Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Само едно ќе кажам, освен Михо, не постои, нити постоел некој што во последниве 20 години САМО од љубов работел во Вардар.
Сите си имаат терано шеми, не сакам да коментирам на темава детално.
Особено оние што се јавуваа како функционери во времињата кога имавме пари.

Сепак и по мое убедување, можеше да се истера бар полусезоната со Бајо и Грне.
Реков, квалитативно ќе донесеме подобар тренер. Ама па истиот не напушти кога почна да тоне бродот (нема замерка, без пари не се работи).
За Ѓоко исто така имам слушано многу негативно работи од екс вработени во Вардар. А и како функционер во Пелистер не се прослави, напротив си напика некои негови дрва со високи плати, експресно отпаднаа.
Ќе видиме што ќе излезе на крај.

Одиме на 3 бода утре, очајно ни треба победа за да се подобри атмосферата.
Тоа ми е јасно, но не мислев дека од љубов работи, туку дека клубот му значи и се трудеше.

Едит: имав напишано уште еден пасус за чесноста, но решив да го избришам откако ги прочитав последните 2-3 коментари.

Пс: дајте споделете што се случувало, макар по порака.

За играчи требаат пари.Просечни играчи не ти доаѓаат ако нема што да понудиш.Единствената шанса за играчи е ако до крајот на преодниот рок останат без ангажман па некако заради името Вардар да се донесат.

abe covek tolku li e tesko da sfatite sto vi zboram celo vreme... NEKA IZLEZAT I NEKA KAZAT ni treba tolku i tolku MESECNO za da doneseme 1, volku za 2, volku za 3ca... Togas ke znaeme na sto sme i dali vredi i moze da se izborime za opstanok ili podobro e da gi eliminirame site trosoci i da se koncentirame na drugi raboti okulu klubot. Eve ti primer, jas sum spremen da davam do 1000e MESECNO ako znam deka ke opstaneme. Ako znaeme deka za 3K mesecno moze da doneseme asalen stranec moze ke se najdat uste 2ca ko mene... glup primer e ova, ama treba da se razmisluva vo taa nasoka. znaci zaebete ova so 1000 den ednokratno. ako sakame da opstaneme dajte da vidime kolku moze MESECNO da izdvojuvame i dali moze da sobereme dovolno za uste 2-3 zasiluvanja so koj bi izborile opstanok i se ova trebase da se napravi pred mesec dena zasto sega na kraj moze ke e i kasno da gi registrirame.

eve tie 10K evra sto se sobiraa online... neznam do kaj sme i kolku falat, dali moze toa ke im svrsi rabota? dali e podobro da se koncentirame da gi dosobereme tie na primer? vaka ako ne znaeme sto i kako i samo kukame nema pari nema nisto da se napravi. toa go zboram... mene mi e mnogu jasno niz sto pominuvaat mile i kompanija, sum bil involviran vo vodenje klub predhodno ama nemozeme da pomogneme ako ne znaeme kako i sto konkretno treba i fali. eve go naznacija vasovski neka napravat sega nekoj presmetki za sto i kako mu treba i neka najdat nacin kako da gi soberat... neka pocnat so tie sto dale 1000 den za clenska, neka im kazat ete uste 150 den mesecno od vas ova kupuva itn... nesto mora da se smeni i proba inace sekako sve ke bide dzabe na kraj.

Се додека не се излезе јавно да се каже што,како и зошто се случувало се е џабе.Мора да де знае вистината и да се почне со конкретни чекори.Нека се направат концерти некои акции,продавање на реквизити кога вака веќе не бива.Нека се соопшти како што кажа членот погоре да се излезе да се каже колку пари се собрани колку фалат а не се почна со акција купи карта и толку.Мора луѓетода знаат за која намена се искористени нивните пари.
Со пишување статуси и собирање лајкови ништо не правиме го заболе народот за патриотизам и такви срања.Мора веќе сериозно да се фатат за работа вака не бива веќе.

abe covek tolku li e tesko da sfatite sto vi zboram celo vreme... NEKA IZLEZAT I NEKA KAZAT ni treba tolku i tolku MESECNO za da doneseme 1, volku za 2, volku za 3ca... Togas ke znaeme na sto sme i dali vredi i moze da se izborime za opstanok ili podobro e da gi eliminirame site trosoci i da se koncentirame na drugi raboti okulu klubot. Eve ti primer, jas sum spremen da davam do 1000e MESECNO ako znam deka ke opstaneme. Ako znaeme deka za 3K mesecno moze da doneseme asalen stranec moze ke se najdat uste 2ca ko mene... glup primer e ova, ama treba da se razmisluva vo taa nasoka. znaci zaebete ova so 1000 den ednokratno. ako sakame da opstaneme dajte da vidime kolku moze MESECNO da izdvojuvame i dali moze da sobereme dovolno za uste 2-3 zasiluvanja so koj bi izborile opstanok i se ova trebase da se napravi pred mesec dena zasto sega na kraj moze ke e i kasno da gi registrirame.

eve tie 10K evra sto se sobiraa online... neznam do kaj sme i kolku falat, dali moze toa ke im svrsi rabota? dali e podobro da se koncentirame da gi dosobereme tie na primer? vaka ako ne znaeme sto i kako i samo kukame nema pari nema nisto da se napravi. toa go zboram... mene mi e mnogu jasno niz sto pominuvaat mile i kompanija, sum bil involviran vo vodenje klub predhodno ama nemozeme da pomogneme ako ne znaeme kako i sto konkretno treba i fali. eve go naznacija vasovski neka napravat sega nekoj presmetki za sto i kako mu treba i neka najdat nacin kako da gi soberat... neka pocnat so tie sto dale 1000 den za clenska, neka im kazat ete uste 150 den mesecno od vas ova kupuva itn... nesto mora da se smeni i proba inace sekako sve ke bide dzabe na kraj.
Така е, ама ние се замислуваме Хајдук ;). Шала на страна, се согласувам ѓенерално со тебе дека Миле и неговиот тим треба да излезат и да кажат каква е работата и што понатаму ќе се прави. Туку еве на Гостивар како што видов скоро 10 играчи му отишле, па додека уште е рокот за регистрирање на нови играчи и доколку имаме некои пари би било добро да земеме барем четворица. И денес Силекс мора да падне!

Мора веќе сериозно да се фатат за работа вака не бива веќе.

Што веќе не оди? Каде е грешката на Комити?

Групата успеа "колку пари - толку музика" да го замени со "колку пари - дупло музика", бидејќи тоа што се оствари периодов, само делимично е покриено од членски карти. Многу повеќе е постигнато поради ЛИЧНИОТ ангажман на луѓето.

Бараа припреми? Обезбедивме на Златибор, услови идеални.

Бараа засилувања? Сите засилувања на Бајо се донесоа. Квалитетот за жал е тој.

Две плати се дадоа. 12 претходно не ги примиле!

Бараа подобро услови за тренирање? На АРМ и Маџари се тренираше.

Карантини обезбедени пред секој натпревар.
Тековни услови МАКСИМАЛНО покриени.

Опрема е донесена која Вардар ја немал 10 години.

Донесовме за 5 класи подобри тренери и имиња, откако бевме оставени на цедило, вечерта пред одење во карантин.

Многу има да се збори за Грне и Бајо, особено за Бајо, но ете голем клуб сме и затоа народот се пали, зошто не ги знае тајните и комбинациите со кои сакаа да го поткопаат Вардар.

Ќе се открие се со време, но да се каже на сево ов дека "не се тера вака веќе" е целосно аматерско.

Ќе се открие се со време, но да се каже на сево ов дека "не се тера вака веќе" е целосно аматерско.
Токму тоа треба, се да се открие и транспарентно да се продолжи. Се гледа по спротивните муабети кои вртат дека во отстуство на информации има дезинформации. До тогаш, поддршка и почит за трудот на Комити и секако поддршка за играчите и новиот стручен штаб. Денес на лице место, Маџари, 16:30, затоа што му требаме на Вардар!

Што веќе не оди? Каде е грешката на Комити?

Групата успеа "колку пари - толку музика" да го замени со "колку пари - дупло музика", бидејќи тоа што се оствари периодов, само делимично е покриено од членски карти. Многу повеќе е постигнато поради ЛИЧНИОТ ангажман на луѓето.

Бараа припреми? Обезбедивме на Златибор, услови идеални.

Бараа засилувања? Сите засилувања на Бајо се донесоа. Квалитетот за жал е тој.

Две плати се дадоа. 12 претходно не ги примиле!

Бараа подобро услови за тренирање? На АРМ и Маџари се тренираше.

Карантини обезбедени пред секој натпревар.
Тековни услови МАКСИМАЛНО покриени.

Опрема е донесена која Вардар ја немал 10 години.

Донесовме за 5 класи подобри тренери и имиња, откако бевме оставени на цедило, вечерта пред одење во карантин.

Многу има да се збори за Грне и Бајо, особено за Бајо, но ете голем клуб сме и затоа народот се пали, зошто не ги знае тајните и комбинациите со кои сакаа да го поткопаат Вардар.

Епа токму тоа,треба да се излезе да се направи еве вече 3ти медец откако се Комити,што се направило во овие три месеци,што треба да се направи извештај целоден вака на форумов го знаеме ние 20тина души што нон стоп следиме што се случува,што правиме со оние што не го следат форумот? Кога веќе е клуб на народот како што се тера тас теза тогаш дај те информации на народот,веќе кога сакаат транспарентност и чесност нека излезат и нека кажат вака и вака се правело тој и ѕој е виновен.Се тргна активно по скопските општини да се бара пари,никој не дава и нема да дадат го користат Вардар за политички поени и дај сега на друга таргет група.Се стави етикета Вмровски клуб се изнаредија слики со сите градоначалници и ништо.Кога веќе нема фајде од нив дајте свртесе се на друга таргет група сктивирајте ја дијаспората има сигурно 100 тина вардарци по Светот што ете ќе издвојат по 100тинс евра без проблем,напрсвете акции за купување реквизити овозможете и на нас од дијаспората да учествуваме концерт организирајте.Има различни начини на добивање приходи ссмо треба да се смислат,вака како што тргнало немс ни да стартуваме со втор дел од сезоната.

Епа токму тоа,треба да се излезе да се направи еве вече 3ти медец откако се Комити,што се направило во овие три месеци,што треба да се направи извештај целоден вака на форумов го знаеме ние 20тина души што нон стоп следиме што се случува,што правиме со оние што не го следат форумот? Кога веќе е клуб на народот како што се тера тас теза тогаш дај те информации на народот,веќе кога сакаат транспарентност и чесност нека излезат и нека кажат вака и вака се правело тој и ѕој е виновен.Се тргна активно по скопските општини да се бара пари,никој не дава и нема да дадат го користат Вардар за политички поени и дај сега на друга таргет група.Се стави етикета Вмровски клуб се изнаредија слики со сите градоначалници и ништо.Кога веќе нема фајде од нив дајте свртесе се на друга таргет група сктивирајте ја дијаспората има сигурно 100 тина вардарци по Светот што ете ќе издвојат по 100тинс евра без проблем,напрсвете акции за купување реквизити овозможете и на нас од дијаспората да учествуваме концерт организирајте.Има различни начини на добивање приходи ссмо треба да се смислат,вака како што тргнало немс ни да стартуваме со втор дел од сезоната.
Другар без навреда ама дијаспората гз не ја болеше кога се случуваа големи срања(да ми извиниш на зборот) во државата, а не па за Вардар да помогнат нешто. Па Миле мислам дека пред еден месец со претставници од дијаспората имаше видео и кажуваше за да помогнат некако и гледам многу се заангажираа и помогнаа. Така да тоа со дијаспората ич не фантазирајте. Тие за државата не се замараат, а камо ли за Вардар.
Поздрав и секое добро.

Треба да разбереме дека големи промени не се случуваат преку ноќ, и дека се потребни работа, преодни периоди и трпение, поготово кога зборуваме за менталитет и култура на народ како нашиот. Исто така, треба на работите да се гледа реално, и од повеќе перспективи, а не само од нашата, како што нас ни одговара. Ситуацијата е таква каква што е, не може да очекувате некој инстанто да стекне доверба кога сме поминале низ 30 години крадење и пиздарии, и како држава, и како клуб, и како навивачка група. Затоа и малку не ми се допадна пристапот со борбата за влез во прва лига, иако ја разбирам целта и идејата, и делумно беше успешна, ама сите тие напори и енергија беа некако исцрпувачки и кулминацијата и влезот во Прва лига делуваше како конечно крај на таа сага, а во реалност борбата допрва започна. Затоа и некако спласна еуфоријата летото, и продажбата на сезонските карти помина многу послабо од очекувањата. Се надевам грешам и нема да испадне џабе влезот во прва лига ако догодина пак се вратиме на истото, многу побитно е долгорочен план и решение, затоа што, знаејки го народов и менталитетот, идејата со самофинансирање на долг рок не проаѓа и догодина евентуално продавање на сезонски билети ќе биде дупло послаба од оваа.

И баталете ги тие муабети со љубов, затоа што гледате само од ваша перспектива и како на вас ви одговара, не би правел споредби со фирми и работни места затоа што знам дека не е исто, ама сепак, не заборавајте дека фудбалот на тие луѓе им е работа и дека имаат потреба од средства колку што имаме и ние. Затоа од секогаш ме нервирале тие муабети за „вардарци“, да, супер е кога имаш луѓе кои ќе се соживеат со нас во работата и ќе се пронајдат во тоа што го прават, ама треба пред се да бараме квалитет и професионалност. Впрочем, еден куп такви Вардарци прошле низ годиниве, па видовме колку од нив славно завршија. Мене лично, многу почесно ми делуваше пристапот на Тетовче, работеше додека можеше, кога виде дека не бива, се повлече. Од друга страна, ваквите херојски епизоди, како овие на Грне и Бајо, многу често неславно завршувале, затоа што испод херојството реалноста кажувала малку поинаква приказна. Како и да е, не би да навлегувам на темава, ниту пак сакам да ги оцрнувам, огромна благодарност за тоа што го направија изминативе сезона ипол, сега да се фокусираме на иднината.

Од спортски аспект, Тетовче е веројатно најдобриот избор што можевме да си го дозволиме, и на хартија носи подобрување на тренерската позиција, ама да видиме како ќе функционира тоа со оглед на ситуацијата и атмосферата во тимот. Од друга страна пак, после Вардар, не успеа да се пронајде и прослави и некако беше под високите очекувања што ги имаа повеќето после успесите со Вардар. А Ѓоко Хаџиевски ми е искрено исфорсирано носење и освен како име, не гледам како би ни бил од помош на таа позиција, ама ајде да видиме. За жал, составот е премногу ограничен, а финансиите се тие, така што тешко и нереално е да се очекува некој огромен напредок, без дополнителни засилувања ќе ни биде претешко да собираме бодови.

Освен сезонски требаше да пуштат и акции.
Некој освен сезонски можеби може да си купи и акции.
Иако интересот е мал, ја мислам дека ако ова сезона излезе како што треба и продажбата за наредната сезона ќе се крене, секој почеток е тежок, да, али ако се работи плански, транспарентно и одговорно ќе не биде.

п.с имате ли линк од натпреварот?

Последно уредено:
Освен сезонски требаше да пуштат и акции.
Некој освен сезонски можеби може да си купи и акции.
Иако интересот е мал, ја мислам дека ако ова сезона излезе како што треба и продажбата за наредната сезона ќе се крене, секој почеток е тежок, да, али ако се работи плански, транспарентно и одговорно ќе не биде.

akcii se gluposti, samo ke se komlicira prodazbata za vo idnina. gresen ti e konceptot na kako se rakovdat aus klubovite, ovde toa sto go vikate akcii se ustvari CLENSKI karti kade sekoj od nas si plaka godisna clenarina od nekolku 100tici dolari i so toa dobiva pravo da glasa pri izbor na uprava itn... akcii ako ednas PRODADES togas stanuvas gazda na klubot... u momentov eve site akcii da ti gi dademe i za denar bi te zaebale zasto so niv doaga i dolgot...

vsusnost akcii se prodazba/novi gazdi itn e najdobar nacin da se isperat predhodnite gazdi. so toa sto nekoj go prezima klubot sams ima se pomalku odgovornost kon dolgovite.

Брдаровски стопер Вецески и Андорецот ниту на клупа.Незнам што е со Андорецот четвртто коло уште не игра.А без стопери фудбал не се игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom