Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ke bide tesko so Lozana tamo. Igraat na posed I znaat pritisok da napraat. Kebima golovi taa utakmica I mora da se odi na gol vise. Ako se povleceme ke ne skinat od start. Sekoja sansa ke mora da se iskoristi. Mato ke ni e glaven adut za gol. Klucno ke bide sredniot red dali ke im dozvoli protok na topka do napagjacite. Ako igra Kante ko prviot mec dosta topki ke moze da otvori za kontra po strana
Да не испадне како со Копенхаген да се браниме. Тогаш седло беше тренер.

Многу малце фалеше тогаш да поминеме со Копенхаген,шанси имавме 3,4 во второ, Гачевски каков кикс имаше на второт гол ден денес ми се плаче,до 80 минута ние бевме патници во следно коло и тогаш примивме гол.Таква екипа тешко дека ќе направиме во наредни 20 години сигирно.

Со Копенхаген не се браневме, туку толку им беше силата, Седло последните 4-5 дена пред утакмицата ги уништи физички фудбалерите, по 2 тренинга на ден без одмор, дебилот иако предупреден од кондициониот тренер дека играчите се исцрпени, нејкеше да чуе за полесен тренинг и нормално играчите издишаа...Затоа ниеден фудбалер не го сака, нормално пред медиуми никој нема да рече дека не го сака, ама во реалноста, не постои играч што го сака Седло и што може да го поднесе...

Со Копенхаген не се браневме, туку толку им беше силата, Седло последните 4-5 дена пред утакмицата ги уништи физички фудбалерите, по 2 тренинга на ден без одмор, дебилот иако предупреден од кондициониот тренер дека играчите се исцрпени, нејкеше да чуе за полесен тренинг и нормално играчите издишаа...Затоа ниеден фудбалер не го сака, нормално пред медиуми никој нема да рече дека не го сака, ама во реалноста, не постои играч што го сака Седло и што може да го поднесе...
Фала богу сега имаме светски кондиционен тренер.
Одличен ритам игравме цел натпревар некни

Фала богу сега имаме светски кондиционен тренер.
Одличен ритам игравме цел натпревар некни
Па ќе видиме, се надевам дека ќе биде така цела сезона, сега за сега добар се покажа дечкото.

Ke bide tesko so Lozana tamo. Igraat na posed I znaat pritisok da napraat. Kebima golovi taa utakmica I mora da se odi na gol vise. Ako se povleceme ke ne skinat od start. Sekoja sansa ke mora da se iskoristi. Mato ke ni e glaven adut za gol. Klucno ke bide sredniot red dali ke im dozvoli protok na topka do napagjacite. Ako igra Kante ko prviot mec dosta topki ke moze da otvori za kontra po strana
Ако им ја дадеме топката многу да ја контролираат немаме шанси, не смее да имаат голем посед на топка. мора да изиграме како во првото полувреме, трето нема....одбраната нивна е слаба и наша шанса за поминување понатака

При водство од 2-1 во 70-та минута, Копенхаген доби црвен картон, а само две минути подоцна примивме гол од нивната лева страна по центаршут, зато шо Брдаровски беше надвор од позиција.

Инаку, Чимбембе тренирал со составот, но нема да игра против Лозана. Откако е потпишан, нема одиграно ниту една утакмица, ни на подготовките (мислев дека против Рапид одигра едно полувреме, ама всушност тоа бил Олаосебикан).

Закариќ опоравен е?
Искрено боље да не стигне да се опорави. Против Лозана треба да се трча напред назад 90 минути, да се изгине, а не да се изиграва шериф на терен.
Проблемот е што оној гаучосот што го презентираа како продукт од школата на Бока очигледно е фалинка, исто како и нигерот од Брера. Се' она што добро се испазари зимоска (Талески, Јанкулов, Маневски, Сенгор, Тодоровски, Мато, Спахиу), не се надогради во овој преоден рок. Ако се пукаш у груди со буџет од 3,5 милиони €, прв играч по кој ќе тргнеш е Трајковски, што ја покрива најдефицитарната позиција у клубот. А не да ми носиш некои бофл странци...

Тотален промашај се сите играчи донесени во овој преоден рок. Толку македонци имаа на тацна, ниту еден не донесоа. Ако стварно толкав буџет имаме, слободен е и Демба Дарбо, ќе газеше кај нас. Немаме ни саглам младинец кој ќе мора да игра ради правилото.
Среќа што зимоска се пазареше разумно и се донесоа неколку играчи кои двојат во лигава, инаки ништо не правевме. Вака, во толку слаба лига, би требало ние и Шкендија да ја водиме трката за титула. Лошо е што они имаат многу тимови да играат за нив, каде што ние ќе се мачиме да гостуваме.

