Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе не мешајте какви биле луѓето како играчи. Сетинов бил многу фер играч и многу се трудел, барем така сум слушал од комшијата мој кој има играно со него...
И можеби Вардар му бил при срце, исто и на панчев знаеме каква отскочна даска му беше вардар, па иако има пари го ЗАБОЛЕ КУР за нашиот клуб. Баталете што биле луѓето на времето, глејте сега...
Ќе повторам Сетинов е само марионетка во овие игри...

setinov ima najdeno samo tehnicki sponzor toa e maksport dodeka generalen sponzor koj bi stoel zad nego nema

Како што разбрав немало средба со Сетинов... Не е достапен за јавноста. Како и неговиот претходник Орце, така и овој глуми лудиило :nerv:

Нареднава сезона тешко дека ќе се спасиме... Казната не е платена, а со тоа потенцијалните "засилувања" нема да бидат дел од Вардар :kesa:

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=69BF294F28D094499CA8EAA65BE7634D

Сега се поставува прашањето, КОЈА Е РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ОРЦЕ И СЕТИНОВ? Очигледно е дека се исти гомна, баталете вие тоа татко му бил семкар, го сакал Вардар итн. Вардар живеел и ќе живее и без Сетинов, но каде би бил Сетинов доколку не постоел Вардар!? Дедо ми е исто така голем навивач на Вардар, па зашто он да не го води клубот? И онака не треба ништо да прави, туку само да кажува дека Вардар е гордоста на Скопје, дека "има" спонзори и слични приказни за мали деца...

Сетинов излажа за Агрокор лани, ова е вторпат како прави будала од сите навивачи на Вардар, но како по обичај Македончето се буди 100 години подоцна...

Очигледно е дека станува збор за тотално неспособен човек, човек кој го бива само за јадење "бурек" на МТВ кога е гостин кај Видевски...

Очекувано <3
Потајно се надевав дека ќе ја платат казната и ќе ги доведат тие играчи какви и да биле, ама ни тоа не бидна. Ајде да видиме каков состав имаме сега :) Кои се тие девет искусни играчи кои што останале :toe: Хмм, досега ми текнуваат Симов, Милевски, Ристов, Трипуновски, Нухију, Пандовски (веќе може да се смета во тие искусните иако е млад) и Џангаровски. Избројав 7 души, на другите двајца не ми текнува:raz::raz:
Од овие што дојдоа од Ѓорче незнам дали останаа Ѓурѓевиќ и Иван Настевски :toe:
Имаме релативно очајна екипа. Добро е што во екипата останува Милевски, бидејќи иако е прастар сеуште може да придонесе за некакви резултати. Тука некаде треба да помага и Ристов, а по бековските позиции незнам кој би играл, можеби некој од младинците кои се на солидно ниво.
Средината покрај голманската позиција, би требало да биде една од посилните алки. Предводник младиот Пандовски кој акумулираше доста искуство во изминативе две сезони, потоа Трипуновски и Џангаровски, а како замена би влегувал стариот Арбен. Не дека Трипуновски и Џангаровски се некои екстра играчи, но во еден ваков состав се солидни, па и во една ваква лига (мислам во борбата за дното, а не за врвот). И доаѓаме до младиот напад. ААко останал барем еден од Ѓурѓевиќ и Настевски, тоа би му доло како добвра поддршка на ланското откритие Симеон Христов.
Да не заборавиме дека ги имаме и младинците, и дека скоро секоја година вадиме некои добри играчи. Не напуштија скоро сите кои израснаа во нашиот тим. Пеев го носи дресот на Тетекс, Ејупи и Костенцовски на Металург, Петров се запусти во Србија, Ристовски отиде за Парма, Најдоски во Белинцона и тн.
Оваа година највеќе надеж имам во Шикмановиќ. Се надевам дека ќе биде дел од една нова генерација фудбалери, која подоцна ќе биде носител на играта на Вардар, а не на останатите Македонски екипи...

--- надополнето ---

Од еден фејсбук муабет, па ќе видиме дали е вистина (мада од тоа што е напишано од висок член ми личи како приближна вистина). По завршувањето на двомечот Работниќки-Ливерпул, еден од досегашните нивни акционери се враќа во Вардар. Брацо 2 дел <3

Абе кој сака спонзор нека дојде само нека има добри резултати Вардар,и онака веќе нема што да се краде во Вардар па искрено кој и да дојде би го кренал малце Вардар :toe:!!!Иначе десен бек оваа сезона највероватно ке игра братучетми Геогргиевски 92 год е(по што глеам сајбер незнаше кој ке игра) кој играше и мината сезона на неколку утакмици,Брага е веќе стар па затоа не гледам дека ке игра прва постава

Абе кој сака спонзор нека дојде само нека има добри резултати Вардар,и онака веќе нема што да се краде во Вардар па искрено кој и да дојде би го кренал малце Вардар :toe:!!!Иначе десен бек оваа сезона највероватно ке игра братучетми Геогргиевски 92 год е(по што глеам сајбер незнаше кој ке игра) кој играше и мината сезона на неколку утакмици,Брага е веќе стар па затоа не гледам дека ке игра прва постава
braga nema da igra sekako bidejki nemame pravo na zasiluvanja do kaj stiganvme da igrame so srednoskolci u prv tim :kesa:

Мене ми се игра, да се пријавам ако има место да влезам и ја една утакмица... Шо викате?

Па свесно го рипнав него пошто го сметам сеуште за младинец :) Искрено не се сеќавам како изгледа овој играч, ниту пак ми текнува дека играл некоја утакмица (го знам пошто читав дека останал во клубот, а не ми ни текнува кој е воопшто :raz:)
Сега кога имаш братучед во прва екипа, ќе ни давам inside informations :icon_mrgr

Мене ми се игра, да се пријавам ако има место да влезам и ја една утакмица... Шо викате?

Неможеш да играш, не смееме да правиме никакви трансфери :icon_mrgr
Инаку извесно е дека во оваа полусезона ќе страдаме како и во минатите, а ако нешто се прави оваа година тоа ќе се случува од полусезона. Иако не следи огромна агонија во последниве сезони, сепак адреналинот сеуште ми е на највисоко ниво. Затоа уште од сега ве поканувам на првата утакмица во новата сезона.

ВАРДАР-МЕТАЛУРГ САБОТА 31.08.2010

И запамтете ПРАВИТЕ ВАРДАРЦИ НИКОГАШ НЕМА ДА ЈА ПОЛНАТ КАСАТА НА РОМАНТИЧАРСКИТЕ ЛИГЛИЊА!
Срамота за оние кои што вчера беа фатени на ТВ, во маици Комити и Вардар како купуваат карти за Работнички. Тие пари можевте многу попаметно да ги искористите!

Па свесно го рипнав него пошто го сметам сеуште за младинец :) Искрено не се сеќавам како изгледа овој играч, ниту пак ми текнува дека играл некоја утакмица (го знам пошто читав дека останал во клубот, а не ми ни текнува кој е воопшто :raz:)
Сега кога имаш братучед во прва екипа, ќе ни давам inside informations :icon_mrgr

Инаку извесно е дека во оваа полусезона ќе страдаме како и во минатите, а ако нешто се прави оваа година тоа ќе се случува од полусезона. Иако не следи огромна агонија во последниве сезони, сепак адреналинот сеуште ми е на највисоко ниво. Затоа уште од сега ве поканувам на првата утакмица во новата сезона.

И запамтете ПРАВИТЕ ВАРДАРЦИ НИКОГАШ НЕМА ДА ЈА ПОЛНАТ КАСАТА НА РОМАНТИЧАРСКИТЕ ЛИГЛИЊА!
Срамота за оние кои што вчера беа фатени на ТВ, во маици Комити и Вардар како купуваат карти за Работнички. Тие пари можевте многу попаметно да ги искористите!

Таквите со маици се баш оние кои не го сакаат Вардар, туку гледаат само да лапнат нешто од него...

Инаку да те поправам, наместо 31.8 треба да биде 31.7 :)

Таквите со маици се баш оние кои не го сакаат Вардар, туку гледаат само да лапнат нешто од него...

Инаку да те поправам, наместо 31.8 треба да биде 31.7 :)

Фала брат на исправка, не сум жив ако не направам некоја грешка откако ќе станам :)

Тие ке идат да им земат транспаренти на навивачите на ливерпул:pos::pos::pos:

Abe sto zborite gluposti neznaci deka ako nekoj go saka vardar da ne ide na utakmica ko so e ovaa, nemoze da se osuduvaat takvite voopsto, sepak Rabotnicki e MAKEDONSKI TIM a nie kako MAKEDONCI i kako PATRIOTI ke navivame za MAKEDONSKI TIM koj igra vo evropa, ako se pravat vakvi podelbi samo ke toneme za zal toa od sekogas go imalo kaj nas, pozz

Abe sto zborite gluposti neznaci deka ako nekoj go saka vardar da ne ide na utakmica ko so e ovaa, nemoze da se osuduvaat takvite voopsto, sepak Rabotnicki e MAKEDONSKI TIM a nie kako MAKEDONCI i kako PATRIOTI ke navivame za MAKEDONSKI TIM koj igra vo evropa, ako se pravat vakvi podelbi samo ke toneme za zal toa od sekogas go imalo kaj nas, pozz

Панче не се буни сега и ти :pos:
Македонски тим, чии навивачи ни пееа ДО КОГА ЌЕ ГО ПУШИШ ВАРДАРЕ. И јас да идам да ги поддржам??? FAILED:icon_mrgr

Abe do nekaden i drzi ova ama sepak NACIONALEN INTERES PRED SE!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom