- Член од
- 31 мај 2009
- Мислења
- 1.299
- Поени од реакции
- 2.805
Јас ти кажувам дека денеска повеќето што одат на Вардар,а се сметаат за Комити се курчат низ цел град дека одат со Комити,сакал ти верувај или не,тоа е суровата реалност.
Хаха... па ако нека се курчат децата, кога си можат да се курчат и имаат за што, барем кај нас, припаѓаат на група што е цела историја на врвот, нај бројни, нај моќни, најдобри на наши простори, им можеш нешто ти и твојата дружина

Кој како сфаќа,немам намера да ти разглабам по не знам кој пат,прочитај ги убаво мојте постови.Реал Мадрид,Борусија Дортмунд и остали ти се големи клубови,со дебела и тешка историја полна со трофеи и нема во клубовите никој за да ги краде,туку работат за доброто на клубот,никогаш за лошото.Немам што да размислувам,јасно ми е се,ама изгледа ти живееш во минатото и не можеш да се помириш со сегашноста.Како тогаш во Србија се основаа локал навијачи кој го бодрат својот локален клуб,а не одат да навијаат за Партизан,Звезда.Ако идеме според таа логика и Плава Унија е маалска група,и Јунајтед Форс е маалска група.Не се бламирај де веќе.
Ај види за овој дел од постот што пишав јас а што пишуваш ти. Реал Мадрид Борусуја Дортмунд и другите клубови се со дебеле и тешка историја полна со трофеи, тоа е точно, но кај нас истото е Вардар, барем кај нас, ако тие клубови се брендови во своите земји кај нас е Вардар. Значи ако секој град има своја група е настанува тој локал патриотизам, кај нас што е уште по трагично се работи за локал патриотизам не за град туку за НАСЕЛБА само, што е уште по трагично и смешно, тогаш кој ќе навива за големите клубови и брендови кои ги набројавме претходно ? Или не треба тие да имаат навивачи. Ќе има многу групи со мала бројка ама важно секое маало ќе има група нели ? Така е изгледа според тебе. Ете зошто нашата тифо сцена е толку очајна и ужасна, само веројатно сите сте деца па неможете тоа да го сватитте никако.
Ајде да почнеме од вас, Лавови Ѓорче, група официјално настаната во 1992 година. Сега сме 2010, значи поминати се цели 18 години од постоењето на групата. Ајде кажи ми за овие 18 години колку пати сте навивале ? Ако може слики или видео матријл од 1992 до 2006 година за вашите изданија. А клубот кога ви беше во втора трета лига па ич да не праиме муабет колку сте биле лојални и верни.
Значи да не се лажеме, група како Лавови што навива два пати годишно не е група. Вие сте ВЕШТАЧКА група која е настаната поради курташак на членови на Комити и вашиот клуб е ВЕШТАЧКИ, кога тогаш и вие и заедно со вашиот клуб нема да постоите, како што сте настанале така ќе згаснете.
Не се палам,ама не знаеш на која страна да тераш веќе.Може тогаш била создадена за едно ќебапче и чаша пиво,не знам,ама СЕГА СО СИГУРНОСТ ТИ КАЖУВАМ дека има момци што не работат за кебапче и пиво,туку работат од љубов или клубов,ме заболе мене дал ти веруваш во ова или не,реалноста е таа,тачка.
Да не била создадена Лавови Ѓорче во тоа време,пред 4 години ќе се создадеше нова група што ке го бодреше Ѓорче каде и да игра,и не поради пари или пиво,туку поради ЉУБОВ кон клубот.
Не реков дека ти си тој што си се продал за кебапче и пиво туку вашите основачи го напраиле тоа, што значи вашата група е ВЕШТАЧКИ настаната, од луѓе кои излегле од западната матична трибина, се до тоа време биле членови на Комити и нормално навивале за Вардар, одеднаш формирале нова група и почнуваат наводно да навиваат за нов клуб. А каде го има тоа бе ? Од една група да преминеш во друга група да направиш ТРАНСФЕР ? Како тоа до вчера си навивал за еден клуб и одеднаш почнуваш за друг, тоа ли е љубов кон новиот клуб ? НЕЛИ КЛУБОТ ЗА КОИ НАВИВАШ НЕ СЕ МЕНУВА ?
Еден ден ќе созрееш и ќе сватиш, сега јас ти сваќам зошто неможеш да разбереш, бидејќи си под 17 години.