- Член од
- 7 август 2011
- Мислења
- 5.006
- Поени од реакции
- 15.588
А кој рече дека пандев ќе биде од тројцатаПа Пандев реално е најдобро решение за ФФМ
За Бартон од Тетово коа веќе го спомна фамилија се со татко ми![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А кој рече дека пандев ќе биде од тројцатаПа Пандев реално е најдобро решение за ФФМ
За Бартон од Тетово коа веќе го спомна фамилија се со татко ми![]()
franco onoj ni kidna pederce togas od akademija pandev segasna brera trebase da dojde ke se iskontaktira nekoj sigurno ke vidime koj ke potpisat glisic bese dobar ali jbg toa e ajde ne se sekirajte ke bide gi cekame bosancite sea
Франко потпиша/ќе потпише за Беса…
Не реков дека ке биде Пандев , реков дека е најдобро решение со цела фудбалска историја позади себе ..А кој рече дека пандев ќе биде од тројцата![]()
Друже, проблемот е што овој нема никаква фудбалска биографија. На 23 години ако се што имаш од професионален фудбал е една полусезона помината во второлигаш од Кипар, а претходно си се рекреирал во универзитетска лига ваљда се ти кажува. И зашто така збориш, па еве направи споредба на неговата со биографијата на Закариќ или Спиридоновиќ, разлика у светлосни години.Kaj možeme nie da nosime igrači so ne znam kakva fudbalska biografija i kariera, ne znam od kaj takvi očekuvanja. Ne e ova RK Vardar na Sams, a ni fudbalot ne e rakomet. Imaše nekoi komentari pogore kao se nosi fudbaler od faking Korea. Korea kakvi fudbalerčinja znae da izvadi, ne znam zašo takvi komentari. Ke vidime dali ke se pogodi. Igral na Kipar? Pa šo treba da kažat navivači te na klubovite što potpipuvaat fudbaleri koi igraat vo makedonskava ebena liga? Koja fudbalska biografija ja imaat tie? Pa pak znaelo da se pogodi. Ne go branam transferot na koreecov, ama pa ne možam i taka da kenjam u prazno dur ne go vidam na teren.
А бе каков Кореец. Зар уопште мислиш дека ќе биде тој у комбинација за прв тим...Најдовски сигурно ке игра стопер , овој од Кореа играчов игра офанзивен лев бек , значи може да игра во 3-5-2 формација ..
Лани Михајлов почна со формација 4-2-3-1 , крила му играа Ристовски и Лемос , а Алтипармаковски позади Омерагиќ ..
Формацијата најчесто се прави според составот , ке видиме на крај каков тим ке имаме ..
Формата му е во надолна линија на Закариќ за жал, но од друга страна вреди да се ризикува за играч со педигре како неговото (Партизан, Зрињски, Жељо, Борац Бања Лука, репрезентативец на Босна).Овој Закариќ личи на малку поасално засилување. Ако ништо друго, играл редовно по тимовиве за кои настапувал. Секогаш со вакви играчи има ризик како со Ибричиќ, ама да се надеваме дека кариерата не му тргната во надолна линија и е дојден колку да лабави овде.
Од прилика вака стоиме засега:
Голмани: Филип Гачевски (33), Методија Велковски (23), Никола Филевски (младинец, 18 години)
Одбрана: Ненад Мишковски (штопер, 37), Дејан Ѓуриќ (штопер, 25), Александар Ѓурковски (штопер, 23), Владица Брдаровски (десен бек, 35), Давид Велковски (десен бек/десно крило, 23), Симеон Здравковски (десен бек, младинец, 19 години)
Средина: Филип Најдовски (дефанзивна средина/штопер, 32), Мартин Блажевски (дефанзивна средина/штопер, 31), Кристијан Николовски (дефанзивна средина, 26), Ѓорѓи Дошев (дефанзивна средина, младинец, 19 години), Дарко Мицевски (средина, 31), Филип Дурански (средина, 32), Горјан Цветков (офанзивна средина, младинец, 18 години), Огнен Здравковски (средина/десно крило(?), младинец, 19 години), Матеус Лемос (лево крило/десно крило, 26), Сеум Гун Ким (лево крило, 22), Горан Закариќ (десно крило/лево крило, 31)
Напад: Азер Омерагиќ (22), Марио Костов (младинец, 18 години), Давор Лефковски (младинец, 18 години)
Реално, младинциве кои се во составов, само пополнуваат место на припремиве, тешко дека некој од нив би играл важна улога. До душа, ќе мора да игра некој младинец и искрено не знам кој би бил тоа. Можеби Дошев или овој новиов од Пандевци кој го донесоа, наводно бил солиден играч.
Блажевски, Ѓурковски (ако е останат?), Давид Велковски, Омерагиќ, се' се тоа вишок играчи, а и Пато и Дурански не се некој квалитет.
Не знаеме каква е ситуацијата со Мицевски и Лемос, којзнае дали ќе ги видиме сезонава. Ниту дали Мишко ќе се пензионира или ќе помогне и годинава.
Најголем проблем се страничните бековски позиции, како и напаѓачките и крилните. Па едно 4-5 нови играчи ни требаат за лев бек, крилата, напаѓачи.
Друже, проблемот е што овој нема никаква фудбалска биографија. На 23 години ако се што имаш од професионален фудбал е една полусезона помината во второлигаш од Кипар, а претходно си се рекреирал во универзитетска лига ваљда се ти кажува. И зашто така збориш, па еве направи споредба на неговата со биографијата на Закариќ или Спиридоновиќ, разлика у светлосни години.
А бе каков Кореец. Зар уопште мислиш дека ќе биде тој у комбинација за прв тим...
Формата му е во надолна линија на Закариќ за жал, но од друга страна вреди да се ризикува за играч со педигре како неговото (Партизан, Зрињски, Жељо, Борац Бања Лука, репрезентативец на Босна).
Мишко штом замина на припреми во Словенија, веројатно планира да продужи и сезонава.
Омерагиќ да не се лажеме, ќе си продужи во Вардар и натаму, преголемо е влијанието на татко му.
Се слагам во потполност со тебе, треба овде уште играчи (лев бек, крило, везен, шпиц се минимумот)...
Друже, проблемот е што овој нема никаква фудбалска биографија. На 23 години ако се што имаш од професионален фудбал е една полусезона помината во второлигаш од Кипар, а претходно си се рекреирал во универзитетска лига ваљда се ти кажува. И зашто така збориш, па еве направи споредба на неговата со биографијата на Закариќ или Спиридоновиќ, разлика у светлосни години.
Ама ова даде пример ти за обратна филозофија, на хартија топ, биографија одлична ама коа дојдоа у вардар тапа, може не им се играло и не е изненадување ова да им падне форма, ама примеров е обратен, до 23 год. ништо не си изиграл и сеа да очекуваме дека ќе изненади кореецов... нема шанси тотална утка е ова. ко мене на 38 да ме потпишат и некој да пише "абе чекај може добар е да му дадеме шанса да го видиме"
Не е ОК, ако сакаат да даваат пари така нека даваат тоа е ОК, не е ОК да вртат сумљиви работи преку Вардар, твој се парите ама не го користи Вардар да си бркаш некој свои цели. Не работеа Комити 3 год. да дојде некој и да рече еве милион дај вие бркајте работа тргнете се на страна ние ќе праиме сега шеми...Да не претеруваме, Новоматик е спонзор, милион евра...дали ќе ги дадат на Пури, или на играчи, нивни пари се..и тоа е океј..ама од тој милион,ако остават долг 2 милиони...е тогаш е проблем...
Ајдее сеа ќе испадне дека ја го бранам кореецовДобро еве, а што ќе коментираш ако по некоја случајност се погоди типчето и игра супер во Вардар? Фудбалска биографија и не ти е некоја гаранција дека ќе биде добар. Па ние се палевме овде на Швајц као да доаѓа Марадона и на крај чоекот нишо не покажа кај нас. Порано имало такви случаи, од Ибричиќ и уше некои. Биографија на папир топ,ама кај нас камењаревич. Ќе свртам малце и на ракомет ама ќе ми ја сфатиш поентата. Марко Вујин, ракометна биографија нема боље
. Плафон! На терен.... не сакам ни да се потсетувам. Тоа ми беше поентата, не можема да знаеме дур не видиме на терен, а одма се почна со некое хејтање непотребно. Тоа мене не ми се допадна и само заради тоа и искоментирав. Не кажав ја дека кореецот по секоја цена ќе биде топ, ама не можам да знам дур не видам.
Поради не исплатен к15 од 12.000 ден.Плаче Кореецов да ни блокира сметка за некој месец![]()