Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Другар ми кој навива за Вардар е во Охрид и прашува кое време и од каде ке појде автобусот за Прилеп во сабота?

Ќе биде најверојатно утре во текот на денот објавено тоа на официјалниот сајт на Комити.

Добро толкав клуб и со традиција и да нема официална веб страна но ако грешам поправетеме
па ако има која е?

Добро толкав клуб и со традиција и да нема официална веб страна но ако грешам поправетеме
па ако има која е?
Сине, клубот долго време немаше топки за играње, ти веб страна. :) Да се надеваме дека тоа со новото раководство ќе се среди.

Која фирма е спонзор на Вардар сега ?
Знам град Скопје даде тро пари
Дали некој знае ??

Ивановски е капитенот на Вардар
5F102D170B7FF2489971E2E86D114FE3[1].jpg
Голгетерот е во предност за капитенската лента иако и тој и Симов добија по 9 гласа од соиграчите
Напаѓачот Филип Ивановски ќе ја добие капитенската лента во Вардар. Тој ќе биде новиот лидер на новиот тим во новата сезона во која се влегува со големи очекувања. Фудбалерите на нашиот најтрофеен тим завчера бираа нов капитен. Право на глас имаа сите играчи, а беа преложени 4 имиња. Покрај Филип Ивановски, на листата за гласање се најдоа уште и голманот Симов, стоперот Бојовиќ и играчот за врска Гроздановски. До "победник" не дојде затоа што крајниот скор при гласањето беше 9:9.

За утакмицата во Прилеп ќе има неколку автобуси од Скопје и ЕДЕН АВТОБУС ОД ОХРИД кој ќе ги земе нашите членови од таму и потоа ќе ги врати.
Тие што ќе одат од Скопје: собирање на Железничка во 13.30 часот, во 14.00 ќе се трга.
Тие што ќе одат од Охрид: собирање на споменикот Кирил и Методија(КИМ), на Охридското шеталиште во 14.00 часот.
НЕМОЈ ДА КАСНИТЕ !!

od komiti.org

Бев денес на тренингот на Вардар и видов со што располагаме. Покрај неколку искусни играчи, има и голем дел на младинци, па дури си го видов и еден од подалечните братучеди :pos: Незнаев дека и он дотуркал до првиот состав. Гледам и Нело тренира со првиот тим:tapp: Пандо не тренираше, изгледа пак влече некоја повреда, а од директни извори дознав и дека Бразилецот Лико бил тотално аут од форма. Имал голем потенцијал, но бил мнолгу кондиционо неспремен, но се работело турбо за да го вратат во добра кондициона сотојба.
Денеска не ни тренираше, излезе порано и дојде да не поздрави.
Пред тренингот Илчо се заблагодари на подршката и побара да им помогнеме да дојдат до она што сите го посакуваме -ТИТУЛАТА. Се изненадив кога видов колкав е ОСа:pos: Машала стап за тресење ореви...:pos:
Илчо и Боби беа бајаги строги денес. Цело време им се дереа на играчивбе. Тренингот беше ептен лежерен (барем додека бевме таму) и неможев да видам баш со какви квалитети располагаат играчиве. Убаво беше да се види Влатче одново во нашиот дрес, а очекувам истото да го стори и Стјепановиќ деновиве, играч со кој се водат интемнзивни преговори. Инаку работата со карчев сеуште не била завршена...
Имаме солиден тим и може комотно да се атакува на титулата. Работнички ќе има Европски утакмици пред нашиот дуел и мора да го искористиме тоа за да го добиеме тој прв меѓусебен дуел.

Да кажам и дека се запрепастив кога дознав кој ја има една од највисоките улоги во управата. Се работи за дечко од мое маало кој си нема никаква допирна точка со фудбалот. Беше кошаркар порано а веќе долги години не се занимава со спорт. Баш лани правевме муабет и ме распрашуваше како стои Вардар и се восхитуваше како уште одам на утакмици :) И тој дочека да добие ваква функција во Вардар:eek:
КАКО ??????????:tapp:

Бев денес на тренингот на Вардар и видов со што располагаме. Покрај неколку искусни играчи, има и голем дел на младинци, па дури си го видов и еден од подалечните братучеди :pos: Незнаев дека и он дотуркал до првиот состав. Гледам и Нело тренира со првиот тим:tapp: Пандо не тренираше, изгледа пак влече некоја повреда, а од директни извори дознав и дека Бразилецот Лико бил тотално аут од форма. Имал голем потенцијал, но бил мнолгу кондиционо неспремен, но се работело турбо за да го вратат во добра кондициона сотојба.
Денеска не ни тренираше, излезе порано и дојде да не поздрави.
Пред тренингот Илчо се заблагодари на подршката и побара да им помогнеме да дојдат до она што сите го посакуваме -ТИТУЛАТА. Се изненадив кога видов колкав е ОСа:pos: Машала стап за тресење ореви...:pos:
Илчо и Боби беа бајаги строги денес. Цело време им се дереа на играчивбе. Тренингот беше ептен лежерен (барем додека бевме таму) и неможев да видам баш со какви квалитети располагаат играчиве. Убаво беше да се види Влатче одново во нашиот дрес, а очекувам истото да го стори и Стјепановиќ деновиве, играч со кој се водат интемнзивни преговори. Инаку работата со карчев сеуште не била завршена...
Имаме солиден тим и може комотно да се атакува на титулата. Работнички ќе има Европски утакмици пред нашиот дуел и мора да го искористиме тоа за да го добиеме тој прв меѓусебен дуел.

Да кажам и дека се запрепастив кога дознав кој ја има една од највисоките улоги во управата. Се работи за дечко од мое маало кој си нема никаква допирна точка со фудбалот. Беше кошаркар порано а веќе долги години не се занимава со спорт. Баш лани правевме муабет и ме распрашуваше како стои Вардар и се восхитуваше како уште одам на утакмици :) И тој дочека да добие ваква функција во Вардар:eek:
За жал, секогаш имало такви залутани ликови во Вардар.

Кој дојде во Вардар, некој да ме апдејтира бев отсутен некое време.
Фала...

А од т.н.''фудбалски стручњаци'' досега видовте аир многу...Чекајте да видиме како ќе се одвиваат работите долга е сезоната !!!

Кој дојде во Вардар, некој да ме апдејтира бев отсутен некое време.
Фала...
Дојдоа: Марјан Мицков (Шкендија), Милан Илиевски (Металург), Тони Велјаноски (Напредок), Филип Петров (Јавор, Србија), Златко Бошковски, Дончо Аргировски (Скопје), Дарко Стерјов (Миравци), Игор Стојаковиќ(Јавор, Србија), Пауло Кандидо-Лико (Мореиренсе, Португалија), Влатко Грозданоски, Владимир Тунески (Работнички), Филип Ивановски (Етникос Ахна, Кипар), Никола Карчев (Шангај, Кина), Оса Гуобадија (Кадуна јунајтед, Нигерија), Костадин Захов (Беласица), Илбер Али (Ренова), Предраг Ранѓеловиќ (Телеоптик).
Заминаа: Иван Настевски (Работнички) Никола Никанчевски (Напредок), Ѓорѓи Мојсов, Благојче Марковски (11 Октомври), Бојан Ѓорѓиевски (Металург), Перица Василевски (Охрид), Марјан Маџаровски (Тетекс), Златко Ристов, Тони Џангаровски, Бобан Џангаровски, Трајче Стојковски, Емир Шабани, Веби Алиевски, Кристијан Синковиќ, Фабио Силва, Нено, Карлос Роберто, Никола Трипуновски, Вандеир.

Сите сакаме билборди, нови маици, знамиња, гостувања, автобуси од други градови, пиротехника и јака група. Сите се задоволни кога има нешто ново, но секoј материјал мора некако да се финансира, и сите треба да придонесме. Членските се најмал придонес што еден Комита може да даде за својата група...

Значи за гостувањето во Прилеп, за тие што до сега уплатиле за членска нема да се плаќа, додека за останатите ќе биде симболични 100 денари.

Пред да се трга, при влегување во автобус име и презиме ќе кажете на благајникот, ќе има списоци кој има уплатено за членска а кој не, така да без грижи, се е под контрола, има ред и организација !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom