Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
sto ziveat na naselbata albanci ili makedonci?
U kratki crti Sverceri Nerezi dojdoa da provociraat. Se sobraa 10 tina 40 godisni Albanci i jadea gomna. I sto ocekuvaa. Udar od 300 komiti, krsenje na se zivo i divo vo nereZI. eDEN FATEN I SRAMNET SO ZEMJA, MNOGU POGODENI OD NASA SAMO DVAJCA SO GREBANICI NA NOZETE. iZLEGOA POSLE CELO nEREZI I SE SPREMIJA ZA GRAGJSANSKA VOJNAКомитите повредија четворица жители на скопската населба Нерези
Околу 15 часот на пат кон стадионот во Ѓорче Петров, група навивачи на Вардар со камења ги нападнале жителите на населбата Нерези. 4-ца луѓе се повредени и однесени во ургентниот клинички центар. Мештаните велат дека глетката била страотна. Наеднаш од секаде почнале да фрчат камења, по луѓето, по автомобилите. Влегле и во нивните домови.
Неколкумина сведоци предмалку беа однесени во полиција, за да ги препознаат напаѓачите. Но, полицијата засега не соопштува имиња и се уште трагале по комитите. На местото на инцидентот трае увидот. Се снимаат оштетените возила и се земаат изјави од сведоците. Од фудбалскиот клуб Вардар негираат дека се случил инцидент. Тоа не биле нивните луѓе.
Канал5
Дај Комити објасните што сте направиле поопширно, зошто дошло до инцидент шо како ... ТЕТОВО - СКОПЈЕ...:smir:
sto ziveat na naselbata albanci ili makedonci?
претежно се албанци
што е битно тоа.луѓе се повредени.
не е точно.
Nerzezi e naselba so 80% albansko naselenie i ima mnogu navivaci od SverceriНерези? имам другари од Карпош 4, населба која е одма до Нерези и ми викаат дека таму има многу албанци, а и од други имам слушнато... не велам дека 100% се, ама мнозинството