Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
^^^ Нека се обрати кај мене, јас ќе му кажам зошто не треба да биде дел од прволигашки клуб. Едноставно Филипе не те бидува за фудбал... Толку време го гледам како игра во Вардар и е само просечен играч кој не би бил големо засилување ниту за второлигашка екипа...
Морам да му кажам фала пошто кога е најтешко секогаш се наоѓа за да заигра за Вардар, ама реално заедно со Ристов е еден од најслабите алки во Вардар...

Иако очекував состојбата во Вардар да се стабилизира, сепак во клубот и понатаму владее хаос. Немав друг избор освен да го напуштам бродот што тоне и да си ја побарам среќата во Албанија. Изјава на голманот Симов за Дневник.

^^^ Нека се обрати кај мене, јас ќе му кажам зошто не треба да биде дел од прволигашки клуб. Едноставно Филипе не те бидува за фудбал... Толку време го гледам како игра во Вардар и е само просечен играч кој не би бил големо засилување ниту за второлигашка екипа...
Морам да му кажам фала пошто кога е најтешко секогаш се наоѓа за да заигра за Вардар, ама реално заедно со Ристов е еден од најслабите алки во Вардар...
I vo Gjorce koa igrase bese nikoj i nisto go znam kako igrac koj vleguva da igra kolku da se popolni brojkata od 11 igraci na teren a ne pravi nisto posebno i nema nekoi posebni kvaliteti no so ogled na situacijata vo koja se naogjate biva li i igraci da se brkaat . Kakov takov neka popolnuva brojka dodeka vi se sredat rabotite ili pak zad celava rabota stoi pak Maestro Vujcic koj mu rekol na Setinov poleka da se osloboduva od igracite koj ne se potrebni za da moze da si registrira nekoj od negovite (moja pretposavka neznaci deka e tocna).

Најверојатно доаѓа Neymar од Сантос за 18мил евра, па затоа Спасески го избркале... :)

Си играат Big Brother во Вардар, а клубот се повеќе тоне. Џабе и да дојде Брацо, ќе ги донесе оние бразилцине од работнички што продавале до вчера крофни на Копакабана, ќе се спасиме од испаѓање во претпоследно или последно коло и што после!? Титула не сме виделе 1000 години, титула на која што како луѓе ќе се израдуваме, без да збориме дека е подарена, местена итн. За успешен Вардар требаат многу пари, а со вакви играчи како Бишевац, Колашинац, Шабани, Мамути и Мисердовски краен дострел е спас од испаѓање. Еве земето го за пример Металург, Минчо дава пари и ќе освои титула, но со ваков тим нема да помине ни екипа од Луксембург во некој европски куп.

Attachments

• 25b9179d1362408cbf566febec264dfa.0.jpg
    25b9179d1362408cbf566febec264dfa.0.jpg
    16,2 KB · Прегледи: 18
I vo Gjorce koa igrase bese nikoj i nisto go znam kako igrac koj vleguva da igra kolku da se popolni brojkata od 11 igraci na teren a ne pravi nisto posebno i nema nekoi posebni kvaliteti no so ogled na situacijata vo koja se naogjate biva li i igraci da se brkaat . Kakov takov neka popolnuva brojka dodeka vi se sredat rabotite ili pak zad celava rabota stoi pak Maestro Vujcic koj mu rekol na Setinov poleka da se osloboduva od igracite koj ne se potrebni za da moze da si registrira nekoj od negovite (moja pretposavka neznaci deka e tocna).

Тоа е 100 % сигурно. Брацо доаѓа во Вардар, тоа се знае уште од пред месец дена...

Најверојатно доаѓа Neymar од Сантос за 18мил евра, па затоа Спасески го избркале... :)

25b9179d1362408cbf566febec264dfa.0.jpg

Морав :pos:

Си играат Big Brother во Вардар, а клубот се повеќе тоне. Џабе и да дојде Брацо, ќе ги донесе оние бразилцине од работнички што продавале до вчера крофни на Копакабана, ќе се спасиме од испаѓање во претпоследно или последно коло и што после!? Титула не сме виделе 1000 години, титула на која што како луѓе ќе се израдуваме, без да збориме дека е подарена, местена итн. За успешен Вардар требаат многу пари, а со вакви играчи како Бишевац, Колашинац, Шабани, Мамути и Мисердовски краен дострел е спас од испаѓање. Еве земето го за пример Металург, Минчо дава пари и ќе освои титула, но со ваков тим нема да помине ни екипа од Луксембург во некој европски куп.

Јас мислам и да го искомбинираме најдобриот состав од лигава,пак нема да избориме пласман во ЛШ,па ни во ЛЕ.
А за доминација во првенството Металург моментално го има идеалниот тим.

Тоа е 100 % сигурно. Брацо доаѓа во Вардар, тоа се знае уште од пред месец дена...
Vcera vo Sport pisuvase deka Braco ja ceka presuda od pred 2-3 godini koga nasilno go izbrkaa od Vardar i duri posle toa mozebi ke stane zbor za prevzemanje na klubot no nisto pred presudata. Ako go prevzema Vardar sigurno ke bide od Januari , za pred toa nemoze da stane zbor ni za registriranje igraci ni za vlez vo klubot (barem taka mislam deka e pominat preodniot rok kako sto znam, ako sum greska neka me popravi nekoj) :toe:

Vcera vo Sport pisuvase deka Braco ja ceka presuda od pred 2-3 godini koga nasilno go izbrkaa od Vardar i duri posle toa mozebi ke stane zbor za prevzemanje na klubot no nisto pred presudata. Ako go prevzema Vardar sigurno ke bide od Januari , za pred toa nemoze da stane zbor ni za registriranje igraci ni za vlez vo klubot (barem taka mislam deka e pominat preodniot rok kako sto znam, ako sum greska neka me popravi nekoj) :toe:
Поминат е али он ако си отиде од рабопички и ги стави игрчите како слободни може да дојдат...Али кога е завршен преодниот рок можат само да се земат игрчи со СЛОБОДЕН статус...

А сега на ова што ке кажете ? -
Сетинов најавува заминување од Вардар
* "Уште два-три дена ми се потребни да размислам дали ќе може да се надминат сите проблеми во Вардар, меѓу кои и најновиот со бркање на фудбалери, за кое не знаев. Тогаш ќе ја донесам дефинитивната одлука за мое повлекување од клубот", вели Сетинов
F9E0326138DC7F40BC8B111110A55A0B.jpg

Ако за момент само помислите дека во една животна средина, организација или институција за која знаете дека веќе го допрела дното на своето функционирање не може да биде полошо од актуелното, тука е најтрофејниот македонски фудбалски клуб кој и по дефиниција веќе сето тоа го демантира... Лошото во Вардар од периодот 2005-2008, па полошото од последните година и половина, сега со стартот на сезоната 2010/2011 градациски се заокружува со најлошиот период во историјата на постоењето на некогашната македонска гордост.
Дефинитивно, апсолутно никој од домашната спортска јавност, по добро познатите случувања изминатите 12 месеци и постојаната "гола битка" за преживување, не очекуваше ФК Вардар со новата сезона да блесне на нашата фудбалска сцена експресно издигнувајќи се над сопствената "кал", меѓутоа и малку кој можеше да очекува дека за само еден месец без ниту барем минимално навестување за подобри денови така "успешно" ќе се продлабочи хаосот во клубот последните денови заокружен и со апсолутно непотребните ситуации околу "наводното труење во своите редови" а дополнето вчера и со некакво, "далеку од умот" бркање на фудбалери во ситуација кога постојано се нагласува скромниот играчки кадар!? Затоа што, всушност зошто и беше потребна раководната трансформација во јули ако оние кои нагласено го посакуваа преземањето на клубот сега не можат да му понудат ништо подобро.
И најновиот претседател на "вардарци", Драги Сетинов, далеку од претходните ветувања дека по повлекувањето на Орце Камчев и Јовица Николовски лесно ќе донесе моќни финансиери, сега реално се соочува со неможноста за исполнување на истите...
"Јас многу добро знам што сум ветил, меѓутоа никогаш не сум криел и пред навивачите и пред јавноста дека и јас сум изманипулиран и изневерен во овој момент. Имавме два сигурни спонзори со постигнат договор кои, не знам од кои причини, потоа откажаа изневерувајќи н$ и нас и сите искрени навивачи на клубот", вели Сетинов. Токму поради тоа, како што истакнува, очекува наредните денови и финално да размисли дали ќе може да се надминат проблемите. Во спротивно најавува заминување...
"Вардар се соочува со премногу проблеми. Револтиран сум од многу состојби во и околу клубот, но и од некои непотребни случувања поради што отворено размислувам за дефинитивно повлекување. Уште два-три дена ми се потребни да размислам и да се обидам да се решат проблемите. Ако не се успее во тоа ќе биде дефинитивен крај со мене и Вардар", ни изјави вчера Сетинов, притоа само прецизирајќи околу последните состојби во клубот.
"Во овие тешки денови на функционирање на Вардар сега уште се соочуваме со забраната од ЈПССДП за настапи на 'Филип Втори' поради долг од 15 милиони денари. Меѓутоа крајно изненадувачки е зошто сето тоа сега се активира, кога тој долг е долги години, а претходно немало реакција. Изминативе денови од УЈП се бараше информации за работењето на клубот од 2003 година до денес, се прави сега ревизија, па под постојан притисок сум да се надминат сите овие проблеми... Но, останува прашањето зошто сето тоа се прави токму сега откако ние го презедовме клубот, а се знае дека тоа се долгогодишни состојби?".
Според актуелниот претседател на "црвено-црните" и последното бркање на фудбалерот Филип Спасески, според него самоволно од страна на тренерот Ѓорѓи Тодоровски - Џони, е момент кој ќе треба да се решава деновиве...
"Оставам ден-два да се разгледа и тој проблем затоа што јасно е дека некои ситуации во клубот не може да се решаваат на тој начин. Не можам да коментирам во овој момент, меѓутоа не можам да дадам и образложение во име на тренерот... Како и да е, токму ова се сите тие ситуации кои создаваат револт во клубот поради и што размислувам за дефинитивно повлекување", вели Драги Сетинов.
В.Булатовиќ

[/B]Јас мислам и да го искомбинираме најдобриот состав од лигава,пак нема да избориме пласман во ЛШ,па ни во ЛЕ.
А за доминација во првенството Металург моментално го има идеалниот тим.

Пред неколку години да го направевме тоа можеби ќе успеевме, но сега нема шанса... :) Цела лига ни е турли тава, а фудбалов се игра колку да се каже дека има фудбал во државава и да се лапне некоја пара... :)

Пред неколку години да го направевме тоа можеби ќе успеевме, но сега нема шанса... :) Цела лига ни е турли тава, а фудбалов се игра колку да се каже дека има фудбал во државава и да се лапне некоја пара... :)
Токму тоа што го кажа , е тоа што највеќе ме боли!
Пред некоја година имавме конкурентни тимови неколку , а и што велиш да го сторевме тоа да ги соберевме сите тие играчи ќе имавме тим конкурентен за пласман во ЛШ.
А сега само поради Хаџиристевски , тоа ѓубре невидено , фудбалот се повеќе и повеќе пропаѓа!
Јас незнам до каде може да оди повеќе?
Луѓе дали има по доле од ова?
Не ли може да се соберат сите луѓе пред ФФМ да се прави иницијатива да си замине ѓубрето, сепак кога ќе размислам што све иманаправено... нема да успее ни цела Македонија да се собере а не само 200 300 фудбалски фанатици...
Во земјава ... само спомениците пропегираат , фудбалот умре!:nesum:

Батали што изјавуваат Брацо и Сетинов. Се тоа е испланирано за Брацо да се врати во игра. Ниту Сетинов е глуп, ниту пак толку го боли за вардар. Намерно драматизираат толку, ама на крај Сетинов ќе си замине задоволен (Брацо ќе му фрли некој денар), Брацо се враќа во Вардар и ги носи кретенските играчи од работнички :tapp:

Токму тоа што го кажа , е тоа што највеќе ме боли!
Пред некоја година имавме конкурентни тимови неколку , а и што велиш да го сторевме тоа да ги соберевме сите тие играчи ќе имавме тим конкурентен за пласман во ЛШ.
А сега само поради Хаџиристевски , тоа ѓубре невидено , фудбалот се повеќе и повеќе пропаѓа!
Јас незнам до каде може да оди повеќе?
Луѓе дали има по доле од ова?
Не ли може да се соберат сите луѓе пред ФФМ да се прави иницијатива да си замине ѓубрето, сепак кога ќе размислам што све иманаправено... нема да успее ни цела Македонија да се собере а не само 200 300 фудбалски фанатици...
Во земјава ... само спомениците пропегираат , фудбалот умре!:nesum:

Не е проблемот до Хаџиристески, поголемиот проблем е кај луѓето што ги водат клубовите, вклучувајќи ги тука и луѓето кои го водат Вардар.

Батали што изјавуваат Брацо и Сетинов. Се тоа е испланирано за Брацо да се врати во игра. Ниту Сетинов е глуп, ниту пак толку го боли за вардар. Намерно драматизираат толку, ама на крај Сетинов ќе си замине задоволен (Брацо ќе му фрли некој денар), Брацо се враќа во Вардар и ги носи кретенските играчи од работнички :tapp:

а као демек ќе ти сметат бразилците? според ситуацијата у клубот и те како добро ќе ви дојдат..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom