Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е легитимно, нема тука ништо лошо
Автоматски споено мислење:

Eпа Мите Лимунада, Ѕинго сељак, никако да престанат маките на албанците, Битолски сељаци...

Кој ги тераше таков извршен директор да стават да биде лицето на клубот. Повеќе фронтови отвори отколку ИСИС...

Наместо да си ги решавате сопствените проблеми, вината секогаш ја барате кај другите. Зошто ги напаѓате битолчани, кога токму со победата на Пелистер над Шкендија во Тетово вие останавте во предност на табелата? Бидете реални, Пелистер ви направи услуга.Значи подобро вие први од другите, но мора да работите на своето поведение пред се од рамноземјашот.

Ќе ве поздрави вас ФФМ во пакет со УЕФА за брзо , па ќе купувате во втора лига утакмици :D
Na kogo mislis drugar? Da ne si gi pomesal apcinjata deneska? Daj poozbili se malce ajde ne znaes ni sam za sto si me citiral I sto si sakal da napises, prosek nula. Zal mi e.

Na kogo mislis drugar? Da ne si gi pomesal apcinjata deneska? Daj poozbili se malce ajde ne znaes ni sam za sto si me citiral I sto si sakal da napises, prosek nula. Zal mi e.
Не ни очекував да разбереш, светски позната е вашата интелегенција :DНего се смиривте со управата ваша или уште се натегате ? Немора да одговориш секако :)

Не ни очекував да разбереш, светски позната е вашата интелегенција :DНего се смиривте со управата ваша или уште се натегате ? Немора да одговориш секако :)
Nemoj da mi odes off topic ne e mestoto a ne si I licnosta da ti odgovoram na prasanje sto I sam ne znaes sto si me prasal, nego ti rekov poozbili se malce I ako imas dokazi zaedno so kozarot idi vo obvinitelstvo, eve vi dojde I ceferin na poseta pa zaedno so janicarite pripremite dokazi.

Ја прочитав „Фудбал во сенка“, биографската книга на Рингов. Лудница е и има милион анегдоти и откачени ситуации. Еден дел од муабетите се претходно познати, што од интервјуто во „Пивска конверзација“, што од други места. Во книгава, на повеќе места го критикува несериозното и аматерско работење во Вардар. Да не одам во тотален мрак, еве една блесава епизода :D

23. Фудбалери со посебни потреби

(...)

Круна на ова патување во Шкотска, всушност беше планот за самото патување. Интересно, но кога се одеше во странство, тогаш бројката на функционери и пријатели на клубот неретко беше трипати поголема од бројката на фудбалери и на стручниот штаб. За Данди се пријавија еден куп луѓе кои требаше да се однесат и да се сместат, а тоа воопшто не беше евтино. Управата му наложи на Циле Марковски, кој во тоа време беше генерален директор на некое заборавено социјалистичко претпријатие, да ги плати авионските билети. Но, тие беа многу скапи, па сакајќи да му помогнам на човекот во нивното купување се вклучив и јас, користејќи ги моите врски низ Југославија. Ја контактиравме легендарната секретарка на Црвена звезда, Дара Зец. Таа беше маркантна личност, за која слободно може да се напише роман. Целиот свој живот го помина на „Маракана“, а како на шега знаеше да организира какво било патување. На мојата молба, таа се заложи да ни помогне. Бараше попусти насекаде и ни нудеше разни опции, ама нам ни беа скапи и студентските билети. Во една од варијантите, пола од фудбалерите ќе требаше да бидат впишани како младинци, а пола како студенти. Ама и тоа беше скапо. На крајот, таа ни ја најде најниската можна цена. Патувавме за Лондон како да сме хендикепирани лица. Пола од патниците беа хендикепрани, а пола патуваа како нивна придружба. Затоа и на аеродромот „Хитроу“ нè чекаа инвалидски колчки за да нè пренесат до следниот терминал, од каде што требаше да летнеме за Единбург во Шкотска. Оваа информација ја криев од другите и дури на аеродромот им кажав: Седнувајте во количките или ќе нè вратат назад. Збунето гледаа во мене моите соиграчи, но јас не попуштив и прв седнав во количката. Тони Савевски ми пријде и почна да ме турка. На крајот и другите го направија тоа. Ова е уште една златна епизода од аматеризмот на Вардар, гордоста македонска.

Back
На врв Bottom