... Градот,Државата.....Немате ни сопствени простории.... Да не навлегуваме понатака...... Крај на муабетот мн избегавме од темата.....
--- надополнето: Aug 9, 2011 12:44 PM ---
Ти не приметуваш разлика од стадион до сала ????
Заклучив од 6000-7000 луѓе во Борис.. По 2000 навивачи од 2 те страни.. ете од каде ....![]()
Па ќе избегаме од темата кога правиш глупи и мутави споредби... И за ова со стадионот имам одговор, ама тешко дека ќе го разбереш, а и не е тоа муабетот сега.
--- надополнето: Aug 9, 2011 12:46 PM ---
Добро со сила се правиш глуп или што е работава? Тоа се случило еднаш или два пати во последниве 20 години... Исто како сега јас да ти кажам имаше 22 000 народ на Вардар - Спарта Прага, ете колку ти е глупо мислењето...
Сега ке ти кажам колку е глупаво твоето....... Јас не зборам МЗТ-Реал... зборам за домашно првенство.... и тоа се случило сега оваа година а не пред 20 како во твојот случај...
Послем МЗТ игра во сала а не на Стадион и нормално неможеш да правиш споредба.....
Неможеш да споредуваш рагби со куглање а ниту пак фудбал со кошарка .. секој спорт си има свој терен кај што би се одржувал..... Во кошарката до максимум се користи просторот кој сто е понуден...... но тоа не е и во фудбалот..... Ако ние сме ја исполниле салата... Треба и вие стадионот...... Тоа е тоа ..... пак ке забегаме со муабетов.....