Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Честито победа (мада не заслужувате :icon_mrgr)
По стоти пут го пишувам постов, ти ебам нетот скапан...
Да се префрлиме на поведрите теми :)
Вардар-Тетекс 2-0, во братското наместено дерби :pos:
Прво полувреме кое не беше наместено, второ полувреме, немам зборови :)
Во првиот дел се трудеа и двете екипи, а Вардар беше за нијанса подобар. Имавме една сто процентна шанса но голманот на гоститењ убаво одбрани.
Вториот дел почнаа да прават како демек лоши офсајд стапици одбранбениве на Тетекс, а нашиве сто пати се посрамотија. Кој уткаше, кој стативата ја гаѓаше, па и судијата сто пути свирна офсајди...
И конечно подоги Џанграовски:pos: Центрираше Настевски од корнер, Џангарот ја бапна со глава, голманов нивни ко божем се фрли по неа, тој што седеше на статива си ја бутна во гол...:pos:

Потоа Настевски излезе сам на сам и само ја потврди победата.
На крајот се избламира нашиот голман Симов. Доби директен црвен по кој ќе ги пропушти следните два можеби и клучни мечеви, поради тоа што ја фати топката надвор од шеснеаесетникот...
Ебате глупиот ебате...
За атмосферата...
За разлика од Сје, јас сум презадоволен од атмосферата. Времето беше топло, но тоа не беше пречка да се даде 90-минутна одлична поддршка. Имаше периоди кога грмевме особено во вториот дел, и периоди кога беше за ниајнса послабо, но од мене имаме една 9-ка за денешното издание (секогаш може подобро :icon_mrgr). Бевме околу 500 души...
Војводи ме изненадија со добра бројка според мене над 100 души (барем на фонтана, после како да се изгубија...). Во прво полувреме имаа одлични моменти, но второ малку паднаа...
Се на се солидно издание од нивна страна. Имаше и моменти кога заеднички навивавме. Грмеше градски...:)
Се на се одличен ден, супер време, доста народ на трибината...:aplauz:
И како никогаш се израдував на головите на Шкендија :pos:
Добро е што Скопје загуби два бода дома, и сега разликата е 7 меѓу нас. Сепак место за оптимизам искрено НЕМА. Одбраната ни е солидна, али средината...
Настевски е ѕверштина, ама другиве... Вандаир камен, за Фабио си ги повлекувам сит пофални зборови...Камен каменовски....:pop:
Ако не дојде Гроздановски, и дур не се опорави Пандо ништо не правиме...
Со Брегалница МОРА да се побведи, но ќе биде многу тешко...

Колку беа глупи вашиве играчи :) , што само промашуваја, дури за момент помислив нерешено ќе заврши заради вашата слаба реализација:icon_mrgr

Џангаровски ке го биде за голман а:pos:,следна играме во вторник со Брегалница во гости па за викендот со Работинчки или грешам!

ajde VARDAREE na dobro da trgne..

Џангаровски ке го биде за голман а:pos:,следна играме во вторник со Брегалница во гости па за викендот со Работинчки или грешам!
Не грешиш...
Ако не освоиме минимум 4 бода, чао пријатно прва лиго :)
Кој ќе го гледа Маџаровски на следниве два меча на голот...

Не грешиш...
Ако не освоиме минимум 4 бода, чао пријатно прва лиго :)
Кој ќе го гледа Маџаровски на следниве два меча на голот...
Добар голман е Маџаровски,само по некад знае да направи кикс(голот со Металург од 40 метри од слободен) али по тоа што сум го видел има фаќано многу тешки топки!

Добро е што победивме, бидејќи доколку не тепавме денеска слободно ќе можевме да почнеме да се спремаме за предизвиците во втора лига, вака колку-толку постојат уште шанси за опстанок + да видиме што ќе биде со одземените три бода, доколку ни ги вратат ќе вредат 10. За натпреварот веќе доволно е коментирано погоре, Тетекс два пати го помина центарот, а во 90 минута првпат шутна кога го исклучија Симов. Штета што го немавме овој тим од почетокот на првенството, во ваква лига каква што е моментално нашава, сигурно ако не за титула, ќе се боревме за Европа... Изгледа само јас ќе му дадам преодна оценка на Фабио денес, се трудеше, дриблаше, но сепак додавањето и шутот му се... Сепак, далеку од најслаб беше на теренот.

Очекував пресврт на натпреварот Скопје - Шкендија, уште на полувреме коментирав дека ќе заврши кец у два али ништо.

Следни се Брегалница во вторник, натпревар кој мора да се добие иако ќе биде премногу тешко.

По стоти пут го пишувам постов, ти ебам нетот скапан...
Да се префрлиме на поведрите теми :)
Вардар-Тетекс 2-0, во братското наместено дерби :pos:
Прво полувреме кое не беше наместено, второ полувреме, немам зборови :)
Во првиот дел се трудеа и двете екипи, а Вардар беше за нијанса подобар. Имавме една сто процентна шанса но голманот на гоститењ убаво одбрани.
Вториот дел почнаа да прават како демек лоши офсајд стапици одбранбениве на Тетекс, а нашиве сто пати се посрамотија. Кој уткаше, кој стативата ја гаѓаше, па и судијата сто пути свирна офсајди...
И конечно подоги Џанграовски:pos: Центрираше Настевски од корнер, Џангарот ја бапна со глава, голманов нивни ко божем се фрли по неа, тој што седеше на статива си ја бутна во гол...:pos:
Потоа Настевски излезе сам на сам и само ја потврди победата.
На крајот се избламира нашиот голман Симов. Доби директен црвен по кој ќе ги пропушти следните два можеби и клучни мечеви, поради тоа што ја фати топката надвор од шеснеаесетникот...
Ебате глупиот ебате...
За атмосферата...
За разлика од Сје, јас сум презадоволен од атмосферата. Времето беше топло, но тоа не беше пречка да се даде 90-минутна одлична поддршка. Имаше периоди кога грмевме особено во вториот дел, и периоди кога беше за ниајнса послабо, но од мене имаме една 9-ка за денешното издание (секогаш може подобро :icon_mrgr). Бевме околу 500 души...
Војводи ме изненадија со добра бројка според мене над 100 души (барем на фонтана, после како да се изгубија...). Во прво полувреме имаа одлични моменти, но второ малку паднаа...
Се на се солидно издание од нивна страна. Имаше и моменти кога заеднички навивавме. Грмеше градски...:)
Се на се одличен ден, супер време, доста народ на трибината...:aplauz:
И како никогаш се израдував на головите на Шкендија :pos:
Добро е што Скопје загуби два бода дома, и сега разликата е 7 меѓу нас. Сепак место за оптимизам искрено НЕМА. Одбраната ни е солидна, али средината...
Настевски е ѕверштина, ама другиве... Вандаир камен, за Фабио си ги повлекувам сит пофални зборови...Камен каменовски....:pop:
Ако не дојде Гроздановски, и дур не се опорави Пандо ништо не правиме...
Со Брегалница МОРА да се побведи, но ќе биде многу тешко...
Пандо е опоравен, само што беше очаен и Стратев го извади уште на полувреме. Не знам што се случува со дечкот, ама веќе подолго време е во мизерна форма. Иначе искрено ме изненади играчот со број 18, кој после разбрав дека бил Роберто Карлос, а другиве Бразилци (Вандаир и Фабио) беа катастрофа.
На трибина изгледаше сосема солидно. Сега Брегалница мора да падне во Штип, па после со Работнички да се создаде невиден пекол на Градски и да ги земеме 3 бода.

Пандо е опоравен, само што беше очаен и Стратев го извади уште на полувреме. Не знам што се случува со дечкот, ама веќе подолго време е во мизерна форма. Иначе искрено ме изненади играчот со број 18, кој после разбрав дека бил Роберто Карлос, а другиве Бразилци (Вандаир и Фабио) беа катастрофа.
На трибина изгледаше сосема солидно. Сега Брегалница мора да падне во Штип, па после со Работнички да се создаде невиден пекол на Градски и да ги земеме 3 бода.

Супер изигра 18ката, ни јас не знаев кој е, мислев дека е некој Бразилец но тешко се гледа, поготово кога сончаница во глава ќе те удри... :)

Утакмицава апла местена, играчите нивни (одбраната) се тргаше од топката у напад коа идевме али пусти ние 4 пречки имавме... Добра утакмица, добра атмосфера, добро дружење :) Се на се презентирани денес 3 бајрака од Војводи, наше ново знаме West Side Skopje и Калимерко Нема правда всушност мотка требаше да биде али не ни дадоа стаповите да ги внесеме па заврши на ограда иначе рачно боено е. Бројка солидна. :)

--- надополнето ---

И врв на се беше на крај пеењето си нашите играчи врска си немаа :icon_mrgr

--- надополнето ---

Еве ја мотката, знамето после :)
1932361429.jpg

Утакмицава апла местена, играчите нивни (одбраната) се тргаше од топката у напад коа идевме али пусти ние 4 пречки имавме... Добра утакмица, добра атмосфера, добро дружење :) Се на се презентирани денес 3 бајрака од Војводи, наше ново знаме West Side Skopje и Калимерко Нема правда всушност мотка требаше да биде али не ни дадоа стаповите да ги внесеме па заврши на ограда иначе рачно боено е. Бројка солидна. :)

--- надополнето ---

И врв на се беше на крај пеењето си нашите играчи врска си немаа :icon_mrgr

--- надополнето ---

Еве ја мотката, знамето после :)
1932361429.jpg

Не беа 4 пречки, една само (статива). Другите три удрија во железата што ги држат мрежите :)

Не е до местењето, ниту до играта или што и да е другооо...
факт е дека ја им носам среќа:)
а ја отидам на утакмица на Вардар, без разлика за кој спорт се работи мора да тепаат:pos: :P :)

Od sea so nadlezniot zaedno na Vardar , dali na gosti dali doma :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom