Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
kako sto se potpisuvaat/obezbeduvaat zasiluvanja taka se cisti. rabotata e nema potreba da se otpusti pola tim ako i so tie sto gi imame ke obezbedime titula vo mkd. se baraat zasiluvanja za evropa a takvi del taktiziraat i baraat mnogu pari zosto e vardar del ne skala nad ona sto imame i ne sakaat da potpisat odma... seuste nemame liga i ne sme klub sto moze samo da nadopolnuva za vo evropa, nas seuste ni falat mnogu igraci za da dojdeme do toj stadium... valjda dogodina taka
Кано, ти спомна дека ќе има појак на местото на Цветковиќ?

Кано, ти спомна дека ќе има појак на местото на Цветковиќ?

se pregovara so eden od mkd ligava i stranec. iskreno mislam deka do kraj na mesecot ke ide tesko posto poveketo kvalitetni igraci probuvaat da najdat angazman u pojaka liga. cvetkovic bese iznudeno resenie, izigra stvarno ali fakt e deka uste pred 6 meseci zamislata bese da se najde pojak...

Јас не знам како во време на Град Скопје (за Самс да не правам муабет) не беше проблем ни лигата, ни стадионите за да потпише некој подобар играч ор лигава, повратник од страна или подобар странец, а сега со сто пати подобар буџет и услови, се' е проблем :D
И тоа во ситуација каде што шампионот има многу повеќе поволности во Европа (што носи полесен поврат на средства) за разлика од тие сезони каде што во прво коло од ЛШ ти паѓа 500 пати појака екипа и си пакуваш куфери.
Повеќе ми личи на неспособност и тоа што никој не сака да игра во ФК Свињенко АД.

а сега со сто пати подобар буџет и услови, се' е проблем
Ако го гледаше интервјуто на Велковски за ФФМ, тврди дека буџетот на Вардар бил многу поголем во време на Самсоненко во споредба со сега.
Иако и сега има играчи кој земаат примања блиску до примањата на пример кој ги земаше Фелипе 15 000 евра месечно.
Но и ради инфлација, факт е дека 5 милиони во 2015 и денес во 2026, не се исто.
Повеќе ми личи на неспособност и тоа што никој не сака да игра во ФК Свињенко АД.
Не е само то проблемот, многу македонски играчи гледаат потценувачки спрема нашата лига, и последно да е не сакаат да се вратат во македонска лига.

Јас не знам како во време на Град Скопје (за Самс да не правам муабет) не беше проблем ни лигата, ни стадионите за да потпише некој подобар играч ор лигава, повратник од страна или подобар странец, а сега со сто пати подобар буџет и услови, се' е проблем :D
И тоа во ситуација каде што шампионот има многу повеќе поволности во Европа (што носи полесен поврат на средства) за разлика од тие сезони каде што во прво коло од ЛШ ти паѓа 500 пати појака екипа и си пакуваш куфери.
Искрено многу се промени фудбалот после ковидот тие години, буквално во секој аспект

svetot se smeni od togas do sega. kur gi boli igracite koj gi plaka.

svetot se smeni od togas do sega. kur gi boli igracite koj gi plaka.
Не е проблем кој ги плаќа, типот им доаѓа на тренинзи, се меша во работата како да е тренер на екипата. Ги казнува како сака, си има фаворити што ги форсира, се дерел во соблекувална итн.
Така може да се однесува Јане Тица во Еуромилк и сељацине во ФК Скопје, а за такво однесување во Вардар не треба да има простор.

Не е проблем кој ги плаќа, типот им доаѓа на тренинзи, се меша во работата како да е тренер на екипата. Ги казнува како сака, си има фаворити што ги форсира, се дерел во соблекувална итн.

jas neznam za eden igrac sto ni e target vo mkd prvenstvoto da ne dojde na pregovori. znam deka nekoj se cenkaat, cekaat ponudi itn ama deka ne dosle da zborat so milenko nema eden do sega. taka da toa sto go napisa u predhodniot post deka nekele da igraat e gresno.

e sega ova drugovo sto si go pisal ok, takov si e... :) ti kazav sto rekol mato za nego na gazdite u skotska lol

se pregovara so eden od mkd ligava i stranec. iskreno mislam deka do kraj na mesecot ke ide tesko posto poveketo kvalitetni igraci probuvaat da najdat angazman u pojaka liga. cvetkovic bese iznudeno resenie, izigra stvarno ali fakt e deka uste pred 6 meseci zamislata bese da se najde pojak...
Можеме добро да испазариме и некои црнчуги или технички добро јужноамериканци кои може добро да не засилат, и на кои прва отскочна даска за фудбал во Европа би им биле ние. Не е дека не може да се најдат такви, само треба да се има луѓе и да се бара на време.

Мое мислење е дека после ждребката ќе се одлучи за нови засилувања.

Можеме добро да испазариме и некои црнчуги или технички добро јужноамериканци кои може добро да не засилат, и на кои прва отскочна даска за фудбал во Европа би им биле ние. Не е дека не може да се најдат такви, само треба да се има луѓе и да се бара на време.

vrati se na temava od pred nekoe vreme jas pisav deka ke se nosat argentinci. poveke od toa ne znam, iskreno mislev ke dojdat zaedno so trenerot od argentina ali moze na kraj da se veke u evropa ili da se ceka kraj na mesec koga im zavrsuvaat dogovorite da dojdat.

Мое мислење е дека после ждребката ќе се одлучи за нови засилувања.

i ova drzi voda... imaat ekipa za doma za evropa ke vidat dali i kakov tim ke pravat.

Изгледа толку од засилувањата за оваа сезона.

УЕФА го казни Вардар со 250.000 евра и условна казна од три години

Најтрофејниот македонски фудбалски клуб добил казна од Европската куќа на фудбалот (УЕФА) во висина од 250.000 евра и условна казна од три години да не се повтори делото за сезоната 2023/24.

УЕФА ги казнила „црвено-црните“ поради лошо финансиско работење, како и двојни договори и фалсификати кои се правеле во таа сезона.

Клубот ќе биде под тригодишна условна казна, односно надзор и секое ново прекршување на правилата на УЕФА би можеле да донесат до сериозни казни.

Случајот со двојните договори со фудбалери и фалсификувани документи е пријавен и до надлежните институции, односно е поднесена кривична пријава до Основното јавно обвинителство (ОЈО).

Неправилностите во клубот се утврдени пред доаѓањето на новиот сопственик на Вардар.

vrati se na temava od pred nekoe vreme jas pisav deka ke se nosat argentinci. poveke od toa ne znam, iskreno mislev ke dojdat zaedno so trenerot od argentina ali moze na kraj da se veke u evropa ili da se ceka kraj na mesec koga im zavrsuvaat dogovorite da dojdat.

i ova drzi voda... imaat ekipa za doma za evropa ke vidat dali i kakov tim ke pravat.
Па и во интервјуто за гол, самиот Фабијани го потврди тоа - На прашањето дали може да видиме ново име во тимот или стручниот штаб од Аргентина или Јужна Америка, Фабиани беше резервиран, но накратко одговори – „Да!“.

Back
На врв Bottom