Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
I pokraj zabranata za gostuvanje imashe 2 koli so navivaci na Vardar,no poradi megusebno koskanje so del od publikata na poluvreme bea odstraneti od tribinite,povejke radi prevencija,odkolku sto imashe potreba za toa..

Не бевме со коли туку со возот сабајле и бевме точно 7 + 1 од Велес, а си отидовме со играчите.
Ебате Прилепскте мангупи се рамнат со деца од 14-16 години, само 2-ца бевме полнолетни (јас и еден 19 год.). Тој Бибио начукал 40 години ќе се тепа со дечурлана, а и пак неможеа да не истепаат, а имаа доста добра прилика, но можеби се уплашија кога почнавме да им враќаме.
За играта, колку што го гледав првото полувреме, имам само едно да кажам...КАТАСТРОФА!!!

п.с. Добро сте го средиле паркчето!

Ова што се случува со Вардар боли ли боли!
И што е најтрагично, не гледам излез од ситуацијава, па можеме да очекуваме судбина како РК Кометал Ѓорче Петров и КК Работнички!
Жалосно.:cry:

Какво тепање на играчи бе што збориш? Добро кажа некој подоле, сега им треба вашата поддршка на играчите повеќе од кога и да било. Не се криви играчите што нема пари и што се менуваат постојано тренери. Грешка беше што за еден пораз го отпуштија тренерот, се распадна цел систем. Што побрзо да се вратите како што почнавте.
ВОЈВОДИ + КОМИТИ!!

abe trenerot ne bese otpusten radi porazot tuku pred toa iamse karanici u timot so trenerot taka da atmosfera KRS

Ич не е битен купов, дури и подобро уште во прво коло да се испадне, да се има сила за првенство. Никаков резултат не е срамота за Вардар во моментов. Само се надевам дека нема да се врати Брацо. Така ќе искочи дека апсолутно ништо не сме смениле.

abe kako sto znam za braco jas koa bese vo vardar daval pari no togasnata uprava na celo so BOrce Ristevski pravea lom ne ja gleda krivicata tolku u brao kolku sto u Borce Ristevski i kompanija ako gresam demantirajte me slobodno

epa toa mi e zborot sea so Setinov dr rabota bi trebalo da bide,valjda nema i toj da pocne so kradenje

Не се сложувам. Општо познато е дека секој што влегува како спонзор во големите спортови е таму за профит. Тоа е во ред, само што овој Брацо е таков муфљуз, што не е нормално. Со него ќе останеме како што сме последнава декада, обичен просечен балкански клуб без амбиции. Јас мислев дека Вардар заслужува начин на водење на екипата како богатите клубови, почињајки од Олимпиакос завршувајќи со Динамо. Ако се сеќаате, Брацо финансиите ги водеше на хартија за бурек виткање и пишувани рачно.

Клубот ќе се среди кога ќе биде комплетно приватизиран, кога ќе има само еден газда кој целосно ќе управува. Што бара Камчев во клубот? Уште пред неколку години кога го слушнав неговото име знаев дека нема да тргнат работите кон подобро. Во Вардар не се знае кој пие а кој плаќа. Секој сака да земе од него, а не и да даде, во една ваква ситуација никој не би сакал да вложи, никој не е будала да фрла пари во бунар, да вложува а да не може комплетно да владее со клубот. Состојбата е катастрофална и срамна, а што е најтрагично нема надеж дека ќе биде подобро.

epa toa mi e zborot sea so Setinov dr rabota bi trebalo da bide,valjda nema i toj da pocne so kradenje

А што може да направи Сетинов кога Вардар нема пари? Ништо. Не е проблемот до директорите, ти можеш да ги ставиш на функции и сите легенди на Вардар, но ако клубот нема газда односно нема пари, тој не може да функционира.

Сетинов не е во Вардар за да дава пари, туку да го среди клубот организациски и да проба да најде спонзори.
Спонзори можеби е тешко да се најде, но не е невозможно. Мислам дека има компании кои би вложиле во Вардар, само не во оваа ситуација. Вардар сега е црна дупка. Кој ќе фрла пари во таква дупка? Не се знае колку пари и на кого му должи клубот. Не се знае што поседува клубот како недвижнина. Мора да се направи финансиска ревизија во клубот, па после да се знае точно до еден денар колку должи клубот и на кого. Само со чиста сметка, без разлика колкав е минусот, може да се најде спонзор.
Што ако сега се нафати некој да го превземе Вардар? Утре ќе се јави Цементарница за пари. Задутре може ќе се јави некој друг долг што го направил Брацо, па после ќе се јави трет долг што го направил Камчев, Шехтански, Атанас Костовски, Трифун .... не е битно кој.
Никој нема да се нафати да дава пари на слепо.

klubot momentalno ne poseduva nisto osven 2te pomosni igralista i soblekuvalnite za mladite kategorii i klubot ima mnogu dolgovi plata kon redari, za struja, za voda, kirija za klubski prostorii i uste mnogu drugi dolgovi ima od vremeto na borce ristevski koga vleze vo klubot. Klubot od togas ima samo dolgovi drugo nisto i dolgovite ne se mali zatoa nikoj ne saka da vleze momentalno vo vardar

Нема воља да се среди клубот, на некои изгледа им одговара да е ваков, доколку тие што се во Вардар сакаа да го средат се ќе беше поинаку. Нека ми каже некој што прави Камчев во клубот, тоа ми е мистерија, дали вложува или што прави, незнам? Долговите и не се некој голем проблем, ќе дојде нов сопственик ќе направи финансиска ревизија и ќе се види колку должи и постепено ќе го враќа долгот. Проблемот е многу покомплициран изгледа, во Вардар има кртови кои мора да излезат од клубот за тој да почне да функционира, се додека ги има нив ќе го нема Вардар. Како може Работнички да функционира нормално а Вардар не? Во Вардар има лешинари кои сакаат да го молзат клубот, а не допринеле ништо за него. Тоа се што е внатре треба на клоци да се избрка, да дојдат комплетно нови луѓе, да го превземат клубот во целост и се да почне од почеток. Се додека не се случи комплетен ремонт Вардар никогаш нема да биде оној стариот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom