Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Чудна работа со купов на Македонија :icon_lol: ..

Кога бевме јаки во времето на Самсоненко скоро секогаш во 1/8 или 1/4 ни паѓаше Шкендија која ни беше директен ривал за титула и фактички еден од јаките мораше да испадне за да нема финале Вардар - Шкендија и можни инциденти Комити-Балисти , по мене 99 % бев сигурен дека тогаш ФФМ ја местеше ждребката ради тие работи ..

И чудно е како во тие години кога Вардар беше најдобар не успеваше да дојде до финале на купот :D ..

А еве сега кога сме послаби ни паѓа супер противник во 1/8 екипата на Ѓорче , играме на домашен терен и реално имаме шанси да ги добиеме , и еве пример поминуваме и потоа во 1/4 замисли ти паѓа Брегалница или Тиквеш :D

Лани исто имавме лесен пат ама испаднавме од Силекс на пенали мислам , а финале играа Ѓорче и Академија Пандев прилично послаби тимови , зборот ми е имаме среќа сега во ждребката ама штета што Вардар е вака слаб и неможеме да го искориситиме купот за да влеземе во Европа и ете ти добра пара од Уефа , ма да знам дека имаме ДОЛГ и прашање е дали воопшто Вардар би добил лиценца за настап во Европа ..

Ај може на зима ке се засилиме па ке го нападнеме и купот , па и да не ни даде Уефа настап барем ке играме за пехар во финале на куп после 15 години , знам дека речиси е научна фантастика да мислиме на финале ама ај надежта со зимски трансфери и среќна ждребка останува :D

Последно уредено:
Пак се прават некои нереални муабети и ќе се разочараме кога ќе изгубиме 0-4 од Ѓорче.
Ако Ѓорче не јаде суспензија од Европа и си продолжи како досега, нема шанси да ги тепаме. Па они купот го имаат свртено ко мустафа кадилак на флипери, секоја година финале играат што се вика. За купот на блашко збориме. Многу подобра ждребка можевме да имаме, со оглед на тоа што можеше да ни падне и некој второлигаш или третолигаш.
Вардар нема никаква шанса да игра во Европа, па макар и бил шампион на Македонија.
Убаво е да сонуваме дека може ќе освоиме куп, ама факт е дека шансите ни се исти ко на Јанг тим од Струга.

Денеска гледам и Мзт Скопје си договорија спонзор со МТЕЛ компанија која е дел од Телеком Србија ..

Претходно исто и КК Работнички потпишаа договор со оваа компанија ..

Немам ништо против нивните клубови , но нејасно е како клуб како ФК Вардар со таква историја неможеме да привлечеме ни еден спонзор ..

Се поставува прашање, можно ли е ради тој ебан долг никој да не сака да биде спонзор во Вардар или намерно политички се стопира се и сешто во Вардар , па неможе бе и град Скопје со месеци и таа Арсовска да не потпише и да се чека уште една седница за да се префрлат парите во ФК Вардар ..

Ова е апла дупење во здрав мозок , треба од раководство на Комити да се организира групно идење таму во Град Скопје нека се бара Арсовска под итно , ја знам дека имало средби и све било на муабет ама ова веќе се гледа дека некој ја кочи работата и не е уште ништо префрлено во Вардар , мислам дека премногу сме меки и затоа некој к*рот си игра со нас а Вардар чека и страда ..

Денеска гледам и Мзт Скопје си договорија спонзор со МТЕЛ компанија која е дел од Телеком Србија ..

Претходно исто и КК Работнички потпишаа договор со оваа компанија ..

Немам ништо против нивните клубови , но нејасно е како клуб како ФК Вардар со таква историја неможеме да привлечеме ни еден спонзор ..

Се поставува прашање, можно ли е ради тој ебан долг никој да не сака да биде спонзор во Вардар или намерно политички се стопира се и сешто во Вардар , па неможе бе и град Скопје со месеци и таа Арсовска да не потпише и да се чека уште една седница за да се префрлат парите во ФК Вардар ..

Ова е апла дупење во здрав мозок , треба од раководство на Комити да се организира групно идење таму во Град Скопје нека се бара Арсовска под итно , ја знам дека имало средби и све било на муабет ама ова веќе се гледа дека некој ја кочи работата и не е уште ништо префрлено во Вардар , мислам дека премногу сме меки и затоа некој к*рот си игра со нас а Вардар чека и страда ..
M TEL e eden od najgolemite zagubari vo Srbija, drzavata sekoja godina pumpa ogromni sredstva da gi odrzi vo zivot, prasanje e dali ke gi zemat site sredstva. Baska, MZT i Rabotnicki imaat i drugi sponzori, ovie ke im bidat glaven sponzor, i uste pobaska nemaat OGROMNI dolgovi (imaat i tie nesto sitno, ne deka se skroz cisti)

2023 godina, nikoj ne ti zivee samo od istorija, posebno ako si investitor, osobeno koga imas 4 milioni evra dolg. Daj Boze da se spasite, ama kako? Ke dojde nekoj tuku-taka da fukne 4 milioni da go spasi Vardar deka imal istorija? Ne bre bratu, Vardar ima tocno 0 nesta da privlece investitor VO OVOJ MOMENT. Znaci, barem akademijata, pomosnite tereni, nekakov imot da imase nesto so sto bi imal barem nekakva vrednost. Vo momentov apsolutno nisto nemate. Ne znam, dali bi mozela drzavata da intervernira, da mu zeme del od imotot na Samsonenko so uslov dodeka ne go vrati dolgot da ne moze da go dobie nazad. Ostanuva toa, ili da ima nekoj golem Komita so preku 100+ milioni evra na smetka za da ne mu bide problem da dade 4 milioni za da go spasi Vardar, politicko reshenie (UJP i drugite drzavni instituticii da otpisat kamati, da se reprogramira dolgot narednite 10-15 godini, da se postigne dogovor so ex igraci, del da go otpisat dolgot, del da prifatat reprograma i tamu), ili pak najbolno i najrealno resenie, zgasnuvanje na timot i pocnuvanje od 0. Pozdrav

Види кои се сопственици на Работнички и МЗТ и ќе ти стане јасно како е договорено спонзорството. Партиски дилови се тоа. ВМРО, СДС и Данела сите заедно го саботираат Вардар. Во петок очекувајте го првиот жолт картон до сите.

Види кои се сопственици на Работнички и МЗТ и ќе ти стане јасно како е договорено спонзорството. Партиски дилови се тоа. ВМРО, СДС и Данела сите заедно го саботираат Вардар. Во петок очекувајте го првиот жолт картон до сите.
Па требаше и порано но ајде како викаат никогаш не е касно да се обидеш , што побрзо треба да се тргне во офанзива против некои ликови кои го стопираат Вардар , не смее веќе ова да се трпи ги поминаа сите граници доста е ....

Јас да сум у раководство на Комити зимам групата и идеме кај што живее Арсовска , доволно е саат време да и пееме пред куќа/стан да неможе глава да одмори, без инциденти , преку к*р веќе :toe:

Последно уредено:
Здраво на сите,

Ајде малку со размислување и разгледување на работите како што се, не како ние што сакаме да бидат.
Прво од последното спомнување на град Скопје и градоначалникот:
- Донесена е одлука од Советот на г.Скопје за финансиска помош на фк Вардар и тоа е супер, е сега што треба понатаму за да стигнат парите во клубот?!?
Истиот тој Совет треба да изгласа ребаланс на буџетот на град Скопје за 2023 за да се прераспределат парите од други ставки во ставката Финансиска помош за спортски клубови (меѓу кој е и Вардар). Од видеата што ги гледав на седниците на Советот (можете и вие да си ги најдете онлајн), советниците на сдссм и дпмне не го изгласуваат ребалансот на буџетот, бидејќи има и други ставки кои треба да поминат, а една од најголемите е набавка на нови автобуси која ако ја одобрат, ќе донесе политички „поени“ на градоначалникот. Затоа наместо пеење кај градоначалникот, јас сум за „пеење“ кај пред-претходниот сопственик кој што си го присвои помошниот терен на Вардар и она што требаше да биде клупски простории, а секако и кај советниците од г.Скопје кои си зимаат по 500 евра за една-две седници месечно и си ги лечат партиско-политичките комплекси во Советот, а нашиот клуб си пати поради тоа. Мислам дека треба да се одржуваат коректни релации со градоначалничката зошто таа веднаш ќе ги пушти парите за да и биде во прилог да појача рејтинг и да се престави како спасувач на фк Вардар, иако тоа се наши пари.

Сега за најкористената изрека на форумов во последниов период - Колку пари, толку музика.
Е па другари ајде сами да си ја платиме музиката за нашиот клуб. Спонзор не гледаме, јасно ни е на сите, причините уште појасни.
Ако сакаме поквалитетни играчи, тогаш ние навивачите да им помогнеме на Комити и да обезбедиме годишна плата за барем 1-2 засилувања.
Ајде да се собереме 100-200 луѓе од акција на форумов, на фб, итн. а не само да пишуваме реферати во празно.
Со траен налог на сметка секој месец да се префрлаат пари, кој колку може, барем од 600 денари па нагоре. Некој ќе рече тоа му се многу пари, но смешно е да ја споредуваме љубовта и помошта која му треба на нашиот клуб во моментов со износ кој го трошиме за неколку кутии цигари од по 2 евра.
Еве ќе направиме мала анкета на постов за да се преброиме барем тука. Кој сака и може да донира 600ден месечно нека кликне на Лајк (Ми се допаѓа), кој може 1000ден и плус нека кликне Љубов. За неколку дена ќе видиме на што сме.

П.С.
Парите од град Скопје законски мора да се пуштат на официјалната сметка на фк Вардар која е блокирана и од тие пари ќе видиме само бенефит во намалување на долгот.

П.П.С.
Заминувањето на андорецот е дополнителен товар, а плус финансиски губиме и пари од УЕФА како репрезентативец (Фала му за 7200 евра).
- Each club that released a player to the national team for a qualifying match (incl. play-offs) receives a fixed amount per player per match. The amount per player per match for UEFA Nations League and EURO qualification games amounts to around €3’600.

Добра ноќ и една љубов...

Пораз на Воска дома денеска од Струга 0-1

Гостивар се виде во неделата дека е квалитетен тим , шансата ни е со Воска и Ѓорче. Овие 3-4 бода не се ништо , има уште многу до крај , нема предавање .
По гол разликата имаме подобра одбрана од Гостивар и Воска , проблем ни е нападот.

Screenshot_20230927_174715_Flashscore.jpg

Последно уредено:
Se vide kolkavi se sansite.... ne cepnavme bod na gosti.
So porazite, timot poleka ke zapadne vo depresija, moralot ke padne, a nervozata na igracite za vreme na natprevarite ke bide ocigledna.
Samo cudo moze da go spasi ovoj Vardar.
Зошто разочарување за пораз од Гостивар , па тие летово потрошија највеќе пари и на зима ако купат уште некој тие ке се борат комотно за првите 4

Јас се разочарав малце после Тиквеш бидејки имавме играч повеќе и можевме да извадиме барем бод , и со Воска што изгубивме 3-2 , другото е океј ..

So Sileks doma prokockavme pobeda, so igrac povekje igravme.
Sluzime za seir na protivnicite. 5 gola primivme od 30 metra. Del e vina na Gacevski, a del e vina i na igracite od sredinata na terenot, namesto da markiraat, oni ostavaat mnogu prostor na protivnicite za sutevi od dalecina. Tie igraci uste 100 pati da sutnat nema da dadat takvi golovi od taa dalecina. Im se pogodi srekjata bas protiv nas.
I da bideme realni, napadot ni e ocaen, ne znaat kaj teraat.

Зошто разочарување за пораз од Гостивар , па тие летово потрошија највеќе пари и на зима ако купат уште некој тие ке се борат комотно за првите 4

Јас се разочарав малце после Тиквеш бидејки имавме играч повеќе и можевме да извадиме барем бод , и со Воска што изгубивме 3-2 , другото е океј ..

Voska momentalno e Barca za vas. I protiv Shkendija i protiv Struga ne zasluzija da izbugat i primija golovi bukvalno vo 90'. Normalno e da se nadeva covek na podobri denovi za svojot tim ama da kazes deka ke se nosite so Voska e glupo, pa duri i Makedonija e daleku pred vas.
Razlikata e mala vo bodovi posto se igrale 7-8 kola do sega, na zima kako sto idat rabotite ke bidete zacementirani na posledno mesto. Bolje da ostanevte vtora liga dodeka go resite prasanjeto so dolgovite i eventualniot sponzor

Voska momentalno e Barca za vas. I protiv Shkendija i protiv Struga ne zasluzija da izbugat i primija golovi bukvalno vo 90'. Normalno e da se nadeva covek na podobri denovi za svojot tim ama da kazes deka ke se nosite so Voska e glupo, pa duri i Makedonija e daleku pred vas.
Razlikata e mala vo bodovi posto se igrale 7-8 kola do sega, na zima kako sto idat rabotite ke bidete zacementirani na posledno mesto. Bolje da ostanevte vtora liga dodeka go resite prasanjeto so dolgovite i eventualniot sponzor

Ако гледаш така ние не заслуживме да изгубиме од Шкупи дома кој ни даде гол во 79 минута , дури имавме и пречка во 90 ..

Колку и дае слаб Вардар од сите екипи изгубивме со 1 разлика , само сега од Гостивар два разлика , на Вардар му требаат 2-3 играчи подобри и можеме да конкурираме ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom