Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Другар, прво јас не сум од Чаир.
Второ не сум Албанец.
Трето живем во Центар.

Така да , не знам што си замисљаш, ама по постовиве, со ова ниво на интелегенција како твоево ако е целата група, тогаш не ме чудат сите инциденти што ги правите.

Другар, прво јас не сум од Чаир.
Второ не сум Албанец.
Трето живем во Центар.

Така да , не знам што си замисљаш, ама по постовиве, со ова ниво на интелегенција како твоево ако е целата група, тогаш не ме чудат сите инциденти што ги правите.
Па види сега, студирам факс кој ти можеш да сонуваш дека ќе го завршиш. Завршив во најтешкото средно училиште, земам стипендија со просел над 8, и пак наоѓам време за се.
Доаѓаш тука и ми талабасаш јајца. Зошто сме пееле против Албанците на мечеви на македонија и против македонски екипи?
Ти кажав дека 3 години не навиваме на репрезентација и дека не сме ние тие кои пееме песни за Албанците на мечевите на македонија. На мечеви со македонски екипи не пееме за шпоните, туку само во мечевите со нивните екипи. Истото го прават и сите други македонски навивачки групи.
Си ги пишал нашите инциденти, но дали си ги пишал и нивниоте??? Меѓуетничка нетпреливост е тоа. Они почнаа со каменување на автобуси, па тоа се претопи во тепање на недолжен студент, и од тогаш по улиците на Скопје е така. Ете ќе ти кажам завќчера, седум члена на Шверцери малтретирала цел автобус од Бутел до рекорд. Му се заканувале на шоферот, ги гаѓале луѓето со семки и слично, па една жена од трауми се тресела цела вечер. Со нив ли да постапувам со убаво???
Е нема. Мило ми е што до сега имаме претепано милион шпони и сеуште ќе ги тепаме, додека полицијата ќути како пичкартска организација и неможе да спроведе ред во сопствена држава.
Играчите се напаѓани и во мнопгу поголеми тимови, а весниците преувеличуваат. Им беа само делени лекции, пошто играа срамно во нашиот дрес. Не е нивни клубот, неможе како сакаат да си играат. Ако другите клубови немаат навивачи кои се заинтересирани за тоа, ние живееме за Вардар. неможе некој педер да ми се занесува, ништо да не игра 100 утакмици а јас живци да кинам тука. Така ли е???
Инцидентот во Нерези е тотална новинарска утка. немам веќе сили да им објаснувам што се случуваше таму. Македонскиот навивач може да свати, некој штѕо по цел ден е затворен дома, не излегол надвор и го гледа светот со розеви наочари - малку потешко.
И доста ни ја полниш темата со небитни разговори.

Постот се сам си кажа.
За интелектуалните способности пак стојам на своето.
Воопшто не е тука место да збориме кој каде студирал и со кој просек завршил, ама ако толку те интересира
јас завршив на ЕТФ, таму и магистрирав, во меѓувреме при крај сум со уште една магистерска, просек на 9 имам.... ама ајде не е тука место кој колку тежи со образование.

Јас во ниту еден дел не ги бранев ниту балистите ниту пверцерите. Ми се гади од нив.
Ќе го менуваат именот на Слого Југомагнато во ФК Шкупи, кои дебили. За балистите ич да не зборам, на мечот со напредок го симнаа знамето... ја исвиркуваат химанта.
Сакам само да кажам дека Комити не се во ништо подобри.

Постот се сам си кажа.
Воопшто не е тука место да збориме кој каде студирал и со кој просек завршил, ама ако толку те интересира
јас завршив на ЕТФ, таму и магистрирав, во меѓувреме при крај сум со уште една магистерска, просек на 9 имам.... ама ајде не е тука место кој колку тежи со образование.

Јас во ниту еден дел не ги бранев ниту балистите ниту пверцерите. Ми се гади од нив.
Ќе го менуваат именот на Слого Југомагнато во ФК Шкупи, кои дебили. За балистите ич да не зборам, на мечот со напредок го симнаа знамето... ја исвиркуваат химанта.
Тоа се навивачки војни, ги има секаде во светот. Плус ова е наша држава, и кога веќе некои си ја продава лека полека, барем ние се обидуваме да ја спасиме. Си ставил само инциденти и такви работи, а колку пати сме направиле спектакли???
Пример лани мечот со Пелистер,. со години невиден спектакл, а сите весници се фатија за еден мал инцидент со џандарите. Кога не одиме на утакмици на репрезентација, сите молат да се вратиме за да се направела атмосфера. Кога нешто се бара да се протестира, сите ги бараат Комити. Лоши сме кон тие што се лоши кон нас, со сите други одлипчно си стоиме:)

Тука негде сме со факсовите, мада уште си стојам на тоа дека мојот е најтежок:sneaky:

@Saber Rider
Не биди наивен,дечкото е шипец 100% иако пробува да те убедува во спротивното.Нели ги научивте до сега.Мал милион ги има и по фејсбук што се пишуваат со македонски имиња колку да провоцираат.
Второ,друго беше во 90те години,а друго е сега.Вардар порано имал навивачи од цела Македонија,но денес скоро никој не навива за Вардар од внатрешноста на држават освен Скопје.Има симпатизери нормално,но тој број е многу мал денес затоа што сите скоро си навиваат за локални клубови ,и плус се разви многу големо ривалство помеѓу градовите и групите.Освен неколку братски групи во Македонија останатите сите се ривали помеѓу себе.Вие освен со Војводи сте во добри односи,а со другите или сте статус кво односи(ниту се мразите,а ниту се сакате) или сте во многу лоши односи.Не е точно тоа дека имате добри односи со Штип.На последните неколку натпревари имаше инциденти помеѓу Комити и Фаланга Штип на коишто пробавте да им одземете транспарент и плус настана мала тепачка.Помеѓу Комити-Кумани постои огромна ривалство,мал милион пати имало тепачки,скандирања,а последната беше во 2006 година во Куманово на репрезентација кога изби инцидент,а после сте ја скршиле вратата кадешто ги чувавме транспарентите.Ривалството,омразата,нетрпеливоста трае на трибините и за време на натпреварите,но надвор од стадионите сетоа тоа завршува и неможеш да кажеш дека некој ве мрази од Куманово.Јас никогаш не сум ги сакал и почитувал Комити затоа што ми биле најодвратна,најшминкерска група,но да видам шипци да тепаат некои Комити прв ќе скокам на страна на Комити без размислување,а и многу други Кумани;)

Постот се сам си кажа.

Не ги бранам Комити,но ти изгледа не разбираш што значи зборот РИВАЛСТВО...

Тоа се навивачки војни, ги има секаде во светот. Плус ова е наша држава, и

Прво државата не е на Комити тука на сите граѓани на оваа република т.е сите што имаат македонско државјанство, и тие што се во туѓина а чии корени им се од тука.

Второ, да за навивачки војни, но не за тепање на цивили и мали деца.

Трето, секоја често за амбиентот, кореографијата и спектаклите на Комити. Искрено се надевам наредна година да го гледам Вардар во европа, па по подолго време да видиме добар спектакал кај нас.

Ако видиш дека некоја навивачка група се глупи и тупи, ти не мора да докажуваш дека си двојно од нив.

Ама си го бараш со боринче ти :D
Од Бродец ликовите ми се исто многу омилени, што убаво изгледаат<3
images
Вакви слики и постови дефинитивно не им е место на форум во дел во кој се разговара за фудбал.
Мислам, но комент. Алооооооо,

@Saber Rider
Не биди наивен,дечкото е шипец 100% иако пробува да те убедува во спротивното.Нели ги научивте до сега.Мал милион ги има и по фејсбук што се пишуваат со македонски имиња колку да провоцираат.
Второ,друго беше во 90те години,а друго е сега.Вардар порано имал навивачи од цела Македонија,но денес скоро никој не навива за Вардар од внатрешноста на држават освен Скопје.Има симпатизери нормално,но тој број е многу мал денес затоа што сите скоро си навиваат за локални клубови ,и плус се разви многу големо ривалство помеѓу градовите и групите.Освен неколку братски групи во Македонија останатите сите се ривали помеѓу себе.Вие освен со Војводи сте во добри односи,а со другите или сте статус кво односи(ниту се мразите,а ниту се сакате) или сте во многу лоши односи.Не е точно тоа дека имате добри односи со Штип.На последните неколку натпревари имаше инциденти помеѓу Комити и Фаланга Штип на коишто пробавте да им одземете транспарент и плус настана мала тепачка.Помеѓу Комити-Кумани постои огромна ривалство,мал милион пати имало тепачки,скандирања,а последната беше во 2006 година во Куманово на репрезентација кога изби инцидент,а после сте ја скршиле вратата кадешто ги чувавме транспарентите.Ривалството,омразата,нетрпеливоста трае на трибините и за време на натпреварите,но надвор од стадионите сетоа тоа завршува и неможеш да кажеш дека некој ве мрази од Куманово.Јас никогаш не сум ги сакал и почитувал Комити затоа што ми биле најодвратна,најшминкерска група,но да видам шипци да тепаат некои Комити прв ќе скокам на страна на Комити без размислување,а и многу други Кумани;)
Со Багабонти Пробиштип имаме одлични односи. Кога одиме на гостувања некогаш доаѓаат со нас, плус одлични другари се со ВЕП дружината, група чии членови се Комити. Од велес имаме цела подгрупа која доаѓа на поважни мечеви особено на ракомт. Има и член кој цело време доаѓа со нас, па можам да кажам дека е и од мене поредовен. Во неготино сме секогаш добро примени. Со Винари стоиме одлично, па нивни членови доаѓаат со нас понекогаш, го знаеш ваљда и знамето Комити Неготино:)). Во Кочани баш сега се формираше група Стара Гарда Кочани, можеше да го видиш нивното знаме на мечот Македонија-Ирска но они си се блиски со нашата Стара гарда.
254350_204914339551506_204315322944741_519442_6703458_n.jpg

Членови се и на Сејмени Кочани. Во Штип Вардар секогаш имал многу фанови (искрено незнам зошто), мада односите со Фаланга се баш статус кво. Лани немаше тепачка, но им одземавме транспарент, а имаше и заострено навивање. Кога идевме накај Кратово, луѓето го мразат ѕинго, и не дочекаа како свои деца. Баби од куќите излегуваа и ни мачкаа маргарин на леп, ни даваа овошје и вода...
Во тетово со Македонците си имаме топ односи. Муабетот ми е дека не сме многу омразени како што кажуваше овој погоре :)

Не ги бранам Комити,но ти изгледа не разбираш што значи зборот РИВАЛСТВО...
Ќе се обидам да дадам дефениција за тоа што јас мислам дека е Ривалство.

Према мене ривалство меѓу две навивачки групи е кој ќе направи подобра кореографија на трибина, кој ќе има поголемо шоу со пиротехника, која навивачка група е погласна, која има подобри снамиња/транспаренти и сл, која има повеќе песни за својот клуб.
Да се сака својот клуб, и кога игра слабо и кога игра добро. Да не им се свири на своите навивачи.

Да, да го мразиш противничкиот тим, но не и да се тепаш со противнички навивачи, не да фрчаш со предмети во терен. А најмалце да тепаш цивили и деца. И не мора да се меша политика, вера и нација со фудбал.

а ја чим сум ретардиран ај објасни ми кој се тие ОБИЧНИ навивачи...ако мислел типот на обична публика ондак океј...ама стварно незнам кој се тие обични навивачи?

Обична публика бе брат,еве јас навивам за Вардар не сум во Комити ама сакам да одам да гледам во Вторник на стадион,според тебе немам право на тоа зошто не сум во ни една навивачка група.

Обична публика бе брат,еве јас навивам за Вардар не сум во Комити ама сакам да одам да гледам во Вторник на стадион,според тебе немам право на тоа зошто не сум во ни една навивачка група.
абе пријателе...ај прочитај го неговото мислење,како он го напиша тоа...обична публика со навивачи нема допирна точка...тоа сакав да кажам...ти си фан на Вардар...и одиш да го гледаш...не си обичен навивач..типацот лошо се искажа...види убаво наназад како го пиша тоа па после мрчи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom