Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Topkata idese u tie 30 komiti sto bea, vo Anglija ova ne se svirnuva penal, ali so sila ubavina ne biduva.

Na gradski ke igrate isto kako rabotnicki da igra, 30komiti 60rodnini na fudbaleri I 100drugi. Dolga e rakata na vmro hahahhaahhaahahahaha
Ти бе, суртук еден, во европа игравте 15 утакмици повеќе од 100 балисти немаше, пуљи твојот двор и не дрндај многу, и пати, нека те боли вошкар еден смрден

Луковиќ во џеб го стави на синчето татино, жив го изеде ахахахаха
Ziva bruka e poslednite utakmici, so Skendija se vide ustvari kolku e izguben vo prostorot kako spic, cela utakmica bese kao duh prebleden, pa uste demek nakaj tribina atmosfera digase na sekoj prekin a on dusa nemase vo nego za avtogol a ne pak gol da im dade. Mu se pogodija tie nekolku gola so sloga i gjorce pa go "opravduva" ovoj ocobol sega.

Барем доаѓаат да го гледаат,кога игра твојот Работнички ни птиците не летаат на стадион.
Ziva bruka e poslednite utakmici, so Skendija se vide ustvari kolku e izguben vo prostorot kako spic, cela utakmica bese kao duh prebleden, pa uste demek nakaj tribina atmosfera digase na sekoj prekin a on dusa nemase vo nego za avtogol a ne pak gol da im dade. Mu se pogodija tie nekolku gola so sloga i gjorce pa go "opravduva" ovoj ocobol sega.
Можеби нема да се сложите со мене но и Николов и Бабунски некако не се тоа што биле порано.Некако многу ја успоруваат играта и секој пас им е или грешен или до најблискиот соиграч.

Можеби нема да се сложите со мене но и Николов и Бабунски некако не се тоа што биле порано.Некако многу ја успоруваат играта и секој пас им е или грешен или до најблискиот соиграч.
Mnogu ne izlaza nekako prvato kolo so Arsimi, prva utakmica bez Mato i losite pripremi, totalno iznenaduvanje, edna od poubavite igri ovaa sezona, vezevme po terenot kako vo najdobrite denovi, pa uste i site novi igraci dadoa gol, energijata vo novo lisice bese bas takva nekako sampionska. Tocno e do nekade, Nikolov i Babunski se istroseni igraci, istoto se vide i so niv so Skendija samo so deka adrenalin pa osven Azer edno poluvreme pozadi gol, ne mozev do tolku da gi ispratam, ama sredinata do nivniot gol ja izgubivme totalno, so sto kazuva deka ne se na visina na zadacata, okej Babunski vleze pokasno ama skoro nisto ne pokaza. Mora spored mene Spahiu da dobiva poveke minutuza, deteto e borbeno i igra so mozok, znae kako da dade gol za razlika od drvoto ama poradi situaciite na smetka na nefudbalski raboti istiot gree klupa i ne dobiva vistinska sansa a mislam deka mnogu poveke bi znael da pokaze od ova dosega ako e starter.

Mnogu ne izlaza nekako prvato kolo so Arsimi, prva utakmica bez Mato i losite pripremi, totalno iznenaduvanje, edna od poubavite igri ovaa sezona, vezevme po terenot kako vo najdobrite denovi, pa uste i site novi igraci dadoa gol, energijata vo novo lisice bese bas takva nekako sampionska. Tocno e do nekade, Nikolov i Babunski se istroseni igraci, istoto se vide i so niv so Skendija samo so deka adrenalin pa osven Azer edno poluvreme pozadi gol, ne mozev do tolku da gi ispratam, ama sredinata do nivniot gol ja izgubivme totalno, so sto kazuva deka ne se na visina na zadacata, okej Babunski vleze pokasno ama skoro nisto ne pokaza. Mora spored mene Spahiu da dobiva poveke minutuza, deteto e borbeno i igra so mozok, znae kako da dade gol za razlika od drvoto ama poradi situaciite na smetka na nefudbalski raboti istiot gree klupa i ne dobiva vistinska sansa a mislam deka mnogu poveke bi znael da pokaze od ova dosega ako e starter.
Super e timot no ni fali samo mato imame najdobra odbrana vo ligata taleski velkovski najdovski matic maneski sredinata e super isto no ni fali igrac kako mato ako sakame nesto poveke vo evropa

Да сме реални, на градски немало публика во лига ни во најдобри денови во ерата на Самсоненко.
Проблемот е подлабок, скопска публика покажува повеќе интерес за Партизан - Звезда, отколку Вардар, то е голем пораз и најтажен дел.

ма каков Партизан каква Звезда, поминаа тие генерации тоа што гледаа. сега се гледа англиско, италијанско, шпанско по кафичи, а реално и населението мн се смени, Скопје има мн жители, ама скопјани веќе се претворени во ендемски вид.

ма каков Партизан каква Звезда, поминаа тие генерации тоа што гледаа. сега се гледа англиско, италијанско, шпанско по кафичи, а реално и населението мн се смени, Скопје има мн жители, ама скопјани веќе се претворени во ендемски вид.
Za gledanje vo zivo poveke mislese valjda, sekako deka nema po kafici nekoj da gleda partizan i novi pazar ili cz i ofk ama za zal kaj golem del od novite generacii seuste zivee toj duh nasleden od nivnite roditeli, ogromna e brojkata na luge koi ednas do dva pati odat na derbi tamu, fudbal ili basket a istite tie na Vardar posleden pat bili pred 10 godini.

Za gledanje vo zivo poveke mislese valjda, sekako deka nema po kafici nekoj da gleda partizan i novi pazar ili cz i ofk ama za zal kaj golem del od novite generacii seuste zivee toj duh nasleden od nivnite roditeli, ogromna e brojkata na luge koi ednas do dva pati odat na derbi tamu, fudbal ili basket a istite tie na Vardar posleden pat bili pred 10 godini.
Тоа идењето на кошарка Евролига нема никаква врска со љубов или пасија кон Звезда или Партизан туку фенси спектакл, нешто што треба да се види. Кај мои пријатели кои работат во ИТ компании масовно ги носат вработените, се купуваат сезонски карти за 10-20 луѓе итм, итн... Како да ги носат во театар или на концерт буквално. Истото важи и за натпреварите на Звезда во ЛШ или ЛЕ, иако тука имаш и многу кои одат во живо да ги видат и екипите кои ги сакаат како Барселона, Баерн, Арсенал, Милан...

Што се однесува до фудбалското дерби, кај сите релевантни европски влогери тоа е категоризирано како "must see. most intensive. most dangerous derby" и секој кој барем малку има симпатија према тој навивачки свет сака да иде одблиску да види како изгледа тоа плус да спои и шетање/викенд/излагање во Белград.

Така да, не се работи за приврзаност кон овие два клуба (иако има и такви) туку повеќе кон љубопитност, адреналин или желба да се присуствува на нешто што е ин...

Ние имаме еден баксузен момент кој секогаш ни се случува.
Кога клубот е слаб, Комити се на најдобро ниво. И покрај нас и луѓето одат на стадион (но и губат интерес ради порази и аматерски фудбал).
Кога Вардар е јак, секогаш доаѓа до раздор во групата и тотален колапс (најчесто предизвикан од партиско влијание, односно под притисоци за да се контрокира групата од партии). Кога ние не сме на трибина, никој друг не оди. Се демотивираат луѓето дополнително.

Од коло во коло сме се поголема мизерија:facepalm:. Губиме од факинкг Арсими на полувреме 1-0. Каков пичкаст фудбалер е овој Давид Бабунски, абе само да се подавало без никаков ефект, а кога има чиста топка на 20 метри да ја стегле у гол он му ја дава на противнички дефанзивец. Не само он, се на терен е траљаво, никакво, само вртат едно те исто. Бесконечни додавања без никаква поента. Јас не знам во чии очи овој Вардар може да биде добар? Ова е потценување на секој вардаров навивач. Плус со она копито на клупа работите се уште полоши. Срамна екипа, скоро никој не заслужува да игра во Вардар.

Колку треба да сме лоши кога ни со судии не можеме гол да дадеме..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom