@Saber Rider
Не биди наивен,дечкото е шипец 100% иако пробува да те убедува во спротивното.Нели ги научивте до сега.Мал милион ги има и по фејсбук што се пишуваат со македонски имиња колку да провоцираат.
Второ,друго беше во 90те години,а друго е сега.Вардар порано имал навивачи од цела Македонија,но денес скоро никој не навива за Вардар од внатрешноста на држават освен Скопје.Има симпатизери нормално,но тој број е многу мал денес затоа што сите скоро си навиваат за локални клубови ,и плус се разви многу големо ривалство помеѓу градовите и групите.Освен неколку братски групи во Македонија останатите сите се ривали помеѓу себе.Вие освен со Војводи сте во добри односи,а со другите или сте статус кво односи(ниту се мразите,а ниту се сакате) или сте во многу лоши односи.Не е точно тоа дека имате добри односи со Штип.На последните неколку натпревари имаше инциденти помеѓу Комити и Фаланга Штип на коишто пробавте да им одземете транспарент и плус настана мала тепачка.Помеѓу Комити-Кумани постои огромна ривалство,мал милион пати имало тепачки,скандирања,а последната беше во 2006 година во Куманово на репрезентација кога изби инцидент,а после сте ја скршиле вратата кадешто ги чувавме транспарентите.Ривалството,омразата,нетрпеливоста трае на трибините и за време на натпреварите,но надвор од стадионите сетоа тоа завршува и неможеш да кажеш дека некој ве мрази од Куманово.Јас никогаш не сум ги сакал и почитувал Комити затоа што ми биле најодвратна,најшминкерска група,но да видам шипци да тепаат некои Комити прв ќе скокам на страна на Комити без размислување,а и многу други Кумани