Mislam deka nema da ima mnogu prostor Zakaric da izigrava I bez nego pokazavme deka mozeme. Mesto Kastenada podobro ke dojde znae da izigra znae I sam da resi sto nas mn ke ni treba pogotovo sto ovie se bosi vo odbrana.

Тотален промашај се сите играчи донесени во овој преоден рок. Толку македонци имаа на тацна, ниту еден не донесоа. Ако стварно толкав буџет имаме, слободен е и Демба Дарбо, ќе газеше кај нас. Немаме ни саглам младинец кој ќе мора да игра ради правилото.
Среќа што зимоска се пазареше разумно и се донесоа неколку играчи кои двојат во лигава, инаки ништо не правевме. Вака, во толку слаба лига, би требало ние и Шкендија да ја водиме трката за титула. Лошо е што они имаат многу тимови да играат за нив, каде што ние ќе се мачиме да гостуваме.
Реално Шкендија и Вардар ќе се одвојат,зашто другите се тешка катастрофа.Минатата сезона Силекс и Работнички даваа некој отпор,ама годинва особено Работнички кој го даде цел тим е тешка мизерија.Според мене за вас би требало да играат Работнички,Ѓорче и Брера,само и да сакаат мислам дека неможат да и земат ниту бод на Шкендија,за разлика од Шкендија вие ќе имате тешки гостувања во Куманово против Башкими и во Гостивар против Арсими.Што се однесува за младинец мислам дека најдобар е Талевски,а Данев ни во Работнички не беше ништо посебно иако играше прва постава скоро цела сезона и по 90 мин.Кога веќе пазаревте од Работнички Матеј Ангелов според мене е најдобар од младинците

Искрено боље да не стигне да се опорави. Против Лозана треба да се трча напред назад 90 минути, да се изгине, а не да се изиграва шериф на терен.
Проблемот е што оној гаучосот што го презентираа како продукт од школата на Бока очигледно е фалинка, исто како и нигерот од Брера. Се' она што добро се испазари зимоска (Талески, Јанкулов, Маневски, Сенгор, Тодоровски, Мато, Спахиу), не се надогради во овој преоден рок. Ако се пукаш у груди со буџет од 3,5 милиони €, прв играч по кој ќе тргнеш е Трајковски, што ја покрива најдефицитарната позиција у клубот. А не да ми носиш некои бофл странци...
Олаосебикан е ок играч за ротација (доколку нема висока плата)
Први впечатоци ми се дека во Диего има фудбал, профил на играч каков шо реално немаме, иако повеќе го гледам како 8ка место крило, ради недостаток на експлозивност.
Иако се слагам дека барем во моментов не делува на играч со ниво на Сењор, Мато.
Ако стварно толкав буџет имаме, слободен е и Демба Дарбо, ќе газеше кај нас. Немаме ни саглам младинец кој ќе мора да игра ради правилото.
А за Дарбо тешко, во Нефтчи земаше 540.000 € годишно.
Автоматски споено мислење:

Реално Шкендија и Вардар ќе се одвојат,зашто другите се тешка катастрофа.Минатата сезона Силекс и Работнички даваа некој отпор,ама годинва особено Работнички кој го даде цел тим е тешка мизерија.Според мене за вас би требало да играат Работнички,Ѓорче и Брера,само и да сакаат мислам дека неможат да и земат ниту бод на Шкендија,за разлика од Шкендија вие ќе имате тешки гостувања во Куманово против Башкими и во Гостивар против Арсими.Што се однесува за младинец мислам дека најдобар е Талевски,а Данев ни во Работнички не беше ништо посебно иако играше прва постава скоро цела сезона и по 90 мин.Кога веќе пазаревте од Работнички Матеј Ангелов според мене е најдобар од младинците
Шкендија располага со годишен буџет од 3.500.000 € исто како нас, а оваа сезона од настапите во Европа веќе обезбедија најмалку уште 5.000.000 €.
На сето ова, додајго и фактот дека имаат тим шо се гради и надградува веќе неколку сезони, за разлика од нас, кој сме се уште е во фаза на оформување тим.
Плус, некој добро забележа, албанските екипи во лигава против Вардар ќе играат како да е финале секој натпревар, шо само дополнително ја отежнува борбата за титула.
А со Омерагиќ како 9ка, титулата и онака е нереална.
Шкендија ја научи лекцијата со Ибраими, кога го пуштија во Струга.. едноставно, ако имаш шампионски амбиции, мораш да имаш напаѓач шо ти гарантира најмалку 15 голови по сезона.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom