Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не само вие се дивите на лиκот и делото на Благојче!
IMG_20151122_034230.jpg

Н.Г. : Овој ли е тој бе што го зборат цело време на Кајгана, го направија играчиште мислиш за репрезентативецов Жута правиме муабет...
С.С. : Да премиере, за него ми бараа и знаме да им направам Љамче Фанс, демек ќе го носеле знамето секогаш и секаде, а они сами ни во Скопје не можат да отидат на друг стадион освен Градски, од ЈСП се жалат поголеми шверцери и од Омер биле...
Н.Г. Абе нема проблем па и ти за едно знаме, ќе им направиме една коцка 2 на 2, само доле да пишува Екипа ВМРО со жолти букви хехехе...
С.С. Абе се тоа ок, ама ќе им дадеме многу слобода, тој воџата нивен, Сабја што го викаат, со сабја што скинал некој сигурно ќе бара и Славија да ја земеме, па фекална канализација за Пржино, после ќе бара може и некоја екскурзија да го шетаме Депортиво да го гледа и на крај пак ќе мрчи како со ЖРК што го шетавме те градот бил празен, те старци бил цел град, па ни бабите не давале, едвај нашол некоја сочувана порано во пензија што отишла.
Н.Г. Абе ако, ако треба и некоја рибетина од 50 најди му, он ја држи цела Екипа Кајгана, ќе ни треба ако треба да ги смириме тие свадбарите, башка знаеш колку пешки поминува дур стигне до стадион, тоа ти се 50 плакати во еден правец ;)
С.С. Епа ај важи, договорено премиере, ај сега ве молам вратете се назад и пазете со тоа нозете како идете да не се сопнете на клупава, и внимавајте на подот, можда Попов поминал :pov:

Фичо и Даре убедливо најслаби. Едвај одат.
Шиле ја рокна во нивите, мисли дека ако шутне силно ќе погоди.
Вака ако продолжиме да играме до утре нема гол да дадеме.

Blazevski moze titula da ne kosta, od kaj tolkava sloboda vaka da se ponasa, sebici pa trca ke se tepa i penalot da go izvede. Sto pobrzo go izbrkaat toa podobro za Vardar.

Избивањето на Хамбарот беше ептен селско, ама за Пачовски па немам коментар :facepalm::facepalm::facepalm:

Bez asalen spic i so eden kup "zvezdi" sto gi mrzi da mrdnat nema fudbal.Sekoja cest za Felipe najmnogu se zalaga i e primer kako treba da se igra za Vardar.ZImoska ako ne donesat kvaliteten spic nisto ne pravime.

Осеќам дека киксираме у недела :D Многу лошо претчуство имам за викендов, и за фудбал и за ракомет :unsure:

:vrtioci:
Знаев бе, знаев. Две добиени утакмици губиме, и фудбал и ракомет, знаев дека ќе се деси вакво нешто викендов. Бар бод да извадеа фудбал бе, вака ризикуваат да бидеме 2ри на полусезона и 3тата утакмица со шкендија у гости да ни биде

Доста неочекуван пораз според мене :tapp:
И тоа во натпревар каде што фалеше судијата уште гол да даде за нас...
И да немавме судиска помош, пак бевме далеку подобар противник до нивниот гол и требаше со 0-3 да водиме до полувреме, ама слепците не знаеа гол да дадат.
Прва акција, топка до Хамбар од страна, овој утка од 5 метра. Го погоди противничкиот голман.
Втора акција, убаво изиграа за Ромеро, типчето место да шутне од 10 метра, фатил дрибла и на крај успеа да утне цел гол, или го изблокираа до корнер.
Добиваме пенал, Блажевски баш денес најде да утне. А дуваше еден ветер корнеше, одма реков нема шанси да му ја фатат ама може да ја зарога ван гол и кога ја опали...
Имавме уште некоја полушанса, овие само еден удар имаа на Сашко Пандев кога биеше над гол.
Во второ полувреме премногу се отворивме иако и онака ја контролиравме играта и сигурно че дадевме гол. Не изработија во одбрана, додадоа до Сашко и овој си даде лесен гол од пеналтикот.
И тука веќе почнаа циркузите. Го извадија тоа дрветиното Велковски, тотално непотребен играч, влезе Дашјан кој 20 минути немаше осет на топката пошто дуваше огромен ветер и му бегаше по пет метра. Влезе Стојков уште поголемо дрво. Уште па гол даде...
Шиле во меѓувреме утна уште 2 шанси сам со голман, не му одеше денес и не му одеше. Излезе и Ромеро, а влезе Љамче.
Дадовме гол откако претходно имаше фаул од Глигоров или Дашијан. Топката се одби до Стојков, одвој едвај шутна, топката допре некого и го измами голманот на Турново. Тука фативме залет и требаше да ги дотепаме. Прво по едно нафрлување на Љамче се судрија двајца наши играчи пошто не можеа да се одлучат кој да шутира, а најголемата шанса ја имаше Блажевски кој од 7-8 метра не успеа сам со голман да даде гол. Притоа судиите неколку пати не ни дигнаа чисти офсајди.
Турново не играа само десетина минути откако го дадоа голот, тогаш не изработија неколку пати со петици и кратки додавања. Место да победиме со стрплива игра отидоа сите во нападот. ГРНЧАРОВ ОТИДЕ ШПИЦ и не се врати до крај на мечот.
Од нигде никаде ја губат топката во наша половина и ПАЧОВСКИ ПРИМА НЕВИДЕН ГОЛ.
Како можеш човече толку години да браниш и таков гол да примиш. Па кога знаеш дека е лизгав теренот, не се поставувај така бе дрво едно. Му дава гол со топка по земја која одвај одеше шутната од 25 метра и истата му влага КРОЗ НОЗЕ :вонзем::bravobe::цицки:
Почнаа да провоцираат тоа сељаците од публика кога им се пуштивме, кога фатија да бегаат :ban:
Безпотреба се создаде тензија, падна и по некој пендрак во тепачка со полицијата.

Невозможно е како успеаа да изгубат, нека се научат гол да дадат ебате дрвата ебате...
Депортирај го Ромеро, шутни го Фичо, донеси ЕДЕН НАПАЃАЧ ШТО ЗНАЕ ДА ДАДЕ ГОЛ...

Иначе денес бевме 70 души во Турново, комедии беше со локалната полиција, да им го ебам дијалектот селски :kuracc:

Ромеро може да шиба, слушнав муабети дека добро си проаѓал низ дискава у Скопје, ќе испадне овој Лико 2ка. Многу глуп пораз во утакмица што лесно требаше да ја добиеме и во која може да се каже имавме контрола и игра се дур не примивме гол. Очајно фалат шпиц, крило и везњак, Даре колку е спор човече не е можно, физичка спремност нула, мада ко што читав и повреда некоја влече и зимава ќе прави операција демек.. Фичо кај што е тромав и спор, еден дупли пас да изиграше ко што треба или да заградеше еднаш топка, надвор од 16-ник ми делува ептен неспособно.

Даре и онака беше преценет и преисфорсиран играч, ама мислев дека барем како дефанзивен средњак ќе одигра некоја улога. Ама џабе, како Попов да му е ментор.

Даре и онака беше преценет и преисфорсиран играч, ама мислев дека барем како дефанзивен средњак ќе одигра некоја улога. Ама џабе, како Попов да му е ментор.

На 16 години изигра страшна сезона за Работнички, почнувајки од летото квалификациите кога стигнаа до плеј-оф за Лига Европа, продолжувајки у првенство. После тоа, нормално, македонска работа, пиењето и проводот приоритет, почна да се дебелее и физички е опаднат премногу, па ја нема ни брзината ни снагата, што му беа од голем плус, поготово за во среден ред. И Работнички го дотепаа што го играа штопер цела сезона, па скроз потона овој кондициски.

Прегледај го приврзокот 133447

КОМЕДИИ .... Овој пак Блажевски писменост - 0
Ee dojdoa vakvi da se kurcat, a do pred 5-6 godini i legendi kako Bajo jadea samari i toa na proslavi na rodendeni. Vo fokus ima isto tekst, nekoj od fudbalerive se tepale drugari na nekoja orospija i toa tie smiruvale sibtrgnale da odat i ovie kurotnive gi zbrkale i gi zatepale.
Mn se opusteni, pod hitno treba da se stegnat.

Шиле ништо не игра во последниве утакмици.
Легенди сме, упропастивме играч кој дефакто поседуваШЕ квалитет како Дашијан, а сега го упропастивме и Фелипе. Толку немаме никаква игра, што овие забораваат да играат и десет пати послаби ќе си отидат од нашава лига :icon_mrgr:
Трагедијата е што и со мртва игра, пак креираме многу шанси и лесно доаѓаме до позиција за гол, ама џабе кога не знаат гол да дадат :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